Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie...

Klawiatura bezprzewodowa. Ma ktoś??

Polecane posty

Gość pomóżcie...

Kompletnie się na tym nie znam, a chciałabym mieć taką klawiaturę. Na jakiej zasadzie ona działa? Trzeba ją ładować, zmieniać baterię? Można ją trzymać na kolanach i pisać? Każda klawiatura bezprzewodowa od razu pasuje do komputera, czy w kompie coś trzeba ustawiać?? W sklepah widzę tylko takie klawiatury z kabelkiem, gdzie mogłabym kupić bezprzewodową?

Gość pomóżcie...
Ale jak ją kupię, rozpakuję, to od razu będzie działać, czy w kompie coś trzeba będzie ustawić??

klawiatura (mysz) bezprzewodowa działa tak: ma w sobie antenkę (nie widać) i zasilanie (bateryjka) z drugiej strony do kompa jest przyczepiona na kabelku \"baza\" która też ma antenkę i zasilanie obie te części muszą być \"w kontakcie\" powiedzmy mniej więcej takim, jak pilot z telewizorem bateria (ja w pilocie) działa b. długo. Klawiaturę możesz trzymać na kolanach, ale nie możesz jej zasłonić np. fotelem (jak z pilotem) bezprzewodowe klawiatury są w kazdym sklepie komputerowym większym, jeśli nie, to na zamówienie na pewno ściągną system Windows XP nei wymaga specjalnej instalacji takiej klawiatury, sam ją wykryje ale i tak masz przy klawiaturze drivery, jeśli sie uprzesz instalować

Gość pomóżcie...
Dziękuję 🌼

Uzupełnię trochę wypowiedź Ewy o kilka detali. Są klawiatury i mysze komunikujące się z bazą za pomocą podczerwieni i są to raczej produkty mało praktyczne. Są też mysze i klawiatury radiowe i te są najpraktyczniejsze tj. przy zastawionej bazie nadal myszka czy klawiatura się komunikuje. Standardowe produkty mają komunikację do metra góra. i jeśli chcesz siedzieć na kanapie z klawiaturą w odległości 1,5 to może być problem z komunikacją. Nie wiem jak nowsze modele klawiatur ale ja miałem Logitecha Cordless i tak właśnie było. Zresztą po co siedzieć w takiej odległosci skoro nie widać monitora ?? Ja tylko korzystałem z tego jak słuchałem muzyki. Co do baterii. Obecnie jest moda i wykwit na miniaturyzację co jest zupełnie porąbanym pomysłem i rozwiązaniem dla elektroniki w przypadku zasilania. Nie wiem jak klawiatury ale mysze zasilane są bateriami Li-Ion i trzymają zasilanie kilka godzin ciągłego użytkowania.Dla przykładu mysz z zasialeniem na paluszki AAA potrafi działać kilkadziesiąt razy dłużej. Klawiatury zasialne są paluszkami AA i po ok 3 tygodniach pracy trzeba je wyminić na nowe co jest mało ekonomiczne - klawiatura na kabelu rozwiązuje ten problem. Ergonimia - klawiatura potrzebuje mimo wszytko stabilnego oparcia i trzymanie jej na kolanach to jadnak żadna wygoda więc i ten aspekt bezprzewodowości ma się nijak.