Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latifa*

czy ktos rano ma chrypke albo raczej wydzieline ktora musi odchrzaknac z gardla?

Polecane posty

Gość latifa*

bo ja mam taka wydzieline moje migdaly sa takie oblepione i musze to poodchrzakiwac kiedys tego nie mialam zaczelo mi sie to jak kiedys mialam angine czy ktos tez tak ma?

mam tak!! też zastanawiałam się czemu i to od dość dawna trochę się boję bo słyszałam, że coś takiego to pierwszy etap raka to głupie ale wystraszyło

Gość no to pięknie
mamy raka :( A palicie? bo ja do niedawna...

Gość baba b. zła
no może bez przesady!!! ja to mam od kilkunastu lat. Ale raczej w krtani

Gość boje sie teraz
do niedawna całkiem sporo papierosków szło... teraz mam taką chrypkę co rano to może być rak krtani, jak mówicie :(

Gość może macie jakąś bakterię
albo grzybicę

Gość latifa*
nie to biale tez czasem wylatuje ale to z migdalow kurde to jest wkorzajace bo co rano wstaje to mam oblepione migdaly i musze odchrzakiwac palilam ale kiedys i to nie ma zwiazku z tym bo nie pale od 3 lat a to mam od ok roku i wkorza mnie to cholernie gadalam to lekarzom a oni nic

Gość też to mam
taką chrypkę poranną i boję się ze to może być refluks żołądkowy, jednym z objawów jest właśnie chrypka rano która przechodzi w ciągu dnia

To jest normalne jak sie pali papierosy, ja pale i jak rano wstaje mam chrypę i muszę tą flegmę odcharkać...

Gość //
ja tez tak mam zawsze z rana wstaje i gardło mam całe zapchane flegmą zawsze charkam w łazience jak stary dziad,mało przyjemne ale inaczej bym sie chyba udusiła...musze to odcharkiwać...bleee nie pale juz,paliłam pare mies.temu,rzuciłam... co z tym zrobic?? to co wypluwam to taka flegma...moze to wydzelina zchodzi z drog oddechowych tzn.z nosa... łeee

a macie moze problem z migdałkami? ja po anginie zaczelam miec taki problem, ze wyjdzie z nich czasem biała grudka...mam nieprzyjemny zapach...

Gość ja tez juz po
ja tez mam tak czasami takze w ciagu dnia

Gość ja tez juz po
i nie pale papierosow...

Gość och ach
też mam coś podobnego i zaczeło mi sie to po anginie lub grypie (nie pamietam dokładnie). nie pale i nigdy nie paliłam. ta flegma u mnie ma kolor zółtawo- szary i nie pachnie raczej

Gość a czy mogłybyście
sprawdzić, czy wam to przypadkiem nie płynie po tylnej ścianie gardła? bo ja tak mam od kilkunastu lat, a laryngolog stweirdził, że wyleczyć się nie da, że chroniczny nieżyt, jak widać maił rację :-(

przed leczeniem migdałów zrobić wymaz z gardła na posiew i antybiogram. Z antybiogramem do dowolnego lekarza lub laryngologa po receptę na odpowiednie lekarstwo/antybiotyk. Po wyleczeniu gardła higiena jamy ustnej wg wskazówek na www, innej rady nie ma!!!! Oprócz higieny jamy ustnej, istotne jest życie wg 4. warunków determinujących zdrowie: 1) odżywianie wysokowitaminowe i optymalnie białkowe 2) wysiłek fizyczny na poziomie potu 3) higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4) pozytywne nastawienie psychiczne

Gość latifa*
migdaly mam zdrowe a takie oblepione gardlo mam tez z alergii z zatok mi cieknie ale oczywiscie zaden lekarz nie leczy tego bo to nie choroba

Gość latifa*
higiene rowniez mam zachowana :)

Gość Organista
Ja mam 14 lat i nie palę, a rano prawie przez tą chrypkę i wydzielinę mówić nie mogę. Gram i śpiewam w kościele, jak mam podratować swój głos?...