Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zainteresowana20

Jakie studia najlepsze?-liczę na wasze porady

Polecane posty

Gość Zainteresowana20

Bardzo potrzebuje waszej pomocy,porady.Od pazdziernika chce zaczac jakies fajne studia,ale wciaz nie moge sie zdecydowac jakie.To znaczy waham sie pomiedzy nastepujacymi kierunkami: *filologia angielska *europeistyka *pedagogika I nie mam pojecia,ktory kierunek jest najbardziej przyszlosciowy,opłacalny.Po ktorym łatwiej sie znajdzie prace,itp. Ja bardzo licze na wasze porady.Wiem,ze wiekszosc ludzi na tym forum to ludzie wykształceni,doświadczeni przez życie,znajacy sie na tych sprawach.Prosze,pomózcie!Liczę na was!

Gość hahahahaaaa
Rachunkowość - księgowi zawsze mają prace :D

Gość teraz zaden kierunek
nie daje gwarancji ze znajdziesz po nim prace zwlaszcza lepiej platna

Gość Zainteresowana20
Tez mi sie wydaje,ze pedagogika nie ma zbytniej przyszlosci.Malo kasy,itp. Ale ostatnio zainteresowalam sie ta filologia angielska i europeistyka.Tylko nie wiem na jakim z tych dwoch kierunkow sie skoncentrowac.

Takie, które Cię interesują najbardziej. Na takich \"najbardziej popularnych\", \"najbardziej korzystnych, po których jest gwarantowana praca\", jeśli są takimi, które Cię nie interesują, to będziesz się męczyć. Lepiej jest być najlepszym weterynarzem niż słabym ekonomistą bez powołania.

Gość Zainteresowana20
To znaczy ja nie jestem taka,że dla mnie najwazniejsze sa pieniadze.Bardziej oczekuje wiekszej wygody w pracy,komfortu,spokoju niz tej calej kasy.

Ja jestem na III roku europeistyki na uczelni ekonomicznej i mam bardzo i musze powiedziec ze sa bardzo duze mozliwosci pracy - wyksztalcenie ekonomiczne i kierunek politologiczny. Ale musisz byc swiadoma tego, ze rynek jest bardzo zmienny bardzo duzo ludzi nie pracuje w swoim zawodzie, inni musza sie przekwalifikowywac, zadne studia ponadto nie sa gwarancja pracy. Europeistyka na zwyklej uczelni bedzie kierunkiem humanistycznym, a u nas jest niestety za duzo absolwentow takich kierunkow, wiec odradzam ci.

Gość najlepsza jest
ochrona srodkowiska :D i na czasie

po filologii będziesz mogła: 1.wyjechac za granicę 2.zostać nauczycielem akademickim 3.tłumaczem przysięgłym moim zdaniem zrobisz sobie po tych 5 latach 2 kierunek i gitt

Gość Zainteresowana20
A co mozna m.in robic po takiej europeistyce?

Gość tak myślę
Pedagogika zdecydowanie odpada. Najwięcej bezrobotnych jest po pedagogice. Myślę, że Filologie zawsze będą opłacalne, bo w najgorszym wypadku można pracować w szkole.

Gość Zainteresowana20
Co jeszcze byście radzili?

Gość Zainteresowana20
Odświeżam.