Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macarena

alergia wziewna

Polecane posty

Gość rozsadna
Kazdy kupuje to co lubi i to to mu pasuje. nikogo nikt do niczego nie zmusza tylko dzielimy sie opiniami. dla mnie cena w sumie sie nie liczy jesli chodzi o leki, bo ma byc skuteczne po prostu. Ale jesli jest skuteczne i jednoczesnie tanie to nie ma nad czym sie zastanawiac.

Gość gość
no pewnie, ze nie ma sie nad czym zastanawiac. cena rewelacyjna, działanie w porzadku i do tego bez skutków ubocznych.

Gość mama kuby
A mozna ja podawac dzieciom? moj syn ma 15 lat i aktualnie mega lzawienie i piczenie oczu, o katarze nie wspominajac.

Gość pewna1977
W tym wieku moze juz przyjmowac zilole. Mojej córce podaje, a ma 13 lat. u niej podobne objawy znikneły. Spróbuj-niczym nie ryzykujesz a mozesz pomóc dziecku.

Gość mamuska4321
Mozna podawac dziecku powyzej 6 rż, także bez obaw mozesz podac. Na mnie rewelacyjnie działa i objawy alergii szybko ustapiły.

Gość piwonniiia
Duży plus dla ziloli za to że nie powoduje senności i nie obniża koncentracji, przynajmniej u mnie tak działa.

Gość mamuska4321
bo tak jak lekarz mi powiedzial wszystko zalezy od składnika aktywnego. Ten w ziloli nie przenika z tego co sie orientuje do układu nerwowego i dlatego nie powoduje tych skutków ubocznych.

Gość kkwiatuszekk
A jaki to skadnik jesli mozna wiedziec? zastanawiam sie sama nad zmiana leku, ale nie chcialabym zaczac brac znowu czegos nieodpowiedniego dla siebie.

Gość mamuska4321
Podstawa ziloli jest lewocetyryzyna. I własnie o ten skadnik chodzi. od niedawna mozna go kupic bez recepty, ale najwazniejsze, ze działa.

Gość gość
Witaj, objawy już masz opisane, leczenie lekami antyhistaminowymi, ale trzeba pamiętać, że wizyta u lekarza to podstawa. Jednak jeśli już chodzi o samo leczenie to ja wspomagam leki antyhistaminowe suplementacją, a konkretnie biorę Strong C 1000 od Avity, bardzo dobrze uzupełnia działanie Amertilu, który też biorę.

Gość 55Annita5
Ja się leczę zilolą, póki co skutecznie, na szczęście już niedługo pylenia się skończą i dolegliwości nie będą tak dokuczały.

Gość rybenka38
ja to mam całym rokiem i niestety nie moge powiedziec, ze objawy nie beda mnie tak meczyly. dlatego w moim przypadku wlasciwy lek jest bardzo wazny.

Gość gość
lubię to!

Gość gość
tu nie ma z czego żartować. Alergia całym rokiem naprawde porzadnie potrafi dac w kosc wiec odpowiedni lek jest najwazniejszy. trzeba tak dobrac lek zeby człowiek nie usypiał w pracy:-)))

Gość JoviTTa8889
To wszystko prawda, ale jak ktoś nie ma alergii to łatwo mu mówić. Dobranie leków to też nie taka prosta sprawa, ale złymi można sobie bardziej zaszkodzić.

Gość paniusia1234
Jak to sie mowi-syty głodnego nie zrozumie...ak katar człowiek ma przy przeziebieniu to meczy sie strasznie, to teraz niech taka osoba sobie wyobrazi ze ten katar i zatkany nos trwaja całym rokiem. Leki to jedyny ratunek zeby normalnie funkcjonowac, wiec trzeba je naprawde porzadnie dobrac.

Gość magdalenka1122
Leków przeciwalergicznych jest na rynku bardzo duzo, mozna w aptekach oczoplasu dostac od nadmiaru. A to który wybrac nalezy robic z głowa, słuchac rad, opinii i czasami madrego lekarza. Po co sie meczyc z lekami które zle na nas dzialaja skoro wlasnie ta lewocetryzyna jest bezpieczniejsza i łagodniejsza.

Gość krostkaSW
A jak w przypadku wysypki alergicznej? Jajestem tez uczulona ale moja alergia objawia sie krostami strasznie swedzacymi. Moge tez lykac ta zilole? tak podpytuje bo te masci które dostalam od lekarza to słabo działaja i podejrzewam ze musze poradzic sobie z ta alergia od srodka.

Gość melik881
Na wysypkę zilolę możesz. To pewnie pokrzywka, często u alergików występuje, tak samo utrudnia życie jak katar czy duszności.

Gość gość
Orientujecie się czy alergia taka może być cały rok?

Gość gerke
Jak najbardziej. Szukałabym tutaj głównie alergenów, z ktorymi masz dostep codziennie: kurz domowy, sierść zwierząt, pleśń czy lateks Możesz równiez zajrzeć sobie do tego artykułu: http://chirurg-plastyczny.com.pl/219-2/ Jest tutaj podane jak dzielą sie alergie oraz jak mozna rozpoznać czy jest to alergia czy zwykłe przeziębienie. Sama aktualnie jestem na odczulaniu. Proponowałabym sie nad tym zastanowić, bo sama czuję już dużą ulgę!