Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o powazne odpowiedzi

iśc z brzuchem na studniowke????????

Polecane posty

Gość tez mama
Do Sweat.... "Ceń słowa, każde może być twoim ostatnim !!! " to słowa z Twojej stopki....zreszta bardzo ładne i wymowne....ale jak przeczytalam Twojego posta a zwlaszcza Twoje ostatnie słowa .... To mnie juz słow braklo... Co za jezyk rynsztokowy..... Najpierw moze sie przeczytaj..... Jestes z siebie dumna???? Mysle ze autorce posta takie "adwokatki"-do niczego nie sa potrzebna. Widac ze dziewczyna sama potrafi miec swoje zdanie. Ty zanim cos w tym stylu naopiszesz to albo pomysl....Albo moze zmien swoja stpoke Bo słow ,jezyka ojczystego...to Ty moja droga nie cenisz zbyt wysoko.....

Gość tez mama
Cos dziwnego sie stało bo przed chwila był tu obrazliwy post Sweat Dreams.... Czyzby moderia zadzialala?? :D

Gość alenumerrrrr
18 lat zaplanowana ciąża, rodzice przyszłego dziecka już zdążyli się dorobić, ale jaja, cdziewczyno, chyba to wszystko to masz ale we śnie.

ale nie powieci mi ze kazda nastoletnia matka, 18-tka czy 20-tka jest z patologicznej rodziny, gdzie brakuje na chleb i wszystko zawdzieczane jest rodzicom moge Wam zareczyc ze tak nie jest.... i przestancie sie tu klocic, dziewczyna chciala porady odnosnie studniowki a nie moralow na temat ciazy w mlodym wieku

niestety nie przeczytam swojego ostatniego zdania bo je usunięta... nie wazne czy atorka topiku potrzebuje adwokata, czy tez nie mnie i tak strasznie zdenerwowaly posty jolanty, najpierw prosze tam zajrzec zanim zaczniesz osądzac mnie ja tak reaguje gdy jestem zla, powiedzialam co mysle, przeklenstwa nieraz rozladowują emocje i pozwol mi robic i pisac to o czym ja mam ochote, zresztą nie bylo tego az tak wiele

dlaczego ktos skasowal mojego posta, a zostawil posty \'\' swqiętobliwej\'\' jolanty :O gdzie tylko jej mialam coś do zarzucenia do tez mama>>> zastanawiam sie z czego ty sie tak cieszysz strazniczko polskich zasad estetycznego pisania? :O

Gość PATOLOGIA TO JEST
PATOLOGIA I JESZCZE RAZ PATOLOGIA

Gość tez mama
Do Sweet -- bylo tego wystrczajaco ...w sam raz tyle ze moderator usunal Twojego posta sweet.... Moze i mozna sie zdenerwowac czyjas opinia ale chyba nie jestes autorka zeby sie az tak unosic... i oczywiscie przeczytalam caly topik i posty jolanty takze...... Dziewczyny obijetnie jakie macie zdanie .. czy promujecie macierzysntwo w tak mlodym wieku czy tez nie ..poprostu darujcie sobie wyzwiska,wulgaryzmy.....przecierz zadnej wypowiedzi to niczego nie dodaje...raczej wrecz odwrotnie splyca ja maxymalnie dajac do zrozumienia ze autor posta wogole nie potrafi argumentowac madrze tylko bluzgac.....

autorka topiku tylko nasuwa temat, a to wcale nie znaczy ze my nie mozemy wyrazac swojej opinii albo ze robimy to za nią :O mnie berdzo zdenerwowaly posty jolanty ktora jak twierdzi ma 35 lat, czyli troszke juz przezyla a autorke nazywa kurwiszonem :O coś mi tu nie pasuje i dlaczego mam sie na ten temat nie wypowiadac nie jestem propagatorką mody bycia mamą jako nastolatka, ale tez nie mam prawa nikogo wyzywac czy obrazac za to ze tak mu sie ulozylo a nie inaczej, moje zdanie, moja opinia dotyczyla osoby jolanty, ktora jak sama zauwazylas uzywala nawet bardziej wulgarnego języka niz ja i z pewnoscią sprawila tutaj niejednej przykrosc

Gość mamuśka11111
cześć...chciałam powiedzieć że na Twoim miejscu poszłbym na studniówkę.Ciąża to nie powód do wstydu i jeśli tylko będziesz czuła się dobrze to idz.Moja koleżanka była w 8 miesiącu a druga odwiedziła nas wraz ze swoją córeczką która miała 5 miesięcy.N a jednym ze zdjęć jest to maleństwo na zdjęciu klasowym.Nikt nie zareagował dziwnie,nasze młode mamuski czuły się fajnie i nieskrępowanie.Studniówka jest raz w życiu moja droga więc idz i baw się !!!!!!to nie tragedia!wczesna ciąża to nie powóód do dumy i promowania ale też nie powód do ucieczki przed klasą ,nauczycielami.Jesteś maturzystką !to fakt!a ciąża jest ! badz szczęśliwa i zawsze rób tak jak uważasz i pamiętaj że złośliwych ludzi jest zawsze mniej niż tych wyrozumiałych.Trzymaj się!

