Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chińska róża

BŁAGAM O JAKĄŚ DIETĘ NA ZAPARCIA==============

Polecane posty

proszępodajcie mi jakiś przykładowy jadłospis. To jużsię staje nie do wytrzymania. Ciągle dokuczają mi zaparcia. Od zeszłego weekendu załatwiłam się tylko 2 razy. Nie chcę się truć herbatkami, tabletkami itp. Musze chyba zmienić dietę, choć nie jem jakoś strasznie źle. raczej jak wszyscy. faktem jest, że jestem mięsożerna- czy to może być powód? Ale zaznaczxam, że nie jem tłustego.

Gość zmieniam orientację od dziś
każdego wieczora jabłko przed snem na śniadanie - kefir z musli, albo z samymi otrębami i płatkami owsianymi. Pomaga jak ręką odjął

Gość eksperyment
ja polecam mieso jako dodatek maly do warzyw i kasze- gryczana jest najlepsza- dobrze przygotowana mniam sok z buraczkow buraki z piekarnika buraki ugotowane, utarte z cebulka i cytryna mniam ( SOL PIEPRZ ) babka plesznik siemie lniane wyprozniac sie nalezy codziennie!! wazne!!! zadbaj o kregoslup ledzwiowy!!! cwiczenia, masaze, terapia manyalna, joga..... ( wplywa baaaardzooo na trawienie i organy.. )

Gość mala83.
a ja bym polecala wizyte u gastologa. przyczyn zaparc jest wiele.a i diete ustali:D

Gość mnie pomaga siemię lniane mie
lone, zalane wrzątkiem), razowy chleb, jabłka i picie dużych ilości wody mineralnej. Czasem zjadam też suszone śliwki albo otręby pszenne. Otręby kupuje w zwykłym sklepie spożywczym.

otręby, warzywa, owoce - coś bogatego w błonnik. i jedz normalnie, nie odchudzaj się - bo wtedy łatwo o zaparcia.