Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuurrr

jak wyglada wizyta u ginekologa?

Polecane posty

Gość buuuuurrr

moja kolezanka ostatnio była i mówiła ze lekarz(kobieta) była dla niej bardzo nie przyjemna.Ogólnie zdziwiło mnie jak mi powiedziała ze przy badaniach nie daje sie pacjetowi zadnych 'ciuchów'...przeciez to troche niehigieniczne i krepujace siedziec bez niczego -powinna jej dac cos do przykrycia(ja jak miałam usuwane znamie to równiez musiałąm sie rozebrac od pasa w góre ale dostałam taka koszulke szpitalna-jednorazowa).Kolezanka mi powiedziaął ze własnie dlatego idzie sie do ginekologa w spudnicy...zeby nie siedziec tak bez niczego aha i mam jeszcze jedno pyatnie w razie gdybym uznała ze lekarz jest nieprzyjemny i nie chce byc przez niego/ja byc badana to chyba moge wyjsc i zmienic lekarza?

Gość buuuuurrr
up

Gość trafila na zlego
widocznie miala pecha ;) ja polecam ginekologa mezczyzne jets delikatniejszy i przyjemniejszy baba jak to baba potrafi powiedziec cos nie milego i dla niej bez sesnu jest ze sie przed nia wstydzisz. Facet to rozumie moj to sam przy 1 wizycie powiedzial oj to pani jak pierwszy raz to zdenerowana . Wsxystko mi tlumaczyl i pokazywal ie dostalam ubrania zadnego ale to zalezy od gabinetu bo wiem ze kolezanki dostawaly. Zreszta ja jak na poczatku sie wstydzilam i balam strasnzie to po rozmowie z lekrzem juz minelo to calkowicie wiec nie ma co sie martwic ale poszukac nawet w internecie lekrzy ze swojego miasta ktorzy maja dobra opinie ja swojego wlasnie tak znalazlam. POzdrawiam.

Gość buuurrr
tylko ze ja mieszkam w małym miescie...i raczej nie znajde w necie opini na temat lekarzy

Gość grzebia ci w cipie
debilne topici zakladzasz.A jak ma wygladac

Gość kingakinga
dziewczyna nie pyta sie jak wyglada badanie tylko wizyta!tak wiec przychodzisz najpierw jest rozmowa a dopiero pozniej badanie.Ja osobiscie tez nie dostałam niczego do przebrania.Wiec jesli nie chcesz siedziec bez niczego to rzeczywiscie nałóz lepiej spudnice...chociaz z tego co wiem to zalezy od lekarza(tzn niektórzy daja0chyba powinno sie je dawac...moze poprostu zaniedbuja to

Gość ---------
ja po nowym roku tez mam zamiar wybrać się pierwszy raz....właśnie skończyłam 18 lat i przydało by się.. :/ też bardzo chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda...co znaczy że nic do przykrycia???? tam sie musze cała rozebrac?? bardzo się tym denerwuje :/ proszę o wyrozumiałość :/

dlatego ja chodzę tylko i wyłącznie do facetów :P są o wiele delikatniejsi podczas badania a co najwazniejsze konkretni i rzeczowi ;)

Gość mama_oli
Ja nigdy nie dostałam żadnego ubrania. Po prostu po iluś razach przestałam się wstydzić. Najpierw jest rozmowa, potem się rozbierasz w specjalnym pokoiku lub za parawanem - badanie - ubranie się - rozmowa. Najlepiej ubrać dłuższą bluzkę, bo spódnicę też karze Ci ści gnąć. Nie będziesz się przecież wspinać na fotel w spódnicy a potem podwijać ją pod plecy. Mogę polecić wspaniałego ginekologa z Wrocławia (delikatnego i kompetentnego, za darmo).

Gość mama_oli
To znaczy jak jesteś ubezpieczona, jak nie to wizyta 30 zł

Gość przestańcie panikowac
idziesz w spódnicy przed wizytą idziesz do toalety i robisz siusiu potem sie podmywasz w kabinie albo za parawanem - zależy jaki gabinet - rozbierasz się od pasa w dół (oczywiście w spódnicyu zostrajesz ;)) najpierw lekarz robi z toba wywiad - kiedy ostatnia miesiączka ( zaraz po powinnas iśc na wizytę) kiedy pierwsza miesiączka , co ile , jak długo, jaka obfita, na co chorujesz, czy przyjmujesz jakieś leki na stałe, czy współżyjesz itp. potem badanie przed wejściem na fotel lekarz zmienia lignine na świeżą - zwykle jest taka na rolce - jak tego nie zrobi po prostu pociągnij żeby usiąść na czystej wejdx na fotel' włóż stopy w strzemiona podwiń spódnicę tak żeby odsłonić brzych i nie mieć jej pod pośladkami - lekarz bedzie badał tez przez powłoki brzuszne rozluźnij się i już. i bez paniki.

Gość ---------
bardzo dziękuję..:) ale wydaje mi sie ze spanikuje i nie pojde :/ baaaaaardzo sie wstydze :/

Dziewczyna wyżej wszystko opisała, co po kolei się dzieje. Nie siedzisz rozebrana podczas rozmowy np. - tylko przy badaniu, potem sie ubierasz i dopiero jest ciąg dalszy rozmowy. Spódnica może niekoniecznie, ale np. dłuższy sweter czy koszula, żeby na czas 5 sekund, kiedy przechodzisz z miejsca rozbierania na fotel nie iść z całą goła pupa. Co do płci gina - ja zawsze chodze do kobiety, bo mimo swoich ...dziestu lat ;) dalej mam jakieś wstydy przed obcymi facetami - nigdy nie spotkałam się ze złym traktowaniem, może dlatego, że chodzę prywatnie. No, ale raz na pół roku mogę wydać te 50 zł i mieć komfort, że ktoś mnie potraktuje jak człowieka, a nie jak kolejny przypadek.

Gość no dobra wszystko już wiem
Ale jednego nie rozumiem. Ktoś pisał gdzieś tutaj na kafeterii że u ginekologa zapina się jakieś pasy. Czy to rzeczywiście tak jest i to konieczne ??

Gość Ja nigdy
Ja nigdy nie slyszałam o żadnych pasach więc nie wiem o co chodzi. Wszystko zalezy od lekarza i zapewne od fotela ;) . A ja naprawde polecam facetów jeszcze sie nie spotkałam ze złym potraktowaniem pacjentek przez nich nawet jak szlo sie państwowo za to ze kobiety byly wredne to i nie raz slyszalam . A wstyd przechodzi (przynajmniej u mnie tak bylo ) po rozmowie z lekarzem ;)