Gość tez mama
masz racje "pojechala "ostro jolanta.. ale ty tez sobie "'ulzylas" nie mam pojecia dlaczego moderia skasowala ciebie ...mysle ze jolanta nie zwrocila sie konkretnie tylko ogolnikowo a Ty pozwolilas sobie napisac cytuje "..pies ja jebał" konkretnie o niej i to stad.... Forum dla wszystkich-racja zdanie kazdy swoje ma-tez racja ale forma wypowiedzi tez jest istotna.... To moje zdanie i takie mam tak jak inni swoje. Moge miec?

Gość rozsadek
owszem studniówka jest raz w zyciu, ale mam wrażenie, że te młode osoby decydujące się na dziecko są tak tepe i bezmyślne. Ja jak wiem, że coś ma mnie ominąc to unikam takich sytuacji, które mogłyby mi tą przyjemność zepsuć. Gdzie wy macie napisane, że w wieku 17-18 lat nalezy uprawiać seks i albo się uda wpaść albo nie. Nie daje się dupy i nie ma problemu. Z czego wy robicie problem. Sama sobie winna. Z czegoś trzeba zrezygnować, albo z seksu, albo ze studniówki. Teraz jak będzie miała dziecko to co rusz z czegoś będzie musiała zrezygnować w imię dobra dziecka, chyba, że będzie matką patogiczną i najwyżej dziecko zabiorą do dommu dziecka albo innej rodziny.

DO AUTORKI TOPICU - dziecko, chcesz sobie ulżyć w cierpieniu pisząc jaka to jesteś \'\'ustawiona\'\' ? Nikt nie uwierzy, że planowałaś TO COŚ. Zwyczjana szceniacka wpadka. I prosze nie pisz już nic na forum bo z Twoich postów przemawia nienawiść i żal do ludzi, którym się w życiu ułożyło.....

Gość do jolanty
....Nikt nie uwierzy, że planowałaś TO COŚ. Zwyczjana szceniacka wpadka.,,,, niestety dziecko trzeba planować i jak się jest szczeniakiem to seksu się nie uprawia. Właśnie mamy w domach dziecka i w rodzinach zastępczych duzo dzieci z takiego szczeniackiego podejscia do życia. Aż mi niedobrze, jak czytam takie posty w których gówniarze bawią się seksem. A może tak zabawilibyście się w lekarza i jeżeli Jolanta uwarza, że szczeniaki mogą mieć wpadki to proponuję tym szczeniakom wykonanie operacji na Jolance. Jak będzie wpadka to zobaczymy jak Jolanta to przyjmie. Uważam, że każdego można jw jakiś sposób wytłumaczyć, mordercę też, że np. miał zły dzień.

Nie powinnaś sie niczego wstydzić!!! to czy będziesz miała brzuch czy nie to nie ma znaczenia.Wazne ejst czego Ty tak naprawde chcesz.Idx bo warto,to sa naprawde niezapomniane chwile.Wiadomo że nie będziesz mogła bawić się jak inni ale tez napewno fanie spędizsz ten czas.W każdym razie nie szalej,oszczędzaj sie a jak będizesz zmęczona nic tylko jechac do domu TO JA ŻYCZE UDANEJ ZABAWY :)

Gość niimaszbabkoplacek
ŻYCZE UDANEJ ZABAWY ostrożnie z tą zabawą,już widac jak się zabawila, jak tak dalej pojdzie to nie wyrobi z porodami

