Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anty net-ar

wasze opinie na temat PRAW CIEŻARNYCH

Polecane posty

-jakie prawa ma ciezarna w tym kraju-----żadne z pktu widzenia osób 3ch, jak to sie przekdłada na zycie w praktyce same wecie ludzie patrza z byka na wielki brzuch i bron boze nie ma prawa przepuszczenia w kolejce, ustpienia miejsca i innych duperszwanców. bo po co ciaza to nie choroba cywilizacyjna, a podobno mamy mezów którzy brzemiennych kobiet nie powinni puszczac na zakupy, by biegały po supermarketach. ciaza to nie przypadłosc ze nic nie wolno wszystko wolno, wszystko jest dla ludzi ale z rozsadkiem i umiarem, nic ponad granice. jak jest traktowana kobieta w ciazy same dobrze wiecie stwórzmy kodeks postepowania w/c kobiet w ciazy i jak one powinny postepowac i czego nie robic co byscie chciały zeby taki kodeks zawierał jakie przepisy

Gość chcialabym zeby...
ciezarne nie mialy poswtawy roszczeniowej :O

Gość szarawa kocica
ciezarna zamknac w piwnicy i nie wypuszczac az do porodu. albo nie. lepiej niech tam siedzi dopoki nie przestaniekarmic piersia. :classic_cool:

Gość na kulture osobista
nie zalozysz pargrafu....

Gość liiiiiiilo
tak wg niektórych facetów kobieta w ciąży bądz ta która rodziła wogóle nie powinna już się pokazywać publicznie bo z reguły jest "grubą krową'- dokładnie z taką opinią się spotkałam. Tylko nastolatki z płaskimi brzuchami są mile widzaiane. Mężczyźni za co tak nie lubicie kobiet w ciąży lub młodych matek - to boli, też jesteśmy w większości atrakcyjne i chcemy przyciągac wasz wzrok!!

Gość liiiiiiilo
no czemu nikt nie pisze jestem ciekawa co macie na swoje wytłumaczenie?

Gość TESH
szok co do niektorych wypowiedzi podajcie adres a wysle wam swiaeczna bombe

Gość szarawa kocica
moj facet pracuje w silnie sfeminizowanej grupie i twierdzi, ze kobiete, ktora jest po porodzie mozna rozpoznac z daleka. jak siedzi za biurkiem, to jest calkiem ok, ale lepiej, zeby zza tego biurka nie wstawala. dlatego nie jestem przekonana, czy po porodzie wiekszosc kobiet to atrakcyjne laski. mam wrazenie, ze wiekszosc z nich ze zgrabnej, fajnej dziewczyny przeistacza sie w raczej korpulentna i niezbyt atrakcyjna pania - przynajmniej od pasa w dol. to jest niestety ryzyko macierzynstwa i z taka przemiana panowie najczesciej nie potrafia sobie poradzic -"jak to mozliwe, ze TO COS jest moja zona?". chwala tym, ktore jeszcze chca rodzic..

Gość TESH
ja uwazam kobiety w ciazy sa przepiekne okragle brzuszki! moj maz uwielbial moja figurke ciazowa a ci co mysla jak niebede sie pisac ,,,, ale szkoda moze wam nic dobrego sie nieprzytrafilo i niewiecie co to szczescie

liiiiiiilo wydaje mi sie ze facieci ktorzy twierdza ze tylko nastolatki sa fajne to polgowki;)- wiesz czemu. Oni nie poderwa matki z dzieckiem , albo ciezarnej- bo nawet jak taka kobieta jest wolna i szuka partnera to nie poleci na ladny kwiatek , na usmiech itp. Taka kobieta mysli juz o swoim dziecku i o sobie. Nawet jak znajdzie sie facet ktory chce sie zaangazowac w taki zwiazek(gdzie kobieta ma albo bedzie miala dziecko) to musi powaznie traktowac ja , jej dziecko............. A facet ktorego stac tylko na podryw nastolatek to malomyslacy \"samiec\" ktory od zycia oczekuje tylko dobrego sexu i podziwu swoich kolegow- jaka to on ma ladna laske. Ja opinie nie zmieniam co do ciezarnych. {Przepuszcze w kolejce pod warunikiem ze nie bedzie mi gadac do ucha ze jej sie nalezy. jesli bedzie ladnie stala albo ladnie spyta to nie ma problemu. ja w ciazy nie wpychalam sie nigdzie!!!i tego oczekuje od innych. Szybciej ustapie miejsca ciezarnej niz babci ktora biegnie do autobusu zeby zajac wolne miejsce i nawrzeszczec na mlodziez:)

