Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina_____________5

BARDZO DUZY.....DYLEMAT.............POMOZCIE!

Polecane posty

Gość nina_____________5

Witam.Mam chlopaka od 3 lat kochamy sie od 2,caly czas praktycznie z prezerwatywa on zawsze szybko konczyl ostatnio dluzej to potrwalo ale prezerwatywa pekla i nie wiem ale mam blokade boje sie juz kochac z kondonem,Moja prosba jest taka jakby ktos mi doradzil jaka metode wybrac zostaly w sumie tabletki nigdy nie chcialam sie nimi truc bo uwazem ze nie ma sensu truc sie codziennie jak sie uprawia sex tylko raz na tydzien czy 2 tygodnie a nawet rzedziej.Chcialam isc do ginekogola z tym ale czeka sie na wizyte 1,5 miesiaca.Doradzcie cos pliska......Pozdro

Gość najlepiej
szklanka wody-zamiast

Gość nina_____________5
pytam powaznie i chcialabym powaznych odpowiedzi

Niunia ja miałam kilka lat temu podobny problem i zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne . W końcu mogłam kochać się bez tych wszystkich myśli w głowie . Obecnie od kilku miesięcy nie zabezpieczam sie ponieważ w krótce planuję maleństwo ale jakbym miała radzić to tabletki . Problem tki w tym ,że każdy na ten temat może mieć inne poglądy . Ale jak dla mnie z tabsikami było ok , a stosowałam je z 3-4 lata

Gość lampada
stosunek przerywany, ale to wszystko zalezy od twojego partnera, czy zdazy , ja nigdy nie bralam pigulek , z gumka rzadko , no ale z tym facwtem to bylo na powaznie ibyly konkretne plany....zostal moim mezem , kochamy sie tak do dzis , i nigdy nie bylo wpadki ...to sie nazywa ...umiejetnosc.

Gość eldo
jesli nie chcesz truc sie tabletkami to wez zastrzyk.bierze sie jeden zastrzyk na trzy miesiace.

Gość nina_____________5
tabletki ale jest sens tak sie truc jak sie tak rzadko kocha???poza tym nie wiadomo czy ginekogog przepisze mi odpowiednie dla mnie bo cos ostatnio do dupy sa ci wszyscy lekarze!stosunek przerywany nie wchodzi w gre nie moglabym sie na niczym innym skupic jak na tym czy zdarzy i bedzie wszytko ok hmmm.....

Gość nina_____________5
zastrzyk???on jest pewny???tak jak tabletki??ile kosztuje?

Gość no stosunek przerywany
na pewno odpada !!! jak dziewczyna sie boi bo ma schizy po peknietej gumce to z pewnoscia stosunek przerywany bedzie szczytem ufnosci i komfortu !!! :O tylko tabletki regularnie przyjmowane dadza ci ten komfort i poczucie bezpieczenstwa, nie sa anowu takie zle jak je niedouczeni przedstawiają ;) Ale twój wybór, mozesz jeszcze stosowac globulki ale to najlepiej z gumkami - ale znowu globulki pienia sie obrzydliwie :O

Gość no to innego wyjścia nie masz
rosyjską ruletkę odradzam, bo więcej stresu niż przyjemności, przerywany też do bani, chyba że na 100% jesteś pewna, że twój chłopak należy do tych, którym wcześniej nie wydziela się płyn ejakulacyjny. Więc albo prezerwatywy, albo tabletki bądź plaster. Ja osobiście preferuję tabletki, które stosuję od lat i uważam za coś, co najlepszego wymyślono aby móc przeżywać seks bez sresu. Radzę iść gdzieś prywatnie, to czekać tyle nie będziesz a i stosunek lekarza będzie zupełnie inny. Przebada, dobierze odpowiednie tabletki, o wszystko możesz wypytać. Dla mnie wizyta w państwowej przychodni jest wyłącznie straconym czasem. Ani grzecznie, ani wyczerpujących odpowiedzi i ogólnie wielka łacha... A że trzeba zapłacić za wizytę - no cóż, za daarmo to właściwie nic dobrego człowieka nie spotka. Powodzenia

Gość no stosunek przerywany
ale zastrzyk tak samo składa sie z hormonów...jak tabletka wiec jezeli uwazasz, ze tabletkami sie ....trujesz to dlaczego sadzisz ze zastrzyk jest czyms innym ??

