Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda1234567

Pierwsza wizyta u ginekologa Prosze o rade

Polecane posty

Gość Magda1234567

Pierwsza wizyta u ginekologa [19.12] 20:32 Magda1234567 Co powinnam wiedziec przed pierwsza wizyta u ginekologa? mam stresa troche...

na pewno gin Cie zapyta kiedy mialas ostatnia miesiaczke, no i sie zapyta czy z czyms konkretnym przyszlas, jesli nie to powiedz ze tylko do kontroli, no i pozniej siup na samolot :D

Gość 20 i dwa miesiace
nic strasznego, samo pojdzie - tylko nie zwlekaj do 40 jak niektore z topiku "Kiedy najpozniej u ginekologa...":)

Gość Pomocna___
Nie stresuj się, to totalny luz jak u zwykłego lekarza. Najpierw spyta po co przyszłaś, później być może, a o ile jest dobry to napewno, przebada Ciebie. jeśli jesteś dziewicą to odbytowo, jeśli nie to pochwowo. Będzie wkładał jakieś narzędzi,naciskał brzuch i takie tam. Dobry lekarz gin. nie patrzy się na Ciebie jak z Tobą rozmawia, pełen relaks i luz. To będzie chwila i po krzyku! :) Dobrze jest chodzić do tego specjalisty, bo możesz mieć np jakieś zapalenie, złą florę bakteryjną, złe PH, a nawet o tym nie wiedzieć, bo nie ma objawów, a lepiej to leczyć za wczasu niż jak są już nieprzyjemne lub niebezpieczne oznaki chorobowe. Porpos przyt okazji, żeby przebadał Tobie piersi i to tyle :) Jak masz jakieś problemy z miesiączką itd możesz mu powiedzieć. A i zapamiętaj datę rozpoczęcia się pierwszej w życiu i ostatnio przebytej miesiączki. Buziaki :)

Gość Magda123444
Dzieki ale stchorzylam....

Gość Nie ma się czego bać
Ja już wole do ginia niż do dentysty. Naprawde. Szybko, bezboleśnie i zazwyczaj lekazr jest miły bo wie że to stres dla młodej dziewczyny.

Gość A czego ty się boisz ...
lekarz jak każdy inny, są gorsze specjalizacje i jak trzeba to każdy to przeżyje, dziewczyno daj spokoj ... to na prawdę nic strasznego :-D

Niczego się nie krepuj, to tylko lekarz, jak bedziesz juz na fotelu, koniecznie sie rozluznij, oddychaj spokojnie, a bedzie ok! i nic nie bedzie bolalo! Naprawde uwierz, to nic strasznego, wszyskie przez to przechodzimy

Gość alfabetagama
najwygodniej w spodniczce bo sciagniesz tylko majtki i bnie bedziesz musiala paradowwac na golaska przez pol gabinetu.zgadzam sie z wypow.powyzej ze gin.jak dentysta.i ja wole gina;p bez stresu

Gość Klopsikowa Pani
A ja we czwartek ide pierwszy raz do gina i sie ciesze :D nie boje sie nic a nic chetnie sie przebadam..kto wie co czycha w zanadrzu na moja :P

Gość
a w jakim wieku najlepiej jest pierwszy raz iść do gina ??

Gość stanowczo nie polecam
Magdo, raczej nie polecam Ci iść do lekarza tej specjalizacji. W szczególności nie polecam Ci jeśli nie masz wyraźnego powodu by tam iść. Rozumiem, ktoś ma nieregularne miesiączki, bóle, czy chce stosowa antykoncepcję hormonalną, albo odwrotnie - jest w ciąży... to ok, to jest jakiś powód. Ale czy Ciebie to dotyczy? Czy tylko "z ciekawości" się wybierasz? Bo jak z ciekawości to nie ma po co. Nigdy nie zrozumiem głupich cip*ek które ganiają do lekarza od tak intymnych spraw często i bez powodu. To jest jakieś zboczenie i ekshibicjonizm, a także kompletny brak szacunku dla siebie i partnera. A Tobie Magdo- nie polecam iść, bo widzę (po tym że się boisz, że przeżywasz to), że jesteś wrażliwa. A dla każdej wrażliwej kobiety taka wizyta to nieprzyjemne i krępujące przeżycie (o ile lekarz jest normalny to tylko tyle). A jak Ci się trafi jakiś cham, gbur czy zboczeniec to masz upokorzenie i uraz na całe życie. Tylko kur*wie nie robi różnicy przed kim i jak często się rozstawia. Czy chodzimy co roku sprawdzać sobie u kardiologa kondycję naszego serca? Nie, idziemy tam dopiero w pewnym wieku, albo gdy mamy powód, a nie tak od czapy co pół roku w wieku lat kilkunastu, czy dwudziestuparu. Tak wiec skąd ta ginekologiczna obsesja? Chyba tylko stąd że to okazja dla puszczalskich panien by ci*pkę przed byle kim do pomacania wystawić. Nigdzie na świecie nie ma takiej obsesji, nigdzie na świecie nie nakłania się kobiet w wieku lat kilkunastu by zaczynały chodzić do ginekologa. W większosci krajów ginekologów widuje się tylko przy ciąży i porodzie. Ale i też w cywilizowanych krajach kobiety szczepi się przeciw rakowi szyjki macicy i problemu nie ma. W niecywilizowanych krajach (jak Polska) pieniędzy na szczepienia nie ma, a nawet gdyby były konowały nie pozwolą sobie odebrać przyjemności zarabiania każdorazowo na grzebaniu w młodych ci*pkach. Przemyśl to sobie dobrze.

stanowczo nie polecam--> Ty chyba walnięta jesteś:( Właśnie Polska jest zacofana - prawie jak kraje trzeciego świata! Tylko w Polsce kobiety nie chodzą same z siebie do gina, a dostają zaproszenia do domu. A później taka panienka jest zdziwiona, że ma trzecią czy czwartą grupę czyli raka w wieku 24lat. Mama wysłała mnie do gina w wieku 16lat, byłam dziewicą, zdrową itd. Okazało się, że mam nadżerkę, którą wyleczyłam i po sprawie. Teraz moja koleżanka ze studiów wybrała sie do gina po raz pierwszy i ma 4 grupę! Jest dziewicą, więc nie miała takiej potrzeby! Teraz usuną jej macicę. Pomyśl głupia babo o tym. Nie wiem skąd przypuszczenie, że raka mogą mieć tylko "k..."? Chyba mieszkasz na wsi:( Przykre... A ginekologa zboczeńca nigdy nie spotkałam, ani o takim nie słyszałam...

Gość sama jesteś walnięta
I tylko tyle mam Ci do powiedzenia.

Gość blbl
co za kretynka tam wyzej?? A juz pomijajac wszystko inne sa tez kobiety-ginekolodzy i po problemie.

stanowczo nie polecam> Jest typem kobiety która ginekologa pierwszy raz w życiu widzi przy porodzie.A jak się nabawi jakiegoś raczyska to dopiero w stanie agonalnym trafia do lekarza, a później biadoli jaka to ona nie szczęśliwa schorowana.