Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o powazne odpowiedzi

iśc z brzuchem na studniowke????????

Polecane posty

Gość 18 i 19 latki zachodzące
w ciąże to istna patologia, w normalnych domach tego nie ma !! Nie umiecie się sami utrzymac, a w dom sie bawicie, oj dzieci

wiecie co? jest takie powiedzenie "nie zaczynaj rozmowy z chamem bo sprowadzi cie do swojego poziomu i ...pokona doświadczeniem" to apropo Jolanty. Wez kobieto zastanow sie zanim coś napiszesz jestes poprostu żałosna w swoich wypowiedziach.Ja na miejscu Twojego Antosia wstydzilabym sie ze mam taką matkę....ale nie wiadomo czy Antoś nie będzie sie wstydził.... Poprostu dramatyczne i prymitywne są te Twoje osądy.Współczuje Tobie i Twoim dzieciom.

widze, że dla was normalna jest ciąża w wieku 18 lat i studniówka z brzuchem.Nie krytykuje tego. To Wasze poglądy i z tego co widze 98% forumowiczek nie miałoby nic przeciwko temu, aby ich wychuchane maleństwa, o które tak walczą na topikach typu Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci, przyniosły im do domu taką NIESPODZIANKE

Gość Bo one wsydu nie mają
i 18 cz 19 latka w ciąży to normalna sprawa, dla tych dziewczyn jedyne co potrafią osiągnąc w życiu to urodzic dziecko i wziąśc slub. I dawaj zabawmy sie w dom, tylko najczęściej nie mają za co się bawic, a wtedy do rodziców :O Ale co tam ze wsydem najważniejsze dziecko i mąż w wieku 19 lat

no tak to niestety jest, zastrzeżmy sobie nicki i nie dajmy sie podszywaczom, którzy chcą w ten sposób pokonać nasze poglądy. Niech żyje prawdziwa rodzina i zasady, bez których ten świat byłby piekłem

Gość Madziaaaaaaaaaaa
Z tego co zauwazyłam to autorka topicu się nie dozywa a wy się kłócićeie w najlepsze . Do jolanty- nie chce nikogo obrażąc,ale rzucać

Gość Madziaaaaaaaaaaa
Z tego co zauwazyłam to autorka topicu się nie dozywa a wy się kłócićeie w najlepsze . Do jolanty- nie chce nikogo obrażąc,ale rzucaćwyzwiskami to bardzo nieladnie :/ a wyszłas za niemca i nie ma sie czym chwalić ;/ fujj taki żul blady i rudawy jak kazdy niemiec a imie synka antoś szkoda ze nie cyryl i zoabczymy wkórtce czy zrobi Ci wstyd czy nie :] zycze CI by zrobił w wieku 15 lat dzieciaki osiedlowym dzeiwczynką :]]]hahhaha

Tu nie chodzi o to żeby kogos osadzac.Bylo zadane konkretne pytanie i autorka domyslam sie chciala usłyszec na nie odpowiedz.po co kogos osądzac moze ona sama uważa ze żle sie stalo i teraz tego żaluje ale co ma zrobić.Jest jak jest i trzeba jakos z tym żyć.Nie nasza sprawa komentować jej sytuacje. Ja nie uważam że jest to poprawna kolejnosc i ze dobrze zrobila rozpoczynając swoje dorosłe życie w ten sposób ale nie można nazywac jej\"kurwą\' bo to świadczy o kulturze osobistej. Moze da sobie rade i wychowa to dziecka na dobrego człowieka.Nie wolno jej przekreslac a tym bardziej tego dziecka. Pozdrawiam

Madzia nie rozumiem po co to napisałas? Nie wszyscy Niemcy są rudzi, a nie każda Polka ma długie nogi i blond włosy. Po co tak uogólniać?

i gdybym sie chwaliła to bym napisała ile zarbaia mój mąż itd, ale nie o tym mowa. Jeżeli chodzi o Antonia to zależało nam, aby jego imie brzmiało tak samo W naszych ojczystych językach i we Francji, gdzie bedzie sie uczył. Poprostu takie ułatwienie. Ja wyraziłam swoje zdanie w kwestii udziału w studniówce i tyle. Ja bym została w domu. KONIEC .

Gość Madziaaaaaaaaa
do jolanty - tak z 1 strony racja,ale wiec dlacego Ty uogólniasz i anzywasz kur**** 18 latki w ciązy ? moze autorka nie jest puszczalską ma faceta widac moze planowała ciąże a anwet jak nei to nie usunęla tylko ją ma i urodzi dzieciaczka wiec dlacego od razu osądzasz i etz uogolnaisz to,żę jej matce jest wstyd :/ nie wszystkim matką 18 w ciązy musi byc wstyd wiec jeśłi mi zwracasz uwage ze uogolniam i Ci sie to nie podoba to ok,ale Ty tez sie dostosuj i tez nie uogolniaj :]]]

dobra, fakt, może przesadziłam, zdarza sie wpadka i już.. Ale cholera jasna po co są te tabletki?? No po co?? Przecież tyle tego świństwa naprodukowali, że \'\'do wyboru do koloru\'\' Ale zbulwersowało mnie troche, jej pytanie. Ja bym nawet przez chwile nie pomyślała, żeby iść w takim stanie na studniówke. Wiadomo, ciąza nie chorba, ale trzeba było myśleć wcześniej! A nie zadawać głupie pytania czy isć czy nie iść. Ja bym nie poszła bo bym sie wstydziła i byłoby mi żal, ale jeśli ona nie ma z tym problemu to niech idzie. W końcu nie bedę jej ogladac

