Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oli

sinlac- czy ktoś daje to dziecku??

Polecane posty

Gość mama oli

moje dziecko jest bardzo małe jak na swój wiek koniec 6 miesiaca wazyła 6.200. Od pewnego czasu nie je już z piersi- sama z niej zrezygnowała- i daję jej mleko modyfikowane.Wypija go bardzo mało rano- 60 południe 100 wieczorem 100 Martwie sie że dostarczam jej za mało wapnia . Obiło mi sie o uszy ze dzieci lubią sinlac i ze wypijają go wiecej niż mleka.A jak to wyglada w praktyce???

ja małej kupiłam sinlac bo to kaszka ktora nie powoduje zaparc u malucha i jest dla alergików i powiem ci ze jakoś nie bardzo idzie nam opakowanie jest duze bo 650 g a my zaczeliśmy drugi woreczek, dodam ze kasza jest od września w domu. Ma smak chrupek kukurydzianych, mozna dodac tez do niej deseru i podac dziecku. mała je kaszkę ale zeby przepadała to nie. Mozesz sprobować, moze posmakuje.

Do mamy oli. Twoje dziecko jest małe-tak jak i moje. Moja mała ma 5m-cy,a waży 6150g. Z tym,że moja akurat nie przybiera na wadze z powodu anomalii jelitowych. Czy ktos w przychodni(pediatra)zwracał Ci uwage na to że dziecko za mało wazy?Jak oni do tego podchodza? Powiem Ci,ze ja gdzie się nie pojawię z moją córka-to wszyscy mówia,ze jest malutka,ale jakoś nikt nie panikuje z tego powodu.Poza mną oczywiście,bo ja akurat sie stresuję bardzo tym wszystkim. A jak to wygląda u Ciebie?

Ktośka moja mała ma 8,5 mc i wazy 7500 kg tez mało ale w przychodni nie panikują, zalezy tez z jaka waga mała przyszła na świat- tak mi powiedzieli, ale osobiście tez sie martwie waga córki.

Gość na dlusza mete nie
nie przejmujcie sie tym az tak bardzo, moja mala byla chudzinka do 10 mca.. dzis mysle, zez jej smakowo to po prostu nie podchodzilo.. teraz ma 14 mcy i potrafi zjesc duza bule z dwoma plasterkami wedliny na sniadanie plus cala butelke mleka modyfikowanego.. takie niejadkowanie mija z czasem, gdy dzieci zaczynaja jesc roznorodniej ..

tez tak myslę, ja małej cały czs coś nowego podaję i przyznam ze lubi takie niespodzianki smakowe:)

Ja niestety nie mogę nic podać oprócz piersi.Nie wiem jak długo tak bedzie,ale martwi mnie to,że ona jest taka drobna w stosunku do swoich wielkich rówieśników. Ona wazyła po porodzie 3530g i miała 54cm.Teraz waży 6150 i ma 64cm.

Ktoska to rzeczywiście mało :( Dlaczego nie mozesz nic innego jej dać?

Gość tak**25
a z sinlacem to ja bym ostrozna byla.. jest strasznie slodki, a slodkie wiecie bardzo syci i zabija apeptyt na cos innego..w koncu to bledne kolo, lepiej wysilcie sie troche i wymyslcie jakies dania.. np pureee ziemniaczano- szpinakowe, pulpeciki , jakeis zupki, klopsiski z ryzu, marchewki i gorszku, zupka z dyni z jajkiem, zupka kalafiorow, dzeici potrzebuja duzo zup czyiwscie na kosciach badz na meisie badz kosci, bo te zawieraja duzo zelatyny, a ta jest gl budlcem kosci :)

zgadzam sie , ale też nie pisze ze mała je sinlac przez cały dzień:) zaledwie pare razy w tygodniu, ale rzeczywiście jest słodki

Gość tak**25
jesli wasze dzeici maja podejrzenei alergii to powinnyscie im dawac melko HA i zrobic test alergiczny ale z krwi..te ktore karmia piersia powinny robic to tak dlugo jak sie da --

