Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trwaienie

Nie trawi mi niektórych pokarmów, co to znaczy?

Polecane posty

Gość Trwaienie
Jadłam kapuśniak na Wigilię i wyszła kapusta w rzadkim stolcu. To samo z kukurydzą. Czy mam jakieś uszkodzone jelita? Np. po antybiotyku. Czy to normalne, że może nie trawić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po kapusniaku miałaś
rozwolnienie. a kukurydzy nie trawi do końca nikt, bo zawiera zeinę, białko, którego człowiek nie trawi. Jak dobrze pogryziesz, to strawisz to co w środku ziarna, a tej żółtej łuski nie zauważysz, a jak źle pogryziesz, to wychodzi w całości :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trwaienie
Nie wiem co to? Ja kiedys po antybiotyku srałam śluzem z krwią, byc może uszkodziłam sobie kosmki jelitowe, bo wcześniej nie miałam takich problemów :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Trwaienie
aha, jeszcze nieraz widzę mak albo marchewkę w kostkach z obiadu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hihihii
to co ty, wnikliwa analize robisz po kazdym zalatwieniu : D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hihihii
?????? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewka802042
Polacy, jak większość Europejczyków nie ma enzymów do trawienia kukurydzy, więc nigdy jej nie będziemy trawić poprawnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×