Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10007

Czy można biegać w czasie ciąży?

Polecane posty

Gość 10007

Jestem w 3 miesiacu ciązy i zastanawiam się czy bieganie jest wskazane w moim stanie? Chodzi mi o przebiegnięcie np.do autobusu a nie o jogging :D

Jeśli lekarz nie stwierdzi zagrożonej ciąży, jakichś problemów, spokojnie możesz wszystko robić. Ćwiczyć też, byle nie forsownie. Skoki na bungee sobie daruj :)

Ja biegałam na autobus w ósmym miesiącu:-) Ale tak podświadomie zawsze miałam stracha i wsłuchiwałam się w siebie ze stresem, czy nie zaszkodziłam dziecku. Powiem szczerze, durna matka byłam. W trzecim miesiącu jeździła na rowerze i choć podobno wolno, zaczęło mi się po jednej dłuższej wycieczce odklejać łożysko i miałam przymusowe leżenie przez miesiąc. Tak więc nigdy nie wiadomo i chyba lepiej dmuchać na zimne:-)

Gość 10007
ufff, już myslałam że może robię coś nie tak i że mogę zaszkodzic dziecku

Gość a łożysko czasem
sie nie odklei?

Gość upppppppppu

jak mi lekarz potwierdził ciąze-zabronił stanowczo biegać a nawet szybko chodzić!!! wieć coś w tym musi być....

Gość ale to chyba zależy
od stanu ciąży jak zagrożona, to wiadomo, ze nie biegac

Gość _d_
Kazda ciaza wymaga szczegolnej opieki. Jesli nie chcesz miec wyrzutow sumienia to sobie daruj to bieganie. Bo wszystko jest ok jak jest ok, a jak cos sie zacznie dziac niedobrego to co powiesz, ze ktos na kafe powiedzial, ze nie szkodzi?? Moj lekarz ostatnio powiedzial mi, ze wszystko jest ok, ale ze sportow ekstermalnych poleca spacery :) Trzymaj sie i dbaj o Malenstwo i o swoj spokoj :)