Gość Madziaaaaaaaaa
Tylkoz e Ty uwazasz ze to WSTYD i koneic a inni uważają ze to NIE WSTYD i nie powinnaś miec wszystkich w nosie bo amsz takie zdania i koniec. Ja tez nie chciałabym nawet teraz być w ciąży choć mam 22 lata a co dopiero 18,ale kur** jej nie nazywam podoba mi sie,że ma faceta wiec jeśłi nie jest u niej w domu źle ze ją rodzice za ta ciąże wygonili i ze facet jej nie olał to tylko tzreba się ceiszyć,ze ma przy sobie ojca dziecka ktory z nią jest i będą mieli dziecko. Jasne,że latwo moze nie być,ale za 4 lata ona bedzie szczęśliwa na amxa i tego jej życze !!!!!

Gość emele
jolanta to wg ciebie od razu po wiadomosci o ciazy, nalezy zerwac ze szkola i wyjechac na bzludna wyspe, zeby mama wstydu nie miala nie wiem czy ty srednia skonczylas, ale u nas jest tak ze na studniowce sa osoby ktore widzi sie na codzien chodzac do szkoly i skoro przez 24 tygodnie chodzila normalnie do szkoly i wszyscy widzieli jej stan to z jakiego powodu nie ma isc na studniowke?

ja jestem weterynarzem jakby co, dziewczyny, poprostu wstyd i tyle, dla mnie byłby to wstyd, poprostu, każda z nas jest inna, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w normalnej rodzinie i to wszystko. Dziewczyna ma duzy problem, bo chłopak pewnie ją zostawi. Nie raz będzie płakała, że mogła się w tym wieku bawić, pozanwać nowych ludzi i wybierać w chłopakach. To co najlepsze ma już za sobą. I nie mowcie, że obudził się w niej instynkt macierzynski bo sie posikam

Gość emele
jolanta twoje wypowiedzi sa troche prymitywne i nie z tej epoki czasowej.... ale to Twoje zdanie, poczekamy zobaczymy , zycze Ci tylko zeby ciebie los nie "pokaral bachorem" bo z Twoim podejsciem do zycia pewnie wyrzuciclabys mlodych z domu i wyniosla sie z kraju zeby tylko ludzie nie gadali powodzenia

No wlasnie jolanta ogladac jej nie musisz tak jak sama napisałaś.I po co kogos obrazac i pisać takie opinie. Moza akurat da rade skonczyc szkole i nadal bedzie sie uczyc.Znam dwie osoby ktore zaszly w ciaze pod koniec liceum pozniej skonczyly medycyne teraz są lekarzami pracuja w zawodzie.Maja rodziny i żyja normalnie.po co kogos od razu obrażac.Dalo Ci to cos...że ja tu zbluzgalaś. Nastepnym razem troche wyluzuj bo dziewczyna jest pełnoletnia i ma prawo życ jak chce.

nie no jolanta jak ty juz wiesz ze chlopak ją zostawi i wogole nie da sobie rady i moze jeszcze skonczy na ulicy z dzieckiem na rękach.To szkoda gadac.A skąd Ty masz te wszystkie informacje? Uwazasz ze kazdy chlopak ktory "zrobi dziewczynie dziecko" ucieka i nie ma po nim śladu.To powiem Ci ze grubo sie mylisz.Ciekawe na jakiego człowieka wyrosnie Twoj synek?

Gość najpierw dojrzejcie
...moze planowała ciąże .... ja się zastrzelę, w wieku 18 lat planowac ciążę, jeżeli tak, to nalezy zwrócić się o pomoc do lekarza, bo z tą młodzieżą to coś nie tak. A do jednej z dziewczyn, ktora wypowiadała się, ze w wieku ok. 30 lat chciałaby być bacią mogę dać jedną radę. Wkładaj ty już do łóżeczka swojej córci chłopaka, niech się może dziewczyna już zacznie pomału przyzwyczajać do męźczyzn, bo później może nie zechcieć i dopiero przyniesie ci wstyd jak nie zostaniesz babcią w tak młodym wieku.

oj idźcie w cholere. Ide na jakieś zakupy sie odstresować i poszukam babki dla mojego syna, niech ją wali już po podstawówce;/ Pzecież dzieci są takie fajne;/ I to wcal nie jest wstyd mieć dzieciaka nie kończąc nawet liceum. POZDRO

Gość Ja nie wiem co się dzieje
coraz więcej 18 czy 19 latek ma planowaną ciąże, przecież to jest cos nie tak ?? !!! Gówniarze nie zdają sobie z niczego sprawy, co ta młodziez wyprawia, szkoda gadac

Gość znullkkka
jolanta, tylko wybierz ładną dziewczyne, bo chlopak może się przestraszyć, nie stresuja go byle brzydotą. Ja tam też walę na miasto po chłopaka, bo moja 3 letnia córcia nie może zasnąc, biedactwo się meczy.

