Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingakinga

czy na wszystkich kierunkach politechniki jest fizyka na wysokim poziomie

Polecane posty

Gość aliliaaaah
a co to jest logiZtyka, to nie mam bladego pojecia :/ sorry

Gość kingakinga
Chciałm zauwazyc ze nie wiesz na jakim poziomie jestem...oceniasz nawet mnie nie znajac(z matematyki nie jestem tepa-miałam 75% z rozszerzonej-a jak sie poducze to pewnie wyciagne na 85

Gość a wtrace sie
na logistyce na polibudzie moze byc duzo fizyki skoro ma to zwiazek z transportem . a moze jakis ekonomiczny kierunek na polibudzie?

Gość kingakinga
no własnie słyszałam ze mało jest odlewników.Cemie lubie...ale czy musze ja zdawac na maurze zeby sie dostac?nie moge juz deklaracji zmnienic

Gość politechnik
Koleżanko, poziom studiów w dużej mierze zależy od poziomu studentów. Poziom odlewników można z łatwością ocenić po ich twarzach, ale jeśli jesteś bardziej dociekliwa to sprawdż progi przyjecią. Na odlewnictwie jest niziutki, biorą w zasadzie każdego kto zdał maturę.

ja mialam tylko na pierwszym semestreze fizyke.... za to z taka pania prof....ze jak ktos zaliczyl, to bylo pewne, ze nie bedzie mial problemow z innymi przedmiotami, dla ktorych fizyka niejako byla podstawa....a na poczatku toku studiow troche takich przedmiotow bylo:) pozdrawiam i zycze madrych wyborow... chec kasy nie powinna ci przyslonic wszystkiego, bo przede wszystkim trzeba sie choc troche interesowac tym czym sie bedziesz zajmowwac byc moze przez wiekszosc swojego zycia:) dlatego tez troche mnie ubawilo jak spytalas o to odlewcnictwo,......bo ktos ci polecil..... :D

Gość kingakinga
ale jest taka szkoła logistyka i transport niestety prywatna...i nie pisza czego beda mnie uczyc(tylko tak ogólnie

Gość aliliaaaah
politechnik...u was na agh, w ogole jest jakos marniutko ostatnio...zwazywszy na to, ze probowalam tego roku, dla sportu dostać sie tam do was na infę stosowaną na wydział EAIiE i wyobraz sobie, ze mnie przyjeli na dzienne. tyle, ze co z tego, jak ja juz pracuje. no a co do odlewnikow, to kilku od was poznałam, moze faktycznie ten wydział powinien się nazywac wydział OLEWNICTWA:) , ale tez nie nalezy generalizowac:)

Gość kingakinga
ajjj bo ja sama nie wiem co chce robic.W zasadzie ani kierunki na politechnice mi nie pasuja ani na Ae(moze dlatego ze lubie tylko matme...fizyka i jesyki obce przychodza mi z trudem.Z matmy lubie robic zadania...ale z fizy echh.Zreszta mysle ze trzeba tez pod takim kontem patrzec na studia.NIE WARTO PRZECIEZ skonczys studia po których ma sie małe szanse na dostanie pracy.Ile jest studentów którzy zmuszeni sa do wyjazdu za granice

Gość aliliaaaah
a logistyka to mi sie tylko z magazynem kojarzy Kinga, matma na studiach, to całki,całki objetosciowe różniczki, nie wiem, czy masz to w programie LO, ja mialam. wez sobie przejrzyj ogloszenia o pracę w zawodach technicznych i wyrobisz sobie pogląd

Gość aliliaaaah
kinga, jak tak lubisz matmę, to przeciez masz wydzialy matematyczne na polibudach np. matematyka ekonomiczna, czy jakos tak... ewentualnie weź sobie matmę na pedagogicznej

Gość kingakinga
Moim zdaniem powinni inaczej liczyc gegre i inaczej matme...bo przez to mam małe sznse dostania sie na Ae.Moja kolezanka z kalsy która jest przecietna uczennica ma wieksze szanse dostania sie tam niz ja(dostanie pewnie ponad 90% z georafi bo jest ona łatwym przedmiotem...a ja z matmy nie jestem pewna czy pójdzie mi bardzo dobrze

Gość kingakinga
nie chce studiowac samej matmy.pÓZNIEJ mogłabym uczyc(a tego nie chce...choc wszyscy mówia ze sie do tego nadaje bo potrafie tłumaczyc