Gość nina_____________5
wielkie dzieki !!!!konkretrnie i na temat dzieki.moze masz racje najwyzej potruje sie tymi tabletkami ale sa tez plusy ponoc lepeij jest bez gumki i moze w koncu bede miala orgazm!!!:)))) tylko teraz pytanie do kogos kto mieszka w trojmiescie najlepeij w gansku ktos kto bedzie mi mogl polecic dobrego ginekologa....

tu nie poradzę, bo z Warszawy jestem :-)

Gość nina_____________5
a w jakiej cenie jest ten zastrzyk???????????????powiem szczerze ze jeszcze nie sluyszalam o tym zastrzyku wiec malo osob go stosuje!a dlaczego skoro jest taki dobry i nie trzeba pamietac o tabletkach itd tylko zastrzyk i po sprawie????

Gość gość
Nie bierze pigul, jak masz taka czestotliwosc uprawiania seksu. Ja radze zostac przy kondomie, tylko przed wytryskiem niech wychodzi z Ciebie i konczy na zewnatrz, a w dni plodne mozecie dodatkowo zabezpieczyc sie globulka plemnikobojcza. Mam ten sam problem co i Ty, ale na chemiczne srodki sie nie zdecyduje.

Gość nina_____________5
juz mnie przekonali a teraz znow watpliwosci.............sama juz nie wiem

Gość pozdro nie pieprz
co to za seks dla obu w gumce ?? a dla faceta z konczeniem poza ??? to jzu w ogóle lepiej sie nie kochac :O pigułki sa dla ludzi i nie sa od 5 lat na rynku :O nauka idzie wciaz do przodu jakby ci ciezko bylo to9 zauwazyc, tabletki anty tez sa nowszych generacji, jezeli chodzi nci o raka to mozesz go nawewt z mleka dostac bo nie wiesz jak jest przetwarzane jak i pozostale 90% zywnosci :O tabletki anty chronia przed rakiem jajników, szyjki i piersi, reguluja okres i poziom hormonow, dobrze dzialaja na cere ... przeciwskazania tez sa wystarczy isc do dobrego lekarza i sie dowiesz czy je masz czy tez nie. Nie siej paniki tylko dlatego ze masz jakies zacofane podejscie do tego :O

no daj spokój ---------pozdro. Moja mama korzystała z tabletek w latach siedemdziesiątych, gdzie hormony niemalże "gołym okiem" można było zobaczyć i jakoś urodziła mnie potem zdrową i dużą bez żadnych problemów. Teraz jest nowa generacja pigułek z dużo mniejszą zawartością hormonów, dobieranych indywidualnie dla każdej dziewczyny. Biorę od kilku lat. Ani mamie z tymi "starymi" ani mnie z "nowymi" nic złego się nie działo ani nie dzieje. Z tym, że jak przeczytasz ulotkę od jakiegokolwiek leku, to naczytasz się tyle o skutkach ubocznych, że przestaniesz nawet witaminy łykać. Przecież nikt na siłe ci tabletek nie wciśnie ale jak chcesz być spokojna, że mamusią zostaniesz wtedy kiedy będziesz na to gotowa, to tabletki są najlepsze. Jeszcze odnośnie zastrzyków. Wyczytałam, że jeśli chce się po ich odstawieniu mieć dzidziusia czasem trzeba wziąć na wstrzymanie ponad rok. Przy tabletkach tego nie ma

Gość nina_____________5
.......

