Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6miesiecy ciazy

boje sie- nie mialam robionej toksoplazmozy

Polecane posty

Gość 6miesiecy ciazy

:O nie robilam bo nie mialam kasy - jutro ide na badanie:O boje sie ze mam to cholerstwo i cos stanie sie z dzidziusiem^ :(

Raczej niewiele kobiet choruje na te chorobe. Mialas kontakt z kotem badz surowym miesem???. Takie badanie kosztuje 25 zl. Moze warto zainwestowac bys sie uspokoila?? Jesli to juz 6 miesiac to i tak nic nie bedzie mozna zrobic ale ja wierze,ze bedzie ok.!!! Powodzenia!!!

Gość
zrób sobie badania. One są robione bez skierowania. Komplet badań kosztuje 50 zł. Zrób sobie także na listerię. Poza tym większy odsetek kobiet paradoksalnie choruje w miastach niż na wsi.

Gość 6miesiecy ciazy
u mnie to badanie kosztuje 40 zł no poprostu nie mialam:O mialam robione przed ciaza ale zgubilam wynik:O a jak chcialam wziac odpis to mi powiedzialy ze nie mozna bo od niedawna maja komputery i szukanie wyniku mojego zajeloby bardzo duzo czasu

ja uwazam,ze powinnas zrobic na razie tylko czy chorujesz a nie ile masz przeciwcial wiec to ok. 25 zl i jeszcze cytomegalie.

A orientuje sie ktoś moze ile kosztuje badanie na przeciwciała różyczki? Bo nie przechodziłam jej w dzieciństwie, chociaz póki co ciąża mi raczej nie \"grozi\" ;)

Zrob sobie te badanie. To wazne ja zrobilam jak bylam juz w ciazy i wyszly oba pozytywne Igg i Ign. Wyjechalam do Islandii i te wspołczynniki byly takie malutkie ze stwierdzili ze nie podadza lekow. Wiecej nerwow dzidzia zdrowa

Gość 6miesiecy ciazy
ja z kolei i grzebalam sie w ziemi- przesadzalam kilkakrotnie kwiatki doniczkowe:Oa moi rodzice z\ktorymi jestem zmuszona jeszcze 2 miesiace mieskac to brudasy- maja wstretnego pasa ktory sika gdzie popadnie... sra gdzie popadnie.. rzygac sie chce jak sie na to patrzy:O:( najwstretniejsze jest to ze ten kundel zre ze zwyklych talerzy...:( rodzice stawiaja np czajnik z woda na ziemi a ten oblesny kundel sie o niego obciera... cholera wie czy na niego nie szcza:( normalnie masakra.. wiec dlatego sie tej tokso boje:( bo chocbym nie wiem jak dbala o higiene z moimi rodzicami-brudasami poprostu sie nie da:(

Gość 6miesiecy ciazy
o moich starszych to w ogole szikoda gadac- patologia i tyle:O kurde naczytalam sie i teraz tak straszne sie boje:(

Gość
kochane! zróbcie sobie te badanie. To naprawdę niewiele kosztuje. po comaciesię stresować. dziecko to odczuwa...

Gość
po co macie się stresować - błąd:D

jakoś mało poważnie brzmią wypowiedzi autorki topiku.