Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KRUSZYNKA25

PROBLEMY Z CERĄ

Polecane posty

Gość KRUSZYNKA25

HEJ DZIEWCZYNY!! OD ZAWSZE MIAŁAM PROBLEMY Z CERĄ, LECZYŁAM SIE JUZ U KOSMETYCZKI ORAZ WSZELKIMI MOŻLIWYMI MAŚCIAMI PRZEPISYWANYMI PRZEZ DERM. PODEJRZEWAM ŻE POWODEM MOŻE BYĆ ZŁY POZIOM HORMONÓW... (ZASKÓRNIAKI POJAWIAJĄ SIĘ GŁÓWNIE W OKOLICACH BRODY, DOLNEJ SZCZĘKI I NA POLICZKACH PRZY USZACH... JAKI MOŻE BYĆ POWÓD PROBLEMÓW Z CERĄ U DOJRZAŁYCH KOBIET?? CZY JEST JAKAŚ NADZIEJA NA WYLECZENIE CZY MAM SIĘ Z TYM POGODZIĆ...

Gość sosik
a moze po prostu zrób sobie badania i nie bedziesz musiała zgadywać?Dobry dermatolog od razu powinien je zlecić. Ja bylam w podobnej suytacji-, lekarz kazal mi 1-zrobić badanie bakteriologiczne-czy trądzik nie jest wynikiem jakiegoś zakażenia, grzybów czy bardzo powszechnego gronkowca,2-zrobić badanie na obecność lub brak lamblii- bo one tez moga wywoływaćtrądzik,3-zrobić badania hormanalne-czy nie ma za wysokiego poziomu testosteronu bo on dziła androgenie, czy nie ma zabuzrzeń w hormonach tarczycy-bo to tez ma wpływ,4- waże -zrobić usg narządów rodnych-za trądzik jest odpowiedzilany tzw PCO-zespół policystycznych jajników . I dopiero po serii badań bedu i witaminy B.

Gość KRUSZYNKA 25
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ!! TROCHĘ SIĘ ZAŁAMAŁAM... TYLE TYCH BADAŃ... MOŻECIE NAPISAĆ ILE KOSZTUJĄ?? ZWŁASZCZA BADANIA HORMONALNE Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!

Gość sosik
oooooo patrze ze troche mi ucielo z mojej wypowiedzi , no nic. Wiesz ja tez bylam załamana, ale na tyle zdeterminowana ,ze jednak zdecydowalam sie na takie drogie leczenie.Aktualnie nie mam problemów z cera ,ale przyznaje wciaz smaruje twarz odpowiednimi żelami.Przedewszystkim powinnas poszukac dobrego dermatologa , bo na wlasna reke nie da sie leczyć, gdybyś była z Białegostoku lub okolic dałabym ci namiary. W każdym razie badania kosztuja sporo.Dokładnie nie pamietam bo robilam je rok temu-ale najdrożesz sa wlasnie hormonalne- co śok 45 zł za jeden hormon,na lamblie ok 30 zl, badanie bakteriologiczne ok 30 zl, usg jajników- zwykle ok 50 zl

Gość KRUSZYNKA 25
JA PODEJRZEWAM ŻE MOJE PROBLEMY BIORĄ SIĘ WŁAŚNIE Z NIEODPOWIEDNIEJ GOSPODARKI HORMONALNEJ... LUB NIEWŁAŚCIWEJ PRACY JAJNIKÓW. TO BY WYJAŚNIAŁO POPRAWĘ MOJEJ CERY PO DŁUŻSZYM SPOŻYWANIU DIANE 35. CHOCIAŻ W KTÓRYMŚ MOMENCIE NAWET ONA MI PRZESTAŁA POMAGAĆ WIĘC PRZESTAŁAM JĄ ZAŻYWAĆ. SERDECZNE DZIEKI ZA INFO sosik!! pozdrawiam!

Gość sosik
no ja tez bralam Diane przez poltora roku. a potem postanowilam ją odstawic ,ze wzgledu na toksycznośc , zreszta tradzik znow zaczynal sie pojawiac.I to byl ten moment kiedy postanowilam isc do dobrego dermatologa. I sie okazalo ,ze problemow z jajnikami jako takich nie mam i ze u mnie glónym problemem bylo zakażenie gronkowcem,mimo wszystko lekarz pomocniczo przypisal mi yasmin-zreszta i tak bralam ze wzgledu na antykocepcje. Powiedzial tez ,ze Yasmin moglabym odstawic juz po jakims pol roku. Badan hormonalnych niestety nie zrobilam na testosteron bo musialbym poczekac troche od odstwienia Diany zeby wyniki byly miarodajne.

Gość KRUSZYNKA 25
A JAK DŁUGO TRZEBA CZEKAĆ (PO ODSTAWIENIU TABLETEK) NA TO ŻEBY MOZNA BYŁO ZROBIĆ BADANIA HORMONALNE. SŁYSZAŁAM ŻE TAKIE BADANIA WYKONUJE SIE TRZYKROTNIE W CIĄGU JEDNEGO CYKLU!! KOSZMAR. MAM JESZCZE PYTAANIE DO sosik: ILE MINĘŁO CZSU OD MOMENTU ZAKAŻENIA GRONKOWCEM(ROZUMIEM ŻE WTEDY ZACZĘŁAŚ MIEC PROBLEMY Z CERĄ) DO MOMENTU ZDIAGNOZOWANIA. POZDRAWIAM!!