Gość nie mogeD
a potem pisza takie na topiku "PIERWSZE OBJAWY CIAZY" ze ma 17 lat i wlasnie byla z chlopakiem ale tylko sie piescili ale ona ma wszystkie ojawy i czy moze byc w ciazy ...chyba zrobi test.... Boze boze boze!!!!!! To taka dorosla byla zeby sie dołozka z gosciem pewnie tak doroslym jak ona sama klasc ale taka dziecinna ze nadal nie wie bidula skad dzieci sie biora???? To gdziez to to bylo w 4 klasie jak biologia w szkole byla??? Chora byla? na wagarach?? A to wszystko stad ze w domach sie nierozmawia o problemach.Mati wola niewidziec ze dzieci dojrzewaja... Moja matka mnie tak wychowala ze wiedzialam ze chocby najgorsza rzec zawsze moge do niej pojsc jak w dym i pomoze.Ale tez zawsze jasno dawala do zrozumienia ze nastolatka ma inne rzeczy "do zrobienia" a nie łózko bo to jej w zyciu nie ucieknie..... Wiedzialam ze to wstyd i sama mialam takie "kolezanki" ze szkoly .Nastoletnie mamy....ktorych wszyscy po cichu wytykali palcami.... Wiecie co sama mam corke.... zrobie wszystko co mozliwe zeby umiala dobrze wybierac. Przed bledami nikogo nie uchronimy.Ale ktos kto ma odpowiednio system wartosci przekazany od dziecka zadko wybiera w ten sposob.

o widze, ze topic sie rozkręca!!!!!! tak 3mać babki, może dzięki temu uchronimy chociaż 1 nastolatke przed sexem bez zabezpieczenia.

no widze ze sie rozpisalyscie , sorry ale nie przeczytalam do konca wszystkich wypowiedzi bo nie chcialo mi sie czytac tych glupot po pierwsze nie jestem zalamana z tego powodu ze jestem w ciazy bo to nie byla wpadka, szok??? bralam tabletki rok czasu i swiadomie z nich zrezygnowalam, zareczona jestem jeszcze zanim zaszlam w ciaze , a co do pieniedzy to sie o to nie martwcie bo nie jedna chcialaby miec tyle co ja mam wlasnie planujemy kupno mieszkania (moj ukochany przywiozl troche pieniedzy z angli a ja mam na funduszu inwestycyjnym ponad 40 000 i ku waszemu zdziwieniu nie dostalam ich od rodzicow, ) a ze jest mi szkoda wydac ok 500 zlotych na to zeby posiedziec sobie 10 minut na studniowce nie swiadczy o tym ze jestem biedna nie prosilam wiekszosci was o wypowiedz!!, interesuja mnie rady osob ktore byly lub nie na studniowce w czasie ciazy lub dziewczyn ktore mialy takie kolezanki , juz pisalam wczesniej ze nie chodzi o zaden wstyd nauczyciele wiedzieli juz o ciazy od wrzesnia bo ja nie robilam z tego tajemnicy dodatkowo moja kolezanka z klasy tez jest w ciazy wiec jest nam troche razniej:)

Gość mruziaa
aż i ja sie odezwę, no to już przegięcie, co każda 18-latka w ciąży, to zaplanowała i ma kupę kasy na życie, nie będzie utrzymanką rodziców, ma kupę kasy-na funduszu- w co wątpię, i zastanawia się czy kupić kieckę. Nie no błagam. Ja wpadłam mając lat 22. Powód do dumy o ni był. ale nie stać mnie było aż na taką hipokryzję, żałosne!!!!!!!!!!!!

wy chyba nie potraficie czytac ze zrozumieniem !!!!!!!!!!!!!!! to ze musze wydac kase na kiecke nie jest powodem moich watpliwosci zwiazanych z pojsciem na studniowke , pytalam poprostu czy jest sens wogole isc wydac kase zeby posiedziec 10 minut!!poloneza i tak nie bede tanczyc a i watpie zebym wogole za duzo tanczyla , pozatym halas i niebezpieczenstwo ze ktos mnie moze szturchnac itp, do poprzedniczki nie mam zamiaru ci udowadniac ze swiadomie zdecydowalam sie na ciaze i ze mam tyle pieniedzy na koncie, co boli cie ze jakiejs guwniarze sie lepiej powiedzi od ciebie?

Gość mruziaa
Dziewczynko ty nic nikomu nie udowadniaj, ale nie chrzań głupot, hehehe normanie plaga jakaś- dobrze urządzone , bogate małolaty w ciąży, i to dwie w klasie, wow!!! zaniemówiłam. Idę soać szkoda nerwów.