Gość alilaah
no to tak jak mowie, poszukaj matmy finansowej na polibudzie

Gość alilaah
na polibudzie slaskiej masz wydzial matematyczno- fizyczny

Gość alilaah
na kierunku matematycznym masz specjalnosci : Matematyka teoretyczna Metody informatyczne Modelowanie matematyczne Nauczanie matematyki Przetwarzanie i ochrona informacji Statystyka

Gość kingakinga
a myslisz ze opłaca sie isc na Ae? Chodzi o to ze ja sie boje ze póniej moge nie zlezc pracy po tej uczelni...chcialabym miec ciekawa i dobrze płatna prace(zreszta jak kazdy).Dziwie sie niektórym moim znajomym którzy ida na bankowosc.Moim zdaniem jest tyle ekonomistów ze nie wiem czy dostana ta prace w banku

Gość kingakinga
bede musiała chyba jeszcze dokładniej popatrzec.Wolałaby w informatorze poszukac a nie w internecie...ale niestety ten co mam juz nieobowiazuje...a o ile wiem nowego jeszcze nie wydali.To wszystko przez ta zmiane gierycha

Gość kingakinga
nie wiem...moze wezme georafie i bardziej sie do niej przyłoze.Bede miaął wieksze szanse na dostanie sie...ale z drugiej strony wole ten czas na matematyke poswiecic

Gość kingakinga
mysle zeby wziasc na dodatkowy gegre...ale watpie zebym dała rade przyzwoicie sie przygotowac do tylu przedmiotów jak: polski, niemiecki, matma, fiza i jeszcze gegra

Gość alilaah
z mojej obecnej perspektywy,....juz pracownika...a nie studenta... W ZYCIU bym sobie nie strzelila takiego samoboja jak wybor AE z pomiedzy AE i studia techniczne, ale twoj wybor...porozmawiaj z rodzicami, ze znajomymi, przegladaj strony netowe...napewno w koncu wyrobisz sobie jakis pogląd.

Gość alilaah
no tu juz Ci nie pomogę, ja pochodze z epoki, gdzie egzamin na studia techn. zdawalo sie only z matmy :)

Gość kingakinga
Zastanawiam sie gdzie mozna pracowac po Ae oprócz banku.Nie wiem który kierunek byłby najlepszy...myslałam nas stosukami miedzynarodowymi.Zreszta moze mi ktos wytłumaczyc czy sie rózni uniwerek od Ae skoro maja takie same kierunki?

Gość allilaah
ze jest bardziej elitarny i na uniwerku jest wiecej snobow. ja znam jedna osobe po ae, ale obecnie przbywa w UK, :)

Gość kingakinga
a jesli juz to jaki kierunek z Ae byłby najlepszy...taki zeby było mozna parce znalezc?bo ja mysle pod tym kontem...bo niestety inaczej sie nie utrzymam(nie moge liczyc na pomoc rodziców itd...po studiach musze dostac prace)

Gość kingakinga
piszesz ze byłas na polibudzie...byłas taka dobra z fizy?czy tez sie jej nauczyłas w trakcie studiów?

Gość buuuuurrr
ja tez miałam taki problem ale on wynikał bardziej z tego ze obawiałam sie ze poziom fizyki w mojej szkole jest na niskim poziomie.Zdecydowałam sie ejdnak pisac ten przedmio jako dodatkowy.Jak cos to przynajmniej wylece z polibudy i przeniose sie na prywatne(myslałam własnie o logistyce albo o handlu)

Gość buuuuurrr
i co wybrałas fizyke na mature?bo dzisaij ostatni termin na podjecie decyzji...o ile sie nie myle

Gość kingakinga
tak.Zdecydowałam sie zdawac fizyke(ale jako dodatkowy przedmiot).Wziełam tez rozszerzony niemiecki...ale teraz chciałąbym go zmienic na podstawowy...bo uznałam ze nie jestem w stanie dobrze sie przygotowac do matury z :polaka,niemieckiego,matmy i fizy-wszystko rozszerzone.Teraz chciałabym zmienic niemiecki na podstawowy...bo inaczej nie bede miała czasu nauczyc sie fizyki echhh napisałam nawet e maila do cke ale mi nie odpisuja.Zastanawiam sie czy mam prawo na zmiane decyzji(bo deklaracje mielismy oddac do 20 grudnia

Gość lulejka
ale z tego co wiem to na polibudach b.czseto jets mniej chetnych nic miejsc i biora poprostu chetnych moja kolezanka tepak z matmy i fizy poszła na mechanike i sie trzyma ja mam odmienne zdania od tych tutaj sama mam 2 z matmy i z fizyki nei bede ich zdawac ale zloze papeiry namechanike bo mnei to interesuje i zobaczymy :)