Gość TESH
facet ktory tylko widzi urode fizyczna jest sleby niewiem kto z takim chcial by byc powodzenia

Gość terrahaaaaaa
jestem w 30 tc;) z ta postawa roszczeniowa sie zgadzam - to powinna byc zasada numer jeden- ciezarna POWINNA wymagac a nie roszczyc!!! kultura kultura... ale nie mozna narzucac nic osobie obcej - chcemy byc traktowane dobrze- ladnie i grzecznie prosmy a nie wymagajmy;)- to na poczatek sprawa kolejna- zasady to mozna ustalac dla mezow, bo ja np ( jesli nie bylabym w ciazy) nie zyczylabym sobie i za lamiacei ograniczajace moje wlasne prawa uznalabym zasady ciezarnych... zrobmy w takim razie tez zbor zasad osob ktore zle sie czuja i osob starszych:P;) a teraz podzialam na wyobraznie troche - jak odebralybyscie starsza kulawa pania w autobusie ktora pcha sie lokciami, biegnie na leb i szyje, ma postawe roszczeniowa i jest oburzona gdy ktos jej nie ustapi( baa zdarza sie nawet ze taka biedna starowinka niezla wiache moze puscic);) i tak wlasnie zachowuja sie w wiekszosci ciezarne- troche pokory mile panie i odpowiedzialnosci- za wlasna ciaze, za wlasna decyzje, za Wasze dziecko... to tylko i wylacznie innych dobra nieprzymuszona(!!!) wola ze ustapia Wam miejsca... oni nic nie musza- owszem - ladnie gdy ustapia.. milo i wrecz... hmm humanitarnie... ale najpierw zachowujmy sie normalnie- drogie ciezarowki:)

szarawa......... mysle ze faceci to patafiany, bez kszty wyrozumiałosci, ...tylko sie nasmiewac, obgadywac, szeptac za plecami co kazdy jest doskonały..niesadze. a co kobieta chodzi bez górnej czesci garderoby ze widac jaka ma wielka dziure i ci.......jej wisi, od pasa w dół bo mnie szlag trafia na takie opinie. masz dzieci a twój maz co o tobie mysli to samo co inni?

Gość terrahaaaaaa
jestem w 30 tc z ta postawa roszczeniowa sie zgadzam - to powinna byc zasada numer jeden- ciezarna POWINNA wymagac a nie roszczyc!!!" mialo byc nie powinna wymagac ani roszczyc... tylko prosic;)sorencja

szarawa kocica - ja po pierwszym porodzie bylam chudsza niz przed urodzeniem. wygladam na kilka lat mniej niz mam;) wiec nie wiem czy kobiety po urodzeniu dziecka sa do rozpoznania:D Teraz dochodze do formy ale widac po mnie ze urodzilam niedawno:) ale mysle ze za kilka mc bede znow wygladala jak nastolatka. ale najgorsze jest to ze nie chce tak wygladac- bo nie wszyscy biora cie na powaznie . kilka razy juz jako mezatka musialam machac dowodemprzed nosem zeby uwierzono mi ze mam tyle lat:)

Faktem jest, że zbyt wiele kobiet uważa, że ciąża to doskonałe usprawiedliwienie dla nadwagi. Kiedyś na \"Dietach\" przeczytałam wypowiedź \"Ważę 90 kg, ale mam wytłumaczenie w postaci osmiomisięcznego dzidziusia\". Gdy zauważylam, że to żadne wytlumaczenie, to zostałam zwyzywana. Może to troche nie na temat, ale tak mi się nasunęło. Generalnie raczej ciężarne nie wpychaja się nigdzie bez kolejki, bo zaraz zostaną zmieszane z błotem. Przynjamniej tak wynika z moich obserwacji.

znajoma tylko sie cieszyc z takiego rozwoju sytuacji. niektóre wrecz odwrotnie maja te 25l a wygladaja na 35.