Nie mogę poniewaz moje dziecko ma wadę jelita grubego.Jeżeli zacznę jej podawac coś innego to zapycham dodatkowo jelito i tworza sie tam zatory i kamienie kałowe:( Tak więc na tym etapie-musze jej podawac pierś.Nawet mieszanki nie mogę,bo to podobno całkiem pogarsza sprawe.:(:(:(

Gość Zonkil
kazdemu tworza sie kamienie kalowe.Jesli jemy mieso z pieczyem czy ziemniakami wtedy to zalega w jelitach tworza sie takie kamienie

Ale jak masz wadę jelita,ktora uniemożliwia Ci wypróżnianie,to to nie jest już takie oczywiste. Moje dziecko nie robi samo kupy od urodzenia.I dlatego nie mogę jej podawać rzeczy ktore jeszcze bardziej zapychaja jej jelitka.

Gość Zonkil
wspolczuje.A ile ma twoj maluszek? Co w takim razie bedziesz dawac jak bedzie potrzeb.wiecej skl odzywczych.

Mała ma 5 m-cy. Nie wiem co będę podawała:( Pewnie po operacji powiedzą mi co i jak.Na razie czekamy na postawienie oststecznej diagnozy. chcemy dziecko leczyc w Gdansku,gdzie takie opercaje przeprowadza sie bez cięcia brzuszka.

Ktośka biedne malenstwo, moja mała robiła dobre kupy dopoki nie zaczełam jej podawac stałych pokarmów, ma straszne zaparcia, podaje jej wszystko co by mogło ułatwic jej robienie kupy unikam rzeczy zapierających ale nadal to samo- nie wiem co mam robic a lekarz tylko karze ograniczać produkty zapierające:O daje jej duphalac ale tez nie widze specjalnego efektu. I to mnie martwi bo nie moge za kazdym razem wkładac jej czopka buu.

Gość Zonkil
znam tez metode na zaparcie ale to niestety jednorazowe.Gruszka wstrzyknac troszke oliwy.Tak poradzil lekarz mojej GAbrysi.JAk podaje malej ryz i za malo jest wody albo jak podawalam kaszke gotowa ryzowa to miala bardzo scisla kupke

Gość Zonkil
jakie dajesz mleko?karmisz piersia czy butelka

Roza. No to nie dobrze:( Możesz jej spokojnie dawać Lactulosum-bez recepty w aptece.Ja mojej daje to od 3 m-ca. Możesz jej podawać deserki takie jak:śliwka,jabłko,gruszka. Unikaj marchewki gotowanej. Do picia-soczek ze słodkich jabłek,albo gruszek. A czy ona w ogóle robi sama kupe,czy Ty jej cały czas pomagasz?

Gość mama oli
Nie .Każdy mówi ze onz jest drobniutka ale lekarze się tym nie przejmuja.Ja powiem szczerze też nie bo jest zdrowa i jeszcze nie chorowała a wczoraj zaczęła 8 miesiac. Jutro jade ją zważyć i zmieżyć.Ale odkad pozegnała się z piersią dopiero wifdzę ile wypija i trochę sie zaniepokoiłam .Zobaczymy jak to bedzie dalej. Ktoska z w - wy .Przykro mi ze twoje maleństwo ma problemy z jelitkiem,nie martw sie po operacji napewno bedzie lepiej.Dzisiaj lekzrze dużo potrafia,napewno bedzie ok.

Małą karmie piersią, nie chce innego mleka, probowałam juz jej wprowadzić, nie daje jej ryżu nawet marchew ograniczyłam, je sliwki jabłka morele daje jej syrop, duzo daje jej pic ale to na nic. Pomagam jej przy kupie ale staram sie nie wpychac za kazdym razem czopka tylko jak widzę ze chce kupe to biore ja na rece tak jakbym wysadzała aby nie miała mozliwośi zacisniecia nog. Myślałam aby przejśc sie do innego lekarza, choć do doktor do ktorej chodzimy mam zaufanie, ale ta sprawa coraz bardziej mnie złości. W styczniu ide na kontrol i jak cos konkretnego nie poradzi to sie przejde do kogo innego. No i takie buty u nas.