Gość gość
pozdro nie pieprz--> napisal to facet, czy kobieta, bom ciekawa?Po co ta agresja, kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Nie zapominaj, ze hormony przyjmowane dluzej niz 5 lat wlasnie sie przyczyniaja do rozwoju raka narządow kobiecych. Gdyby byly obojetne dla zdrowia, to moznaby bylo je permamentnie. Mam cale zycie sztucznie wstrzymywac sobie jajeczkowanie, by facetowi bylo przyjemnie? Zastanow sie! Niech wymysla piguly dla facetow to pogadamy. Zreszta nie mam ochoty przypadkiem dokonac aborcji. Jesli jestes taka douczona(y), to wiesz o czym mowie. 🖐️

Gość nina_____________5
dlaczego jak w gumce to zadna przyjemnosc ja z moim chlopakiem kochalam sie z gumkami i jemu bylo przyjemnie,tylko mi nie bardzo bo nie mialam orgazmu ale bez moge tez nie miec

Gość pozdro nie pieprz
kobieta - i to nie było agresyne ... moze jak napisze : pozdro nie wymyslaj ... to sie lepiej poczujesz...? "Mam cale zycie sztucznie wstrzymywac sobie jajeczkowanie, by facetowi bylo przyjemnie?" gratuluje empatii :) dobrze, zeby mi było dobrze, co nie ? ;) "Gdyby byly obojetne dla zdrowia, to moznaby bylo je permamentnie." przeciez mozna O_o w najnowszej generacji tabletek NIE MUSISZ robic przerw O_o

Gość gość
I jesli bedziemy dywagowac, ze raka sie dostaje od mleka, to mozna i faje palic, i wode pic heptolitrami, moze nawet zatrudnic sie na budowie, gdzie uzywaja azbest, bo przeciez wszedzie mozna dostac raka, wiec po co cokolwiek ograniczac. Zapomnialas o jednym, ze sa zawsze okolicznosci mniejszego i wiekszego ryzyka. I ten wybor niech dokona kobieta, ale nie udowadniaj mi nic na sile, bo mnie nie przekonasz. Wiesze na temat dyskutowany mam duzą i dobrze wiemy, ze nawet naukowcy sa podzieleni w tym temacie, wiec na pewno my tej dyskusji nie zakonczymy.

Gość pozdro nie pieprz
"przypadkiem dokonac aborcji. Jesli jestes taka douczona(y), to wiesz o czym mowie." - napisałam wczesniej -REGULARNIE PRZYJMOWAC ... wiesz co to jestb wskaznik pearla ? zobacz sobie ile skrobanek/ciaz jest oprzy gumce, stosunku przerywanym a ile przy tabletkach tych NIEREGULARNIE przyjmowanych ...

ja biorę tabletki dla własnej wygody, spokoju i satysfakcji a nie dla chłopaka... Coż to za pomysł, że dla jego wygody??? Przecież w razie czego to ja bym była w ciąży a nie on, więc skąd takie dziwne skojarzenia u ciebie pozdro, że to dla wygody chłopaka?

Gość gość
pozdro nie pieprz--> Tak jak Nina zauwazyla, facet ma przyjemnosc rowniez w gumce, ja tak samo. W tej sprawie sie idzie na komromis, a tak owy ustala para. My ustalilismy, ze jemu nic sie nie dzieje jak zalozy kondoma, a ja sie z tego ciesze, bo dzieki temu nie musze lykac tabletek codziennie, by uprawiac potem seks powiedzmy 2-3 razy w tygodniu. O to mi chodzilo.

Gość pozdro nie pieprz
jak narazie ci "naukowcy" przeciwni tabletkom to ludzie pokroju Giertycha, tacy z nich naukowcy jak z koziej dupy raba, a ginekologiem zaden z nich nie jest... byc moze jest jakis nawiedzony ginekolog, który z ciezkom sercem i za ogromną namową pacjentki przepisze tabletki anty ... to naprawde musi byc wyjatek bo jak narazie ginekolodzy przepisuja tabletki bez pieprzen o tym jakie to jest złew i skzodliwe dla kobiety (no fajna byłaby etyka lekarsa przepisywac cos co szkodzi ...)

Gość gość
Nie chodzilo mi o wskaznik Pearla, tylko o aborcyjne dzialanie tabletek w niektorych przypadkach.

Gość pozdro nie pieprz
musi cie bardzo kochac godząc sie na to :) ale z pewnoscia miedzy bogiem a prawda lepiej jest mu bez gumki kończąc w srodku ...

Gość na ulotkach
producenci sami piszą czasami, że moga powodowac raka...