Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfdfd

jak mozna miec dziury w zebie i nie isc od razu do dentysty?znam takie osoby

Polecane posty

Gość ja tez znam
a wiesz czemu nie ida ? bo nie maja kasy ... jak ci to tak przeszkadza to funduj im wizyty napewno sie uciesza

Gość lalalalaaa
wiesz co to dentofobia?

Gość PATISON
Pilnuj swoich zębów

Gość pytajjjjąca
Przestańcie po NIEJ JEŹDZIĆ!!!!! Jejku , dziewczyna wyraża swoją opinię a wy się jej czepiacie. Nie brońcie niechlujów i olewaczy!!!!!!!] Ja podzielam jej zdanie. Też mam dziewczynę na roku , która ma zęby potwornie żółte , z osadem i kamieniem nazębnym które zżera próchnica od zewnątrz i wewnątrz i nic z tym nie robi!!!! Ja nie wiem jak można się do takiego stanu dopuścić , to jest CHORE, PATOLOGICZNE jak dla mnie!!!! Nie tłumaczcie tego aby brakiem pieniędzy!!!!! Ona ma pieniądze , na słodycze , gazety droższe a poza tym studiuje na prywatnej uczelni a na dentystę nie ma? Jeśli za drogo to rozumiem ale można chodzić państwowo , pomimo kolejek i długiego czekania MOŻNA się do niego dostać i leczyć u niego zęby. Myslę ,że jest to kwestia lenistwa , zaniedbania ze strony swojej , rodziców , bagatelizowanie problemu a potem to już WSTYD przed dentysta ze sie dopuscilo do takiego stanu , ze 20 latka bedzie niedlugo musiala nosic sztuczne zęby ( baaaaa znałam 18 latke ktora juz swoich nie miala bo nigdy zebow nie myla) AUTORKO TEMTU JESTEM Z TOBĄ!!!!!!!!

Gość tak tak jasne
pytajaca to autorka tematu i tyle:] najlepiej jak zajmiecie sie swoim zyciem ..jesli je wogole macie .. plotkary.

Gość fdfdfd
dzieki pytająca za wsparcie:) kurczenie chcialam nikogo urazic .. jesli kogos nie stac rozumiem ] ale znam osoby które maja kasy aż zanadto a nie dbają o zęby.. i jeszcze sie chwalatym ze gnija te zeby a one nie majakasy na dentyste po czym wchodzac do galeri krakow kupuja buty za copnajmneij 400 złotych na zime..

no ale troche przesadzacie...znam osoby, ktore dbaja o zeby lataja co kilka miesiecy do zebologa....a to nic nie pomaga, bo po prostu maja takie pechowe zeby...i to nie jest ich wina czy ich niechlujstwa czy braku pieniedzy..nie kazdy ma piekne zeby..wiec prosze wszystkich nie wrzucac do jednego worka!!

Gość pytajjjjąca
Nie jestem autorką tematu, ale rozumiem i popieram ją!!!!!!!!

Gość fhkjhet
ja nie chodze bo nie mam kasy :O Staram siędbac na tyle na ile to mozliwe o moje zębiska, ale do dentysty nie chodze bo mnie nie stać :O teraz troche groszy zarabiam, więc postanawiam cos z tym zmienić. Ale nie jest łatwo. Mam krzywe zęby, w dodatku lekko zółtawe (skutek zazywania antybiotyku) plus jakieś ubytki. Żeby miec piękne białe proste ząbki musiałabym chyba bank obrabować:O

jak to państwowo? nfz refunduje tylko niektóre zabiegi, np leczenia kanałowego szóstki już nie! i jak tu za darmo, lub niewielką kasę iść do dentysty?

Gość teraz dentysta
kosztuje niestety

Jak nie refunduje kanałowego szóstki... Jakoś ja pół roku temu miałam leczoną kanałowo szóstkę i nic nie płaciłam... Ja powiem od siebie tylko tyle, że widzę na swoim przykładzie, że nie można wrzucać wszystkich do jednego worka... Bo ja bardzo dbam o zęby, ale nie stać mnie na prywatnego dentystę, więc chodzę na kasę chorych i to częściej niż co pół roku... Tylko, że to wygląda tak, że ja mam bardzo kruche zęby i bardzo szybko się one uszkadzają. Poza tym takie leczenie na kasę chorych to badziewie, bo co z tego, ze wywiercą mi próchnicę, i włożą plombę, która po miesiacu robi się czarna, bo za normalną białą trzeba płacić od 70zł wzwyż... Mnie niestety na to nie stać, więc wszystkie trzonowe, które mam zaplombowane są w czarne kropy, które wyglądają jak próchnica... No, jedyny plus to to, że nie bolą mnie zęby, nie śmierdzi mi z buzi i mam wszystko poleczone, ale i tak wyglądam, jak z próchnicą... Dobrze, że z siekaczami nie mam takich problemów...

to jak to zrobić zeby mieć kanałowo szóstkę zrobioną... idziesz do dentysty któy ma podpisany kontrakt z nfz i co?

No ja normalnie poszłam do kontroli i ona mi sprawdzała zęby i mi mówi \"no to wiercimy\"... No i wywierciła mi, zatruła nerw, ząłożyła fleczer i takie tam bzdety, które są zawsze przy kanałowym. Kazała przyjść za 2 tyg. wysłała na rentgena (tylko za to musiałam zapłacić 10 zł). Znowu poszłam i mi zrobiła do końca. I nic nie płaciłam...

Gość demi
Anżelina, ja od swojego dentysty, też państwoego usłyszałam, że za kanałowe trzonowe dorośli płacą. W sumie można zgłupieć.