Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stratovariussssss

PROBLEM Z GOLENIEM MYSZKI

Polecane posty

Gość stratovariussssss

mam problem 😭 😭 ilekroc chce sobie ogolic myszke to wszystko jest ok ale nastepnego dnia zaczyna sie koszmar swedzi mnie tak ze chce zwariowac i pelno mam takich malych babli czerwonych gole sie bardzo ostroznie mam maszynke Gilette mach 5 , z nakladka zapobiegajaca zaciecie i nigdy sie nie zacinam a mimo to na drugi dzien zaczyna swedziec i piec i tak sie kilka dni mecze dopoki nie odrosna wloski why ???????????/

Gość to normalne
u każdej kobiety. dam ci dobrą rade. po goleniu zdenzynfekuj skóre np.spirytus albo jakiś perfum.ja tak ostatnio zrobiłam i ładniutko jest:) pozdro

Gość stratovariussssss
dzieki za odp :D myslisz ze spirytus pomoze ?? smarowałam po goleniu oliwką dla dzieci i kremem bambino i nic z tego :( tylko, że ja mam strasznie grube i twarde wloski i moze one sie przebic nie moga i dlatego swedzi ?? 😭 a ten spirytus to jakis specjalny mam mieć ?? :D

Gość stratovariussssss
kurcze juz sama nie wiem mysle ze nivea nic nie da :( :( :( sprobuje moze jakies perfumy ale teraz musze odczekac bo sie zadrapie na smierc wiec nie ma mowy o ponownym goleniu 😭 a teraz jak sie spirytusem chlapne to pomoze czy juz za późno ?? :) :)

Gość to normalne
niekoniecznie spirytus. ja popryskałam się perfumem i nic nie swędzi a włoski też mam twarde i też problemy. nie lubiałam sie nigdy golic bo na drugi dzień tragedia, a po wczorajszym goleniu spokój:)

Gość to normalne
to są bakterie dlatego kropeczki się robią i swędzi. spróbuj może pomoże:)

Gość posmarujcie maścią witaminową
lub wazeliną. Fakt, zostają tłuste plamy na bieliźnie ale pomaga. Nic nie drapie i nie swędzi. wiem bo stosuję już od kilku lat.

Gość stratovariussssss
jeny weź mi nawet nie mów, ze ja sie tak długo męczyłam i z musu chodziłam zarośnieta a wystarczyło sie perfumami popsikać ;) ;) ;) zaraz sie popryskam moze przestanie swędziec :D p.s a czy to mają być perfumy z alkoholem czy bez ?

Gość stratovariussssss
ja natłuszczałam oliwką i bardzo tłustym kremem więc wazelina u mnie chyba nie pomoże 😭 😭 😭

Gość stratovariussssss
z alkoholem czy bez ?? ;) ;) plisss bo mam w ręcę dwa flakoniki i nie wiem którym się polać :D :D

chodzi o to, żeby zdezynfekować. więc woda utleniona albo spirytus salicylowy (pefumy są na spirytusie, więc mogą być). na skórze żyją bakterie i to normalne i naturalne, przy goleniu dochodzi do mikrozacięć i one wtedy wnikają pod skórę. swędzenie, krostki, zapalenia - potraktuj po ogoleniu spirytusem i zobaczysz, że będzie pięknie :) i zobaczysz, że będzie troszkę piekło! więc jednak się zacięłaś, choć nie widać :)

Gość to normalne
moim zdaniem to po takich tłustych rzeczach np. oliwka jeszcze więcej białych kropeczek wchodzi. Perfumy, cokolwiek z alkoholem (niszczy bakterie)

Gość rfergtht
stratovarius fajny jest ;)

Gość stratovariussssss
serdecznie dziękuję KObietki ;) a kiedy mogę sie ponownie ogolić ?? aż to przestanie swedziec czy troszkę dłużej poczekać ?? :D

Gość mi to nic nie pomaga
mało tego! Jak się wydepiluję tam w całości kremem do depilacji, którym mnie nigdzie nie podrażnia, to po jednym dniu mam takie opuchniete, czerwone place na wzgurku łonowym, tuz nad lechtaczką... Niestety, no obciera się to miejsce o majtki czy ubranie i robi mi sie stan zapalny, wtedy tylko maść z antybiotykiem mi pomaga, Dlatego tam akurat nie golę włosów:)

Gość to normalne
niech przestanie swędziec i włoski troche odrosną. bo bardziej podrażnisz skórę. Mam nadzieje że pomogłam:)

Gość stratovariussssss
ja tez mam nadzieje ze pomoglas i ze przejdzie :D tylko ze mam dokladnie to samo co kolezanka powyzej Ciebie, opuchniety i czerwony wzgórek łonowy 😭 a stosowalas moze spirytus albo perfumy kolezanko z opuchnietym wzgorkiem ?? ;)

Gość to normalne
mi to nic nie pomaga - może nosisz zbyt obcisłe ubrania?? też tak miałam po goleniu jak dużo chodziłam. teraz to w sumie jeszcze nie wiem. miejsca świeżo wygolone obcierają się to chyba normalne. dobrze jest w 1 dzień nałożyć co.s luźniejszego. pozdro