Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kabe

wózek na kwiecien

Polecane posty

mam pytanie jaki wozek polecacie mi mam termin porodu na wiecien czy wielo funkcyjny bardzo prosze o opnie

ja urodzilam na poczatku kwietnia i moj pierwszy wozek to TAKO CITY VOYAGER - sprawdzil sie, bylam z niego zadowolona, jedyny - to jego waga

Gość matkooooooooo
2649 za wózek ???????? Nawet gdyby było mnie stać to nie dałabym tyle pieniędzy za wózek na dwa lata. Są inne duże tańsze, ładniejsze i bardziej funkcjonalne. Nie rozumiem - tyle kasy za wózek!!! Snobizm i głupota !!!

ja bym kupowała fajną spacerówke - z tych wiekszych.Na pewno w kwietniu nie kupowałabym wózka gondoli......

Gość darajka
jest tyle teraz rodzaji wozkow ze niewiadomo jaki wybrac najlepiej kupic jakis sprawdzony kto juz taki mial i chwalil

Gość buka poka
Nie kupujcie wózków z małymi koami. Choć rodzicie w kwietniu, to pewnie jeszcze będziecie chciały korzystać z niego w zimie. Tymczasem nic z tego, bo przy większym wyypie takim wózkiem nie wyjedziecie. Poza tym nie da się nim przejechac przez tory tramwajowe. Takie wózki to świetne rozwiązanie dla starszych dzieci nigdy nie dla niemowląt.

Gość uppppppppppp

ja miałam dziecko w kwietniu i w czerwcu i z doświadczenia mogę poradzić - nie kupuj gondoli. Lata są teraz gorące i dziecko w gondoli poci się jak w piekarniku. A do jesieni i tak z niej wyrośnie - wydatek bez sensu i niewygodny. Kup od razu spacerówkę, tylko amortyzowaną, żeby maleństwo nie podskakiwało. Jeżeli w kwietniu będzie jeszcze chłodno, włożysz do niej śpiworek, przeważnie są w wyposażeniu, jak nie to i tak musisz kupić - będzie potrzebny na następną zimę. U mnie takie rozwiązanie sprawdziło się super, a dziewczyny, które w tym czasie kupiły gondolę, potem żałowały. Wózek typu x-lander bez gondoli jest świetnym rozwiązaniem, ma duże amortyzowane koła, jest bardzo wygodny w eksploatacji.

tak sobie temacik podczytuje i przyznam ze faktycnzie dla kweitniowego dziecka gondola nie potrzebna, moja corka wlasnie z kwietnia i zima to juz za nic by sie polozyc nie dala tylko swiat ze spacerowki obserwowala. teraz mam rodzic koniec czerwca poczatek lipca i tak sie zastanawiam czy gondole bedzie sens kupowac i juz sama nie wiem bo niby zima bedzie maluch bna spacerowke za maly a latem moze byc za cieplo. co doradzicie??? dodam ze wozek chce kupic tak do 800zl, wiecej dzieciaczkow juz nie planujemy wiec ceny przystepnej szukamy :D

aneczka, nie ma sensu gondoli, mój mały jest z końca czerwca miałam wózek wielofunkcyjny, za 800 zł spoko kupisz. Już w październiku podróżował lekko podniesiony, bo chciał widzieć świat, a w grudniu już na siedząco. Jesienią i zimą to jedyna atrakcja dla dziecka na spacerze oglądać świat, bo jest zimno i go z wózka nie wyjmiesz, tak jak w lecie. Koleżanka miała gondolę i jej mała jeździła podparta poduszkami, bo leżeć na płasko nie chciała...A w styczniu z gondoli wyrosła i i tak musiała ją do spacerówki przesadzić.

Rafinka no ja tez tak sobie myslalam, podoba mi sie pewien wozeczek i to tak strasznie strasznie i chyba na niego naodkladam, co o nim sadzicie??? strasznie lubie kolor lemonkowy i czy chlopczyk czy dziewczynka to by pasowalo :) ta aukcja akurat jest w licytacji, od reki ten wozek kosztuje 850zl, czy ktoras z was widziala go na zywo??? http://www.allegro.pl/item153111446_traxx_spacerowka_jaguar_4_lime_folia_ostatnie_szt.html

wózeczek fajny, ale parę uwag z doświadczenia - szerokość 30 cm to wg mnie trochę za mało - staraj się kupić wózek jak najszerszy, przynajmniej 35 cm bo jak w zimie wsadzisz śpiworek i ubierzesz dziecko w kombinezon to będzie ściśnięte jak śledź, gdy przyjdzie mu spać w takim wózku - tak samo długość - wg mnie powiniem mieć przynajmniej 75 cm po rozłożeniu - 68 cm to długość półtocznego dziecka-a jak mu ubierzesz czapkę i kapturek, włożysz śpiwór, to razem będzie dobrze ponad 70 cm. W lecie nie ma takiego znaczenia czy nogi dyndają, ale w zimie ma. -podnóżek jest zaokrąglony-to dodatkowo skraca powierzchnię x-landery mają podobną kolorystykę, jak kupisz używany bez gondoli, to na pewno będziesz zadowolona. tYLKO PATRZ, ŻEBY MIAŁ ROZKŁADANY PODNÓŻEK, BO bez tego ten model jest do kitu sory za caps, ale się włączył niechcąco :)