------>do JOLANTY i tym podobnym to jest forum pisze pod pomaranczowym nickiem nikt mnie nie zna wiec po co mialabym klamac?????? zeby siebie oszukac?????? jezeli bylaby to niechciana ciaza to bym zalozyla topik RATUNKU WPADLAM NIE CHCE TEGO DZIECKA, moim losem naprawde sie nie martwcie, zajmijcie sie swoim zyciem , a i nauczccie sie czytac ze zrozumieniem bo wasze odpowiedzi nie pomagaja mi w podjeciu decyzji a ktora prosilam

no i nie pomoglyscie mi dalej nie wiem co wybrac a dzisiaj musze juz podjac ostateczna decyzje , z jednej strony chcialabym bardzo pojsc wiadomo studniowke ma sie raz w zyciu no ale troche sie boje , ze ktos moze mnie szturchnac popchac , w dodatku nie jestem stanie przewidziec co mnie spotka do tej studniwoki narazie jest wszystko dobrze ale czytalam ostatnio ze wiele dziewczyn dopiero tak 27-29 tygodniu zaczely miec jakies komplikacje i musialy lezec w lozku, a znajac mnie to po godzinie bym pewnie wrocila do domu wiec chyba lepiej przeznaczyc te 500 zl na moje malenstwo bo chyba faktycznie nie ma co ryzykowac, wkoncu jak mowi to moja mama swiadoomie wybralam ciaze a nie studniowke wiec chyba bedzie najlepiej jak zostane w domu

To prawda ze studniowka jest raz w zyciu!!! ja na swojej przetanczylm wiekszosc czasu ale co z tego??? Mysle ze gdybym nie poszla na studniowke to duzo bym nie stracila. mimo dobrej zabawy nic sie nie zmienilo. ci sami ludzie, ci sami nauczyciele..............studniowka nic nowego nie wnosla w moje zycie oprocz dobrej zabawy!!! Napisalam ci co ja mysle o studniowce!!!! Nie wiem co masz wybrac!!! Mozesz isc i dobrze sie bawic!!! nie musisz caly czas byc na parkiecie, mozesz siedziec przy stole- mysle ze zawsze ktos ci bedzie towarzyszyl:) mozesz popatrzec na bawiacych sie znajomych, mozesz potanczyc(uwazajac na brzuszek), mozesz przegadac cala noc. Ale jak sie zmeczysz to bedziesz zalowala ze wydalas 500 zl Ja brlam slub jak bylam w 3 mc ciazy- nad ranem bylam juz taka zmeczona ze chcialo mi sie plakac(i sie poplakalam;) ) Mimo ze lubie takie imprezy;) to jak ma 3 mc ciazy bylo juz dla mnie za dlugo. Jak zostaniesz w domu bedziesz zalowac ze nie poszlas, bedzies myslec co robia twoi znajomi, bedziesz czula sie osamotniona. bedziesz slyszala komentarzejak to bylo na studniowce. i bedziesz zalowala ze cie tam nie bylo. Niestety nie mozesz miec dwoch rzeczy i mysle ze obojetnie co wybierzesz to i tak mozesz troche zalowac tego ze nie wybralas innej opcji!!! A teraz co ja bym zrobila- z perspektywy czasu- Nie poszlabym (tak zadecydowalabym teraz- majac rodzine i kase wole wydawac na dzieci) Ale majac 19 lat i swiadomosc ze bedzie dobra zabawa- zdecydowalabym sie isc- uwazalabym na siebie 100 razy bardziej i wyrzucila z glowy mysl co bym zrobila z 500zl gdybym nie wydala ich na studniowke Wiem ze duzo ci nie pomoglam ale to do ciebie nalezy decyzja. Niedlugo bedziesz mama i to ty teraz masz decydowac za was. Zycze powodzenia. Dobrej decyzji- dobrej dla ciebie, a jak zdecydujesz to nie myslenia cobybylo gdyby............ i oczywiscie zdrowia............

Dodam jeszcze ze to naprawde BARDZO TRUDNA decyzja bo wybierasz miedzy: byciem nastolaka a byciem rodzicem Teraz stoisz na pograniczu i albo zadecydujesz ze to twoj ostatnia zabawa jako nastolatki albo ze pierwsza decyzja jako mama!!! Zycze Radosnych Swiat!!!!!1

DZIEWCZYNY PROSZE O POMOC ;JADE ZA CHWILE DO POLSKI Z NIEMIEC(1000 KM)I ZAWSZE BRALAM AWIOMARINKE BO INACZEJ BARDZO MNIE GLOWA BOLALAI BYLO MI NIEDOBRZE ;TERAZ JESTEM W 6 TYGODNIU CIAZY I NIE WIEM CZY MOGE WZIASC;NAPEWNO NIE ALE CZY KTOS WIE NAPEWNO?PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ

Gość oochhhhhhhhh
a ja mam dziewczyny problem. Mam 17 lat i chłopaka od pół roku, chodzę do szkoly ale sama myśl o seksie nie daje mi spokojnie spać. Czy w związku z tym,że nie mogę normalnie funkcjonowac w dzień z tą myślą winnam uprawiać seks, bez względu na to, że jestem młoda, zycie przede mną i poświęcić się temu co będzie, czy moze to mi przejdzie i bęędę normalnie mogła ukończyć szkołę, studia itp. i dopiero spokojnie załozyć rodzinę.

