Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROJEKTANT

KTO MA POMYSŁ NA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE

Polecane posty

Gość PROJEKTANT
TAK, MAM DUŻY TEREN 5 HA, ALE GMINA NIE POSIADA MIEJSCOWEGO PLANU ZAGOSP., NA MAZURACH,ALE NIE MA W OKOLICUY ŻADNEJ WODY

tez mnie interesuje ten temat... odziedziczylam w spadku dom po pewnym staruszku... sprzedac go poki co nie chce bo podatek spory... pomyslalam wiec ,ze moze znajdzie sie jakis mieszczuch spragniony wiejskich klimatow;) domek jest polozony pod lasem...ma ladne obejscie...sad...... tylko nie wiem czy to wystarczy :)

Gość PROJEKTANT
NO WŁASNIE JA MYŚLE ŻE TO ZALEŻY OD ATRAKCJI JAKIE SIĘ ZAPEWNI TURYSTOM. I ZASTANAWIAM SIĘ CZY NP URZĄDZIĆ DOM W JAKIMŚ STYLU I CO JESZCZE , ZASTANAWIAM SIĘ

Mazury bez wody , nie wyobrażam sobie tego , zawsze grzybiarzy można zachęcić ale nie frajda po lasach tylko chodzić i buty zdzierać kilometry za jednym maślakiem, woda to podstawa , jeżeli w okolicy działki istnieje jakikolwiek strumyk to już można staw wykopać , mnichy postawić , staw zarybić i kilka domków drewnianych z kominkami wewnatrz wybudować , turyści przyjadą i będą wędkować , prawo wodne należy mieć w zasięgu ręki i przepisy prawne załatwić , można to przeskoczyć :)

Gość PROJEKTANT
oczywiście myśle o stawie, chodziło mi o to że w pobliżu nie ma żadnego jeziora itp, może ktoś ma pomysł na nowoczesne gospodarstwo agrourystyczne?

ja postawie na \"powrot do przeszlosci\":) meble starocie...smalec i ogorki kiszone...kurde!czasem mi samej marzy sie wyjazd choc na chwile do jakiegos odludnego miejsca zabitego dechami-wiec juz samo to bedzie atrakcja;) wiosna dam ogloszenia i zobacze co bedzie... w koncu nic nie trace...a tez kasy na te \"dzialalnosc\"za duzo nie wydam...

Coś Tobie podpowiem \' klikajaca szeptem \' nadal w woj. świętokszyskim są kobiety, które tam mieszkają i w masielnicy robią masło dla potrzeb własnej rodziny i produkt mleka mają od własnej krasuli , za pomocą sieczkarni sieczą koniczynę zebraną z łąki , w wielu gospodarstwach występuje tak zwany \'kierat\' , pieką chleb we własnych piecach , itd, to wszystko jest w realu , czy nadąrzasz? zatem , pojedź do Tokarni i zobacz ten skansen , może coś nowego wymyślisz ?

i co z tego?kobiety niech sobie doja krowy w swietokrzyskim... a ludzie zapracowani,nie majacy wlasnej dzialki niech wpadaja do mnie;)(dolnoslaskie) ja po prostu chce komus wynajac dom za psie pieniadze... nie mam aspiracji na typowa agroturystyke z super atrakcjami.