Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kulki sobie chyba lecą

Dostałam od TP dziwne pismo w sprawie Neostrady...

Polecane posty

Gość w kulki sobie chyba lecą

Rok temu podpisałam z nimi umowe, gdzie ja zobowiazalam sie przez 3 lata korzystac z Neostrady, a oni zobowiazali sie przez te 3 lata nie zwiekszac kosztów jej użytkowania. a dzisiaj przychodzi mi pismo ze albo akceptuje podwyżke opłaty za Neo (która wkrotce nastąpi) albo moge rozwiazać umowe. Czy oni przypadkiem nie łamia warunków umowy? przeciez jest w niej punkt mówiacy o tym, ze opłata za Neo nie ulegnie zmianie przez te 3 lata:O

Gość *fajny*
idz z tym do rzecznika praw konsumenta

Gość cudo ten stworek
tpsa to sobie ciągle w kulki leci Kazali mi płacic za sdi mimo, ze od dawna jest rozwiązana umowa i zdany sprzęt.I jeszcze straszą windykatorem!

Gość mozesz przeciez rozwiazac
umowe :)

Gość a jak ona nie chce rozwiązywać
Tepsa to banda oszustów :O

Gość Niezapominajka Błotna
OOOOOOOOOOOO kurde mi też coś przyszło, ale nie czytałam

Gość i ja tez dostalam.............
i nie wiem o co chodzi........

Dostałem dziś nowy regulamin neostrady. W cenniku jednak jest opłata 36 zł za samo łącze, bez telefonu!!! Pomimo, że UOKiK miał się nie zgodzić. Ciekawe, czy nareszcie będzie można mieć telefon na planie socjalnym i neostradę równolegle??? Nigdzie nie mogę się dowiedzieć a w telepunkcie dziewczynki głupie jak kaczki

Gość i ja tez dostalam.............
ale zwiekszaja oplaty za neo? o co tu chodzi w tym pismie??

Gość massakra
O qrde... ja nie dostałam jeszcze nic takiego... Chyba trzeba się będzie dowiedzieć, czy oni tak sobie mogą. Bo to nie jest argument "możesz rozwiązać umowę". Umowy rozwiązać nie chcę, a była ona taka a taka i żądam jej dotrzymania. Hehe, jeśli dostanę takie pismo, to na pewno gdzieś trzeba będzie się z tym wybrać :/

Przecież to jawne złamanie warunków umowy przez tpsa :O Ale im wolny - gdy ktos nie zapłaci rachunku (co tez jest złamaniem umowy), to od razu straszą sądem itp. :O

cześć Katarina, tym razem nie na kotach :) Dziwię się, że ktoś jeszcze podpisuje umowę z taka złodziejską firmą, jaka jest tepsa. Od kilku lat zyję na komórce i nie narzekam, a tym bardziej teraz, kiedy jest np. oferta ery domowej, za która pewnie pójda i inne. Płacisz góra 30 zeta i masz za to godzinę rozmów, a w tepsie płacisz 47 zł za friko i jeszcze Ci po głowie jezdża jak chcą. Rozumiem, ze jeszcze starsi ludzie maja te stare umowy i te swoje numery, do których sa przywiązani, ale żeby w obecnych czasach zawierać z nimi umowę? W życiu!

mi tez to przyszło..... wytłumaczcie mi to po polsku.... abonament na neostrade bedzie tanszy czy droższy i ile bedzie wynosił? jezeli rozwiąze umowe z neostrada po tym 15 stycznia nie bede ponosiła zadnych kosztów?

Gość no włansie zna sie ktos na tym

a ja miałam z tepsa podpisac umowe na neostrade- i teraz nie wiem co robic... 😭

Gość n no to ile bedzie kosztwac
nie o? bedzie tansza czy droższa? bo juz nic nie wiem

Ewa 33 przecież nie chodzi tu o telefon, tylko o neostradę. Niestety jeszcze w wielu przypadkach nie ma sensownej alternatywy dla tego łącza, zarówno pod względem jakości połączeń jak i kosztów - zwłaszcza w mniejszych miejscowościach, a i w dużych miastach zdarzają się osiedla, gdzie konkurencji prawie nie ma.

Gość n no to ile bedzie kosztwac
n o własnie;/ na stronie tp sa cienniki ale chyba w jakis nowych promocjach i sam juz nieiwem ? przejde na rybnet:) a rozwiazanie umowy to cvhyba bezpłatne?

Gość kto wie niech napisze
ile to kurwa bedzie kosztowac ??

Gość tp to oszusty
ja też dostałam na początku zbaraniałam bo nie wiedziałam o co tu chodzi, więc zaraz szybciutko na necik poczytać na stronkę tp a tu stronki nie ma, no to co za telefon do obsługi klienta a tu nikt się nie zgłasza, więc kapote na siebie i maraton na miasto do salonu sprzedaży a tu miła pani mówi że nic nie wie. Wieczorem zadzwoniłam jeszcze raz odebrała jakaś stara prukwa (sądząc po głosie) i do mnie z ryjem że sie regulamin czyta. I dalej nie wiem o co tu chodzi

Gość tp to oszusty
zainstalujcie adobe reader to będzie można ten cennik otworzyć. Później jak zadzwoniłam jeszcze raz ta baba powiedziała że cennik się zmienia ale tylko dla tych co nie będą mieli abonamentu w tp a będą chcieli korzystać z neostrady. Jeszcze po nowym roku się wybiorę do biura ogsługi i jak się czegoś więcej dowiem to będę pisać. Wy też oczywiście piszcie jak coś wiedzieć będziecie. A może złożymy zbiorowy pozew do sądu i oskarżymy ich o łamanie praw konsumenta.

Gość teraz juz nie rozumiem
czyli ja mam neostrade 128 na 2 lata podpisana i rok juz minoł od podpisania umowy , mam abonament na telefon ok 50 zł miesiecznie czyli moge rozwiazac umowe czy nie?

Gość teraz juz nie rozumiem
up

Gość massakra
Tak... więc mam przykrą wiadomość. Wysiliłam się i przeczytałam ich stary regulamin (obowiązuje do połowy lutego 2007). A tam, jak byk, stoi napisane w par. 33 ust. 2, że "TP powiadamia Abonenta o podwyższeniu cen usług telekomunikacyjnych z wyprzedzeniem co najmniej jednego Okresu rozliczeniowego (...)", co oznacza, że MAJĄ PRAWO podnieść cenę :(