Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaki21

szybkie pytanie do bioracych tabletki....

Polecane posty

Otóz biorę tabletki tak,ze w przerwie okres wypada mi na poniedziałek rano,co mi bardzo nie pasuje:/ cy zeby zaczynal, sie w niedziele rano,to moge sobie skrocic przerwe w braniu o jeden dzien,bez zadnych konsekwencji tej zmiany???

według mnie powinnaś wziąć dwa opakowania bez przerwy, czyli zrezygnować z tego jednego krwawienia.

Dwa opakowania z rzedu? bez sensu. przeciez po drugim opakowaniu przerwa wypadnie w dokladnie te same dni tygodnia. Wydaje mi sie, ze nie wziecie ostatniej tabletki nie powinno miec zadnych zlych konsekwencji. oczywiscie jesli zachowasz 7 dniowa przerwe, czyli rozpoczniesz nastepne opakowanie o jeden dzien wczesniej niz zwykle. i wszystko powinno sie ladnie poprzesuwac. ale to tylko moja opinia, a ginekologiem nie jestem :)

Gość ada 1 9 8 0
Tak jak aliniaa napisala, mozesz skrocic przerwe, kiedys tez mialam podobny problem i ginekolog powiedzial, ze to nie bedzie mialo zadnych konsekwencji oprocz wlasnie przesuniecia okresu. Ale przedluzac przerwy nie powinno sie. Pzdr.

MOŻESZ SPOKOJNIE SKRÓCIĆ DNI PRZERWY. KIEDYŚ CHCIAŁAM PRZESUNĄĆ DZIEŃ MIESIĄCZKI Z CZWARTKU NA PONIEDZIAŁEK. ZROBIŁAM SOBIE DWA RAZY Z RZĘDU PRZERWĘ 5 A NIE 7 DNIOWĄ. PRZY TRZECIEJ MIESIĄCZCE OKRES WYPADŁ W PONIEDZIAŁEK :-)