Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALENKA 321

TABLETKI ANTY + STOSUNEK PRZERYWANY?

Polecane posty

Gość MALENKA 321

CO O TYM SADZICIE? STOSUJE TA METODA Z MOIM CHLOPAKIEM JUZ OD BLISKO 2 LAT. CHCIALABYM PRZEZYWAC WSZYSTKO DO KONCA ALE JAKOS Z PRZERYWANYM CZUJE SIE PEWNIEJ I BEZPIECZNIEJ. CO O TYM MYSLICIE? CZY PRZERYWANY JEST W TAKIM PRZYPADKU POTRZEBNY? AHA JESZCZE JEDNO PYTANKO? CZY ANTYBIOTYK PRZYJETY W CZASIE 7-DNIOWEJ PRZERWY WPLYWA NA DZIALANIE TEGO ZABEZIECZENIA?

Ja też biore tabletki anty i mój chłopak też nie kończy w środku, ponieważ jest bardziej higienicznie. Oboje jesteśmy zadowoleni. Ale nie ma do tego przeciwaskazań, ponieważ tabletka spełnia swoje funkcje antykoncepcyjne. Co do antybiotków to wiem tyle, że niektóre mogą osłabiać działanie tabletki i powinno sie stosować inne zabezpieczenie np. kondomy w trakcie brania antybiotyku, ale co to jego zażywania w trakcie przerwy to nie wiem, spójrz na ulotkę, może znajdziesz jakaś informacje.

Gość MALENKA 321
NO WLASNIE TAM NIE JEST NAPISANE CO DO ANTYBIOTYKOW W CZASIE 7-DNIOWEJ PRZERWY:P

No to jeżeli nie ma nic napisane to chyba można, ale najlepiej sie dodatkowo zabezpieczyć, a przy nastepnej wizycie u ginekologa zapytaj o to.

Gość dfsdsfsf
hm....napewno antybiotyk siedzi jakis czas w organizmie...po 7 dmiodniowej przerwie.......

w czasie 7-dniowej przerwy tabletki też działają, skoro jesteś zabezpieczona, zatem przyjmowany antybiotyk może mieć wpływ na ich skuteczność. a ten przerywany to zupełnie zbędny.