Gość liiiiiiilo
szarawa kocica życzę ci żebyś utyła ze 30 kg w czasie ciąży. Nie sztuka być zgrabną nastolatka, bo to większośc ma w genach. Sztuka być zgrabną po porodzie, nie wychudzoną , tylko zgrabną. I akurat większość rodzących które ja znam ( włączam w to również siebie)są zgrabne i mimo natłoku obowiązków potrafią zadbać o siebie. Więc dlaczego beznadziejni faceci jak widzą taką kobiete z dzieckiem to odwracają wzrok?

Gość TESH
ja urodzilam synka w tamtym roku i wygladam super tylko mam wieksze piersi i jest super

Gość TESH
liiilo faceci potrzebja pomocy ,,bo sa dobrzy tylko w klepaniu

Każda z nas też woli zgrabnego faceta niż grubasa z trzęsącym się brzuchem. Nie wymagajmy więc od facetow, aby tak bezkrytycznie zachwycali się wałami tłuszczu

Gość oki przyznajmy sie
ktora z Was nie zjadla w ciazy absolutnie nic ze slodyczy? to sa wyzeczenia! I niektore kobiety w ciazy sa w stanie nie wpieprzac lodow, czekolady, ciastek itp i te potem wygladaja ladnie:P

Gość szarawa kocica
markizza - faceci to przede wszystkim wzrokowcy, im sie zwyczajnie milo patrzy na fajna, mloda, sliczna dziewczyne.co do dolnej czesci ciala - nie chodzilo mi (albo raczej jemu) o pochwe wielkosci wiadra, raczej o rozmiar tylka. to oczywiscie rzecz wzgledna i bardzo indywidualna sprawa kazdego organizmu. nie mam dzieci i nie zdecyduje sie na nie zbyt szybko, poki co mam inne plany zyciowe,a nie mam zamiaru oddawac dzieciaka na wychowanie jakiejsc niani. znajoma - j.w. - powiedzialam "wiekszosc z nich", nie "wszystkie". poznalam babki z pracy mojego faceta i faktycznie bezblednie rozpoznalam te, ktore rodzily. obserwuje moje kolezanki...no, nie wyglada to zbyt optymistycznie. to tez na pewno kwestia dbania o siebie w ciazy i tak czesto powtarzanego zdania, czyli "jedzenia dla dwoch,a nie za dwoch". z drugiej strony patrze na moja mame, ktora po dwoch porodach ciagle jest szczupla, zadbana kobieta..

Gość dobra dobra1
tylko ze facetowi z natury nie odklada sie np tluszcz na biodrach:P a u kobiet zalozmy okragle biodra swiadcza o duzej ilosci progesterony- wiec kobieta jest bardziej plodna, a tym samym bardziej atrakcyjna dla faceta:P tak samo z piersiami jest- nie widzialamjeszcze super-szczuplej laski z naturalnym olbrzymim biustem - takim miseczka d:P biust= tkanka tluszczowa:P faceci jednak lubia, nie?

Gość szarawa kocica
illlllo - dlaczego mi zyczysz zebym przytyla 30 kg? bo stwierdzilam, ze wiekszosc babek, ktore znam po porodzie nie wygladaja juz tak dobrze jak przed? co w tym dziwnego? czy to jest powod do obrrazania sie? czy ja powiedzialam chociaz slowo na twoj temat? nie wydaje mi sie...wez na wstrzymanie dziewczyno, bo widze, ze sie za bardzo emocjonujesz...:O 🖐️

Gość liiiiiiilo
co do roszczeń, ja niczego nie domagałam się, jak byłam w ciąży, stawałam sobie cichutko w tyle autobusu, i nieraz zdarzyło się że jak ktoś mi ustapił to ktoś inny zajął mi to miejsce. Wydaje mi się że jednak powinny być miejsca przeznaczone dla takich kobiet. To nie jest wcale miłe nosić przed soba z 15 kg . Czemu tak się teraz trąbi wszędzie o nie zajmowaniu miejsc dla inwalidów, a nie wspomina sie o kobietach w ciąży.

a ja mam w dupie opinie facetow.uwazam ze najwazniejsze jest szczesliwie i zdrowe urodzone dziecko.a milosc to nie ladne nogi i fajna figura tylko to co posiadamy wewnatrz siebie.a facet ktory uwaza inaczej jest dla mnie niedorosnietym dzieciuchem.

Gość liiiiiiilo
a ten post o zamknięciu cięzarnych w piwnicy to nie twój?