Rafinka o tych szerokosciach i dlugosciach to nie pomyslalam, Jesli idzie o szerokosc tego jaguara to jedno co mnie dziwie to ze na 2 czy 3 roznych aukcjach sa rozne wymiary oparcia w jednej jest 30 w innych juz 33. Dla malej mialam wozek po mojej chrzesniaczce tyle ze to bylo lat temu prawie 5 wiec go juz nie posiadamy bo dalismy innym co potrzebowali. Myslalam jeszcze o TAKO ale one sa dosc ciezkie, chociaz na 1 pietrze mieszkamy to jakos by sie wtachalo :D Co do odkupienia uzywanych to po tym jak kolezanka sie przejechala na wozku z komisu to ja juz podziekuje. Nie chce wydac nie wiadomo ile na wozek bo np corka nie majac roku przesiadla sie na spacerowke typu parasolka bo wtedy wiecej widziala to nie wiadomo jak i teraz bedzie :D

Paulka skoro masz termin na wiosne to mysle ze z tej miekkiej gondolio to nawet nie zdarzysz skorzystac bo nim przyjdzie zimno to maluch juz dziarsko bedzie siedzial i wtedy jedynie spiworek na nozki sie przyda tak sobie pomyslalam ze w maju to bede po sklepach sama latala z centymetrem i sprawdzala :) jeden tylko problem - u mnie w miescie wszedzie sa 2 rodzaje wozkow tych z przystepnymi cenami (tako i jeszcze jedne polskie ale nazwy nie pamietam) no i graco a wszystko inne to albo na zamowienie sprowadza albo z allegro trzeba brac

Aneczka, tak jak mówisz, ja przesadziłam małego do rozkładanej parasolki jak miał 10 m-cy :) pewno, że nie ma co inwestować za dużo w pierwszy wózek, tylko jednak trzeba patrzeć, żeby był amortyzowany. Ale w hurtowniach albo na allegro pełno jest uniwersali w rozsądnej cenie, tak że na pewno coś wybierzesz. długość a szczególnie szerokość jest jednak istotna, szczególnie przez pierwszą zimę, kiedy dziecko jeszcze dużo leży. Chociaż ja kupując parasolkę też na to patrzałąm i właściwie tylko jedna była szerokości 35 cm i mały wcale za dużo miejsca w niej nie ma, szczególnie jak jest ciepło ubrany. Ale w lecie spokojnie sobie w niej mógł spać na boczku. Paulka, Ty się nie przejmuj jak Cię ktoś jedzie, w końcu to Ty będziesz używać tego wózka, a nie ktoś. Dobrze zrobiłaś :)

Paulka dla mnie ten wozek ma jedna ale niestety wielka wade - male kolka, niestety na spacery po lace czy lesie juz sie nim nie wybierzesz i wiem co mowie bo przerabialam to z wozkiem graco przy pierwszym dziecku, pozniej spacerowke kupilismy juz na wiekszych kolkach i bylo sporo lzej teraz tylko wozek z kolami pompowanymi wchodzi w gre. no i jeszcze cos - polskie chodniki nie sa dostosowane do wozeczkowych pojazdow i krawezniki tez sie takimi malymi kolkami fatalnie pokonuje duzy plus to dobra waga :)

a i zeby nie bylo ze Paulka po tobie jade, wozek jest ok tyle ze ja mam juz awersje do malych kolek, mam nadzieje ze u ciebie w miescie chodniki sa bardziej przyjazne :)

Gość justaaaaaaaaaaaaa
no to teraz narobilyscie mi zament w glowie z tymi gondolami:) ja rodze w kwietniu i z tego co pamietam to nieraz w kwietniu bylo bardzo chlodno a teraz jeszcze ta pogoda sie tak pochrzanila ze snieg i mrozy to chyba dopiero w maju bedą (oby nie) no i nie wiem czy to bedzie taki dobry pomysl zeby zrezygnowac z tej gondoli:/

Justa, jak się kupuje uniwersal, to z reguły jeszcze dodatkowo nosidło jest, tak, że na dobrą sprawę, to w takim wózeczku jeszcze cieplej niż w gondoli :) No chyba, że ktoś lubi gondole to inna sprawa :) bo niektórym po prostu takie wózki bardziej się podobają. Tylko trzeba jeszcze mieć miejsce żeby ją później przechowywać.

Aneczka 1979- ja mam podobny wozek, tzn inne koła, ale siedzisko takie samo. Moj wozek to TRAXX MARLIN. Powiem Ci ze wozek fajowy, ale bardzo ciezki i niewygodny do noszenia.Moja corcia urodziła sie w maju , miałam ją w gondoli do tego wozka i inaczej nie wyobrazam sobie jej. To jest spacerowka, noworodek nie moze w niej jezdzic, na allegro widziałam do niego nosidełko, pewnie bys musiała je dokupic. Ja kupiłam razem z gondolą, bo takie tylko mi sie podobają, ale moja corka jezdziła w niej tylko 4,5 miesiąca, bo była za krotka i za wąska, a i ona chciała juz oglądac swiat.A, i widze ze nie ma on spiworka na zime, tak jak moj i musiałam dokupic go za ok 200. Wozek sie super prowadzi, tkaniny sa rewelacyjne , ogolnie warto go kupic, ale trzeba doliczyc cene gondoli czy nosidełka i spiworka na zime.