czarna_krowa_w_kropki_bordo 0 Napisano Grudzień 27, 2006 Witam! Mam zamir założyć sobie na chacie neta. Wersje z telefonem odpadają, kablówka też nie. Czy są jakieś inne opcje?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powiedz gdzie mieszkasz Napisano Grudzień 27, 2006 Jeśli w dużym mieście, najlepiej w skupisku bloków, to rozejrzyj się za siecią osiedlową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka mała kobitka Napisano Grudzień 27, 2006 Ja mam radiowke jest ok czasem sie zasieg gupi ale ogolnie jest ok :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_krowa_w_kropki_bordo 0 Napisano Grudzień 27, 2006 Lublin, skupisko bloków ale nowe osiedle, więc ciężko o jakąś sieć już gotową, a ja nie mam zdrowia łazić i namawiać innych. Chcę coś indywidualnie. Czyli tylko radiówka?? A jest może jakaś ogólnopolska firma, któa się tym zajmuje?? Bo kompletnie nie wiem, gdzie się z tym udać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_krowa_w_kropki_bordo 0 Napisano Grudzień 27, 2006 A jakie są koszty mniej więcej?? Chodzi mi o założenie i opłaty miesięczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MałyLord 0 Napisano Grudzień 27, 2006 radiówka jest beznadziejna. Szczególnie w skupisku bloków. Wiesz, gdzie jest przekaźnik i czy będziesz mieć zasięg? I z jaką predkością: jak zramolała krowa, a okresami wcale. A żadają za tę \"przyjemność\" doprowadzającą do nerwicy ok. 40 zł miesięcznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość net net Napisano Grudzień 27, 2006 Nie ma takiej ogólnopolskiej firmy. Zajmują się tym firmy lokalne. Popytaj się znajomych jacy providerzy tam działają, albo poszukaj w ......internecie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_krowa_w_kropki_bordo 0 Napisano Grudzień 27, 2006 No właśnie szukam, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć. Masz w takim razie jakąś inna opcję małyLord?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość net net Napisano Grudzień 27, 2006 Nie można powiedzieć, że radiówka jest beznadziejna. Tak samo beznadziejny może być net z kabla. Wszystko zależy od providera, a w przypadku sieci radiowej, także od zasięgu. Ja mam radiówkę i mi pięknie śmiga. Także najlepiej jest podpytać ludzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_krowa_w_kropki_bordo 0 Napisano Grudzień 27, 2006 kurde, nawet nie mam kogo zapytac... moze jakos inaczej poszukam, ale na razie nic z tego :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cziucieła Napisano Grudzień 27, 2006 Mały lord Jest duzo prawdy w tym co piszesz. Najbardziej wkurzają wyłączenia za które nikt nie zwraca forsy. Mam przekaźnik w zasięgu wzroku, a i tak to jest mało istotne, bo są lagi, przerwy, ciągle coś nawala. i cena niebotyczna. Za najniższą prędkośc płacisz 40 zł. Ja mam nieco wyższą predkośc i płacę 102 zł. Gdyby Tepsa nie stosowała limitów to dawno bym zrezygnowała z tej usługi. Założenie anteny odbiorczej to koszt ok.300 zł. Ale jak się nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cziucieła Napisano Grudzień 27, 2006 net net Masz szczęście. I masz rację - wszystko zależy od ludzi. Ja trafiłam na bylejakich, ale nie mam wyboru. Napisz jeszcze jaką masz szybkość i ile płacisz za swoją radiówkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kati-kati 0 Napisano Grudzień 27, 2006 Ja prowadzę firmę, która między innymi rozprowadza internet drogą radiową. NIKT z moich klientów nie narzeka na łącze. Nie zakładam internetu nikomu na siłę - sprawdzamy poziom sygnału i jeśli jest za niski po prostu przepraszamy klienta i nie zakładamy netu. Jeśli po drodze są jakieś drzewa czy coś należy wziąć pod uwagę to, że na wiosnę dojdą liście i poziom sygnału spadnie. Wtedy też nie zakładamy netu. Nie ma żadnych lagów, przerw itd. Jeśli są jakiekolwiek uchybnienia z mojej strony robię rabat na fakturze i wszyscy są zadowoleni. Zdarza się to jednak baaaardzo żadko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna_krowa_w_kropki_bordo 0 Napisano Grudzień 27, 2006 W takim razie masz może znajomości w \"branży\" i znasz kogoś, kto zajmuje się tym w Lbn i kogo warto polecic?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość net net Napisano Grudzień 27, 2006 Instalacja za 1zł. A abonament: 128kbit - 45zł 256kbit - 55zł 1Mbit - 65zł 2Mbit - 85zł przy umowie na 12 miesiecy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cziucieła Napisano Grudzień 27, 2006 Kati To Twoja firma jest wzorcowa. Tak jak pisałam - wszystko zależy od ludzi. Ja powinnam mieć super net bo przekaźnik jest umieszczony na wysokim silosie i żadne drzewa mu nie przeszkadzaja. Ponadto jest oddalony ode mnie jakie 400 metrów. Ale tak nie jest bo właściciel ma klientów gdzieś. Jeśli nastąpi wyłączenie netu po godzinie 15.00 lub jakaś awaria to nie ma co liczyć na włączenie tego samego dnia. Bywały okresy, że nie miałam netu przez tydzień i żadnej bonifikaty z tego tytułu nie bylo. Musze pisac prośbe o uwzględnienie tego faktu, ale najczęściej słyszę, że wyłączenie nastapilo bez winy operatora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cziucieła Napisano Grudzień 27, 2006 net net No to masz fajnie. Nie wiem jaką mam szybkość bo tym zajmuje sie inny domownik, ale nie mam na pewno 2 - ch mega. To jest chyba szybkośc 512 i płacę 102 żl. Bo firma nie ma konkurencji. Jest drogo i beznadziejnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kati-kati 0 Napisano Grudzień 27, 2006 Wychodzi na to, że ta firma ma już za dużo klientów i gdy wszyscy usiądą do netu to mało kto może normalnie korzystać. Ja mam tylu klientów na ile pozwala moje łącze i nawet jeśli jest weekend i wszyscy siedzą w necie to każdemu ma działać za tyle za ile zapłacił. Jeśli jest natomiast ogólnopolska awaria netu to piszę pismo reklamacyjne do TPSA (o dziwo narazie wszystkie uznają) i zwracają mi troszkę kasy za tą awarię więc i ja zwracam moim klientom. Moja firma działa półtora roku dopiero i staram się zyskać klientów i żyć z nimi jak najlepiej. Poza tym nie mam zamiaru wysłuchiwać wkurzonych klientów i co chwilę rozwiązywać z kimś umowę bo coś nie działa jak powinno. Żyjemy sobie więc w dobrej komitywie i co chwilę dochodzą mi nowi klienci - Z POLECENIA :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kati-kati 0 Napisano Grudzień 27, 2006 net net Jakie Ty masz łącze że możesz klientowi założyć 2Mbit?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2016 a swiatłowody? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 2, 2016 Nie wiem skąd jestes, ale w Krakowie jest internet światłowodowy. Mają dobrą ofertę dobre ceny i wysokiej jakosci internet. Szczegoly znajdziesz na http://pxs.pl/ . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 2, 2017 ja mam internet światłowodowy od Intersell i bardzo sobie chwalę, świetna sprawa, zdecydowanie szybszy od zwykłych rozwiązań! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2017 Możesz sobie internet bezprzewodowy na przykład od https://www.inea.pl/oferta/dla-ciebie/internet założyć. Sporo opcji jest, najważniejsze żeby wybrać dobrą prędkość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach