Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mężatka ech....

wstrzemięźliwość przedmałżeńska

Polecane posty

czy jest aseksualista ( co jest mozliwe z tego co opisujesz) czy nie to i tak istnieje podstawa do uniewaznienia malzenstwa z nim jak masz sie dalej z nim meczyc i byc nieszczesliwa to sobie przemysl to uniewanienie malzenstwa inna mozliwa opcja - ze on ma kochanke i nie potrzebuje juz z toba seksu zwlaszcza jakby miał nizszy temperament co jest moze nieprawdopodobne w tak mlodym malzenstwie a jednak zdaza sie ale jakos w to troche watpie choc moze jest dwulicowy i skrzetnie ukrywa przed toba podwojne zycie

Gość Może...
autorka topiku myślała, ze jak to napisze, to teraz wszyscy rzucą się z hasłami "no, widzisz, po co słuchałaś Koscioła, po co ci ta wstrzemieźliwość była itd." Lecz nie wiedziała, że Kosciół też daje pewne podstawy to unieważnienia, a ludzie na forum nie są tacy głupi.

no, jest jeszcze jedna opcja - może to homo? tak czy inaczej, niepodjęcie współżycia po ślubie jest mocną podstawą do orzeczenia nieważności małżeństwa

Gość a ja myślałem...
do kochanki mezczyzne ciagnie dlatego ze jest "inna" noiz zona, ze jest "nowa". W tym przypadku watpie by o to chodzilo, przeciez ona nawet nei sprobowal z wlasna zona, wiec jesli by byl normalny to Ona powinna go bardziej krecic niz kochanka!. Mysle ze facet ma powazny problem i bez pomocy specjalisty sobei z nim nie poradzicie, wpsolczuje. Tego ze jest gejem tez bym nei wykluczyl. Z opisu sytuacji wnioskuje ze jest gleboko wierzacym katolikiem i wedlug wlasnych (katolickich) wartosci jest chory, probuje sie przed choroba ratowac zeniac sie, w ten sposob sobei wmawia ze jest w porzadku. Ale gdy przychodzi do nocy poslubnej czuje obrzydzenie na mysl o spaniu z kobieta, takie jakie czuje heteroseksualista na mysl o spaniu z mezczyzna.

jesli heteroseksualista jest kobieta to jak ma czuc obrzydzenie do spania z mezczyzna chyba nie rozmumiesz pojecia heteroseksualny bo to sa kobiety i mezczyzni o normalnej orientacji seksualnej wiadomo o co ci chodzilo ale to nie jasno napisales

Gość a ja myślałem...
masz rqacje, ale z kontekstu mozna wywnioskowac ze mialem na mysli mezczyzne htereoseksualnego :P i nei uwazam heteroseksualizmu za norme, ot po prostu takich ludzi jest najwiecej

Gość gosiennnka
a ja myślę,że to nędzna prowokacja

Gość gość
W przypadku dorosłych czasowe „zawieszenie“ życia seksualnego może dać pozytywne rezultaty w postaci ponownego nabrania apetytu na seks, a w przypadku par lub małżeństw lepszego wzajemnego poznania się i nauczenia się komunikacji na innych płaszczyznach. Wstrzemięźliwość jest coraz rzadsza dlatego o jej plusach czytałam na http://kbm.pl/wstrzemiezliwosc-seksualna-i-jej-wplyw-na-zdrowie/