Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidia123

miesiączka w ciązy podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych??

Polecane posty

Gość lidia123

Ostatnio bardzo nurtuje mnie pewne pytanie. Otoz czy u kobiety, ktora bierze tabletki anty i w jakis sposob zaszla w ciaze krwawienie z odstawienia nadal bedzie sie pojawiac?? Prosze o odp, bo to bardzo wazne. Podobno moga byc to ttylko plamienia ale o wiele skąpsze niz normalne. Po czym poznac ze wszystko jest ok???? Niby nei powinny wystepowac krwawienia bo to pierwsza oznaka ciazy (w ulotce tez tak pisze). Jednajk coraz czesciej spotykam sie z roznymi wypowiedziami na ten temat.Jesli juz wystapi takie krwawienie w czasie ciazy to czy beda mu towarzyszyly objwy typowe dla normalnego krwawienia: bol brzucha...?? A jesli wystepuja plamienia to czy są one bardzo niewielkie, takei ze mozna sie zorientowac ze cos jest nie tak? Ile trwaja?? Prosze o zrozumienie i odp.

Gość lidia123
Prosze o odpowiedz

Nie jestem pewna czy dobrze cię zrozumiałam,ale ja moge ci jedynie tak odpowiedzieć.Mam koleżankę która poszła do lekarza aby przepisał jej tabletki,po zbadaniu ją,nie zauważył że była we wczesnej ciąży.Ona też nie wiedziała.Gdy zaczeła brać te tabletki to w momencie gdy miała dostać normalny okres to miała plamienia.potem w trakcie brania tabletek tez plamiła dlatego to ją zaniepokoiło.Nie wiem czy miała jakieś boleści bo nie wspominała o nich. Dlatego lepiej czasami zanim weźmie się tabletki dobrze jest zrobić test.

Gość lidia123
Ja biore tabletki od 1,5 roku. Zawsze w ciagu przerwy pojawialo sie u mnie krwawienie, wiec bylam zawsze spokojna, że jest wszystko O.K. Aż sie naczytalam na forach, że nawet gdy kobieta zajdzie w ciąze podczas przyjmowania tabletek to takie krwawienie i tak moze sie pojawic. Wiec juz sama nie wiem co mam o tym myśleć. Podobno to sa wtedy tylko nieznaczne plamienia. Ale czy da sie je odróznic od prawidlowego krwawienia??

Gość lidia123
Agunia wlasnei duzo osob posługuje siętym pojeciem: plamienia. Co masz przez to na myśli??

Plamienie jest skąpsze od krwawienia.Tobie to nie grozi,no,chybaże nie jesteś konsekwentna w braniu tabletek i czasami zapominasz o nich.Taki przypadek też znam.Pamiętaj że branie antybiotyku również osłabia działanie tych pigułek.Ale generalnie nie ma sie czego obawiać,bo zazwyczaj jeśli się stosujesz do ulotki to nic nie ma prawa się stać.