normalnie jestem wsciekla!!!!!!!!!!!az z nerwow sie poryczalam jak juz zdecydowalam ze nie pojde na tą studniowke to mama wyskoczyla do mnie z tekstem ze jak chce to zebym szla i wogole wiekszosc znajomych mi radzi radzi zebym szla bo jest raz w zyciu itp.mam taki mentlik w glowie ze przegiecie bo juz sie nastawilam ze nie pojde, tak ciezko jest przewidziec jak sie bede czula za ten miesiac a to bedzie juz 29 tydzien ciazy, nie chcialabym w jakis sposob zaszkodzic mojemu malenstwu a i tak znając mnie to posiedzialabym tam chwile i wrocila do domu, nie chodzi mi o pieniadze bo i tak bym dostala je od rodzicow ale staram sie juz myslec o dziecku , bo mnie by kosztowala ta studniowka z 500 zl mojego narzeczonego ok 300 bo musi kupic sobie nowe pantofle to juz jest 800 a za to juz mozna kupic ladne łożeczko, naprawde jest mi ciezko zdecydowac sie w szkole juz dzisiaj powiedzialam ze nie ide , nie wiem czy znowu zmienic decyzje RATUNKU

Idź, bedziesz miała mile wspomnienia. Po prostu uważaj na siebie, inni tez z pewnościa będą uważać na Ciebie. A dziecko dobrze będzie spało tez w łóżeczku za 300 zł. Mój maluch sie w takim wychował.

tak naprawde nas nie pytaj..:) A Ty co czujesz? chcesz naprawde tam pojsc czy nie? bo cos mi sie widzi ze nie bardzo chyba: Tak naprawde wiesz ze beda sie gapic...laski wyszykowane.Wszystkie zgrabne ..a Ty sie pewnie bedziesz czula jak klueczka.....moze nie bedziesz mogla sie bawic a bedziresz patrzec jak chlopak obtancowywuje obce laski i mimo ze powodu nie bedzie to Tobie bedzie przykro ze to nie z toba tam szaleje:(..... Skoro wolisz cos ładnego kupic dziecku .To poprostu powiedz rodzicom.Ze zadecydowalas ze nie chcesz tam isc.A te pieniazki niech doloza do wozka dobrego i juz.W koncu ktos dobrze napisal.Studniowka jak kazda balanga.Jeszce nie jedna w zyciu przed Toba:) Moze nie studniowka ale impreza napewno. Ale jesli bardzo chcesz pojsc to poprostu kupuj kiecke i idz.Bedziesz ile bedziesz...... Nikt za Ciebie nie zadecyduje:)

NO WLASNIE NAJGORSZE JEST TO ZE SAMA NIE WIEM z jednej strony bym poszla , ale na dzien dzisiejszy mysle ze lepiej zostac w domu , boje sie ze przed studniowka mi sie odwidzi i ze bede zalowala:(:(:(

ten brak zdecydowania to typowe dla babek w ciazy.. Ciagle zmiany nastroju i decyzji:D ale to normalne. przeczytalas tu mnostwo odpowiedzi na tak i na nie... nikt jednak za ciebie nie zadecyduje.

Gość taka jedna jaaa
do autorki-a moze sprobuj wypozyczyc sukienke?a buty lepiej wez stere bo sprawdzone, nie obetra itd. i nie lam sie wypowiedziami prostaczek typu jolanta, ktorym udalo sie cos tam osiagnac czesto przypadkiem i teraz chwala sie jakie to one madre byly, ja mam 26 lat, swietnie platna prace, dziecka jeszcze nie, ale wszystko przede mna i na pewno nie uwazam ze wczesna ciaza to zawsze katastrofa, mam znajome ktore wpadly przed studiami i jakos osiagnely tyle co ja albo i wiecej, trzymaj sie:)

Gość mnietka
ja bym poszła; nie musisz przecież szaleć i tnczyc od rana do nocy , na studniowce oprocz tanczenia sie jeszcze gada , siedzi razem , wiec mozesz posiedziec , pobujac sie troche przy spokojniejszych rytmach i moze nie tam , gdzie jest najwiekszy mlyn , tylko bardziej na uboczu , dla bezpieczenstwa; nie musisz tez siedziec cala noc , mozesz o 11-12 pojsc do domu; duzy brzuch i ciaza to tez zaden powod do wstydu , jestes dorosla , masz wszelkie prawo byc w ciazy skoro masz taka ochote