Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilalaa

Dziewczynko moje kochane napiszcie mi jaką miseczke mam biustu??

Polecane posty

Gość kamilalaa

mam pod biustem 75 a w biuscie 93 cm :( jaka to miseczka profesjonalnie?

Gość mufra
93-75=18 18 cm roznicy to miseczka D

Gość maaa
a najlepiej to wejdź na strone triumpha tam mozna sobie obliczyc

Gość a ja tez chce
w biuscie 85 pod 70

Jak się mierzyć, by określić rozmiar biustonosza ? 1. zmierzyć obwód pod biustem - ciasno, na granicy piersi - to rozmiar biustonosza 2. zmierzyć obwód w biuście - luźno bez spłaszczania piersi obwód w biuście - obwód pod biustem = to wielkość miseczki różnica 12 cm - miseczka A różnica 14 cm - miseczka B różnica 16 cm - miseczka C różnica 18 cm - miseczka D różnica 20 cm - miseczka E różnica 22 cm - miseczka F różnica 24 cm - miseczka G

Gość a ja tez chce
❤️

Gość efelinkag
JA mamna sobie 80 B i jest na mnie maly wszystkie mam takie i sa male wlasnie wybieram sie kupic nowy mam pod biustem 83 a w biuście mam 95 i co wychodzi ze mam niby A jak B jest zamałe ? I mam 12 cm różniby i mam A ?

Gość ecvwrvtgwr
efelinka - zmierz sie ciasno na wydechu pod biustem,tak naprawde bardzo ciasno i luzno w sutkach i wpisz tu to ci podpowiemy co nosic,na pewno nie gowniane triumfy

Gość baskantt
efelinkag, jakie A? ja tam 75D z tych widzę, ale ja mówią zmierz się dobrze i jak trzeba to będzie pewniejsza podpowiedź (bo jak 80B jest za małe to może trzeba więcej niż tabelki pokazują, 75Enp.)

O matko ale bzdury... Zakładam, że wszystkie zmierzyłyście się pod biustem bardzo ciasno na wydechu? 75/93 to brytyjski rozmiar 32DD/E (bliżej 32E) polski 70F 70/85 65(30)D, polskie i brytyjskie. 83/95 To rozmiar 34D/DD brytyjskie 75D/E polskie

A mierzymy się w ten sposób: 1. Ciasno pod biustem na wydechu. Od wyniku odejmujemy +/-5cm i zaokrąglamy w dół do najbliższego obwodu. Im więcej tłuszczyku tym więcej zaniżamy. Otrzymujemy obwód pod biustem - przykładowo 76-5 = 71 obwód 70 2. Mierzymy się w biuście, już luźno, po ciele. Wychodzi np 97. 3. Od wymiaru w biuście odejmujemy OBWÓD STANIKA a nie nasz własny zmierzony. W tym wypadku 97-70 (a nie 76). = 27 Pozwolę sobie skopiować różnica 20 cm - miseczka E różnica 22 cm - miseczka F różnica 24 cm - miseczka G i dalej: różnica 26cm miseczka H różnica 28cm miseczka I itd 27 jest między H a I. więc rozmiar polski to prawdopodobnie 70H W brytyjskiej rozmiarówce jest nieco inaczej, miski zaczynają się od mniejszych wymiarów w biuście, idą co 2,5cm i pojawiają sie podwójne literki: AA, DD, FF, GG, HH, nie ma literki I oraz II.

Gość misssssssssssballet
Głaszczka, ale patrz kiedy te bzdury napisano :) w 2006 to chyba LB jeszcze w ogóle nie było?

Gość efelinkag
76 pod bustem najciaśniej a jak najluzniej to 92

efelinkag, rozmiar powinien być dobry ten co napisałam 34D/DD brytyjskie 75D/E polskie Ewentualnie jak będzie Ci luźno to 32E brytyjskie, 70F-G polskie.