Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara rura

Gdzie się załatwia zaświadczenie o niekaralności?

Polecane posty

Gość Stara rura

Potrzebne mi jest ono do załatwienia stażu w UK. Czy dostanę je na zwykłym posterunku policji czy mam uderzać gdzieś wyżej?

Gość idz do komendy policji

w sądzie, a konkretnie w krajowym rejestrze karnym, koszt ok. 50zł, mnie udalo się uzyskać w/w zaświadczenie w jeden dzien - rano złożyłam wniosek, po poludniu odebrałam

ok, to jest troche skompklikowane. wszystko zalezy czy potrzebne czy angielskie zaswiadczenie, ale jak do stazu w uk to zakladam, ze tak. to twoj pracodawca musi wystapic o to - to sie nazywa CRB check. dostajesz formularz, ktory musisz wypelnic, z danymi osobowymi, adresami itp. potrzebne sa do tego tez chyba dwa potwierdzenia adresu (a na pewno jedno). reszte wypelnia twoj pracodawca i to on to wysyla do specjalnego biura, ktore sie tym zajmuje. nie wiem ile to teraz kosztuje, pewnie kolo 40 - 50 funtow, czasami pracodawcy placa, czasami ty musisz to zrobic. na to sie czeka 4-6 tygodni standardowo, ale mozna i dluzej, jak to idzie tez za granice (a nasze i owszem). ja na pierwsze czekalam chyba ze dwa miesiace...

aha, a co do polskiego, to ja mialam, nawet tlumaczone przysiegle, ale w anglii nikt nawet tego nie chcial ogladac, wedlug prawa oni musza miec crb do niektorych zawodow (praca z dziecmi, staruszkami, osobami uposledzonymi m.in.) i bez tego nie mozna zaczac pracy, nawet jaok wolontariusz sie nie powinno (albo jak sie wolontariuszem bez tego, to sa scisle przepisy co ci wolno, a czego nie...)