Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczęściara28

Rodzimy we wrześniu 2007r.

Polecane posty

ależ mi komp wysyła puste posty Samara nie martw sie, setka to taka ładna okrągła liczba. A jak zaczniesz biegać koło a potem za bobaskiem to od razu zrzucisz nadmiar. :-) Zielony talerzyku to wizyta rodziców czy wizytacja teściów ;-)

Samara, ja tez mam brzuszek i w ogole wszystko okragle, ale niestety do najszczuplejszych nie naleze juz od kilku lat :P tez mam nadzije, ze malutko kg przybedzie ;)

Samara---ja tez juz mam spory brzuszek, jestem po dwoch porodach wiec szybciej mi wyskoczyl. Ja to juz koncze 14tc. Czekam ze zniecierpliwieniem na pierwsze kopniaki, cudowne uczucie. Smarujecie sie juz jakimis mazidlami na rozstepy? Ja w poprzednich sie smarowalam, a i tak wyskoczyly:(, teraz tez to robie, w sumie bez sensu, bo mam na nie podatna skore.

Samara---nie boj sie wagi. Ja w poprzednich przytylam ponad 20kg, a wcale sie nie objadalam. Potem , trzy miesiace po porodzie wazylam mniej niz przed ciaza. Zleci z ciebie, glowa do gory. Poza tym kobiety w ciazy magazynuja wiecej wody, co tez ma wplyw na wskazowke wagi.

kofi, jak Ci dobrze, ze juz jestes juz po tych 3 najgorszych miesiacach!:) ja na razie smariuje, jak mi sie przypomni, zwlaszcza, ze nie wiem, czy takimi zwyklymi balsamami mozna, a te wszystkie dla kobiet w ciazy sie dopiero zaczyna stosowac od 2 trymestru (chyba, ze sa jakies, ktore mozna wczesniej!)

Ja zaczelam sie smarowac niedawno. Jak skonczylam trzeci miesiac. Ponoc dobra jest zwykla oliwka dla niemowlat. Ja to mam lekkiego hopla na punkcie urody. Nie jest to normalne, ale co zrobic, taka jestem:). Smarujcie nie tylko brzuch, ale i piersi, bo niestety tam mi sie tez pojawily, male ale sa:).

Koffi czyli to prawda, co mówi moja mama, ze w kolejnej ciązy przybiera się więcej na wadze, i szybciej widac brzuszek ? Ja się martwię, bo mam tendencje do tycia, w poprzedniej ciąży przytyłam 25 kg i zrzuciłam jedynie 15 kg, z 10 walczyłam do teraz z różnym skutkiem, też nigdy nie byłam najszczuplejsza ale też bez przesady z okrągłością. Dlatego boję się, że tak jak po pierwszej ciąży zostanie mi spory okład, z którym bedzie problem. Ja smaruję się oliwką w zelu dla niemowląt. Myślę, że powstawanie rozstepów zalezy w dużym stopniu od elastyczności skóry. W pierwszej ciąży smarowałam się tez tylko oliwką w żelu i na brzuchu nie mam nawet paseczka, za to na biodrach kilka się zrobiło, i może ze 2 czy trzy na biuscie. Ale ja mam dosyć elastyczną skórę, często mam wahania wagi i gdybym miała tendencje do roizstępów już cała byłabym w prążki. Polecam też masaże rękawicą sizalową - powodują lepsze ukrwienie i naprzemienne prysznice ujędrniające. Na pewno nie zaszkodzą, a mogą sporo pomóc. Dobre jest też \"oszczypywanie\" skóry brzucha.

kofi, to jest nas wiecej;) ja najbardziej nie moge przezyc, ze powyskakiwaly mi jakies pryszcze! normalnie jak wyzdrowieje, to ide do kosmetyczki i fryzjera, bo p. dr powiedziala, ze mozna:)

Oszczypujesz skórę brzucha, tkankę tłuszczową - jak uda mi się znaleźć jakąś publikację na ten temat w necie to wkleję link, miałam ją w formie papierowej w pierwszej ciąży i gdzies się zawieruszyła.

hihi, ciekawe, czy sie sprawdzi!:) moja mama przez cala ciaze slicznie wygladala, wszyscy jej mowili ze bedzie chlopak, a tu ja wyskoczylam:) ale ym sie nie obrazila, gdyby sie okazalo, ze dziewczynka ;P

No cóż :D to taka sama lipa jak z pępkami, chociaż akurat mnie się sprawdziło - miałam wklęsły pępek i była dziewczynka. Zresztą to pewnie zależy od fizjologii pępka a nie od płci dziecka :D

oooooo widzę ,że dyskusja się ozywiła. Mnie niestety temat rozstępów też nie jest obcy .Smaruję się oliwką dla dzieci od czasu jak dowiedziałam się o ciąży. ciekawe czy to coś pomoże. Samara piszeszz coś o rekawicy sizalowej . A co ona daje?

Masując się rękawicą sizalową powodujesz szybszy przepływ krwi i limfy, a tym samym lepsze ukrwienie skóry, która staje się bardziej elastyczna i mniej narażona na mikrouszkodzenia. Rozstępy powstają na skutek nadmiernego rozciągania skóry - jeśli ma słabe włókna kolagenu, dochodzi do ich zerwania. Prawidłowo zbudowane włókno odznacza się dużą wytrzymałością na rozciąganie, jeśli jednak fibroblasty nie funkcjonują właściwie, wytwarzają kruchy, słaby kolagen, a im lepiej ukrwiona skóra tym kolagen lepszej jakości.

Samara---to chyba prawda, przy pierwszej ciazy przytylam20kg, a przy drugiej juz tak nie chcialam i ograniczylam jedzenie a przytylam 25kg. To chyba geny o ty decyduja. Ale bardzo szybko spadlam. Samara-- piszesz ze zostalo ci sporo po pierwszej, a mialas duzo pokarmu? Zielony-talerzyku---mi tez przy drugiej jakas taka kaszka wyskoczyla, wygladalam fatalnie, a nakaladany fluid tylko pogarszal sprawe. Przejdzie samo. Coz takie uroki ciazy. No i chlopca urodzilam.

Koffi miałam sporo pokarmu, karmiłam do 2 roku życia prawie (nocą). Zastanawiam się czy nie miały z tym jednak czegoś wspólnego zastrzyki hormonalne anty Depo-Provera które brałam. Ja źle reaguję na hormony - zaraz robię się okrągła.

jeszcze polecam peling, chyba tak sie pisze, z kawy i oliwki, oczywiscie delikatny. Fajna skora jest po nim

Dziewczyny, to mam rozumiec z Waszych wypowiedzi, że jeśli nie mam wysypki i jestem ładna na buzi to będzie chłopczyk? Tak bym chciała. Marzy mi się mały Wiktorek :-)

co do peelingu to kupiłam niedawno taki o zapachu czekoladowym . Jest super! Pięknie pachnie i skóra po nim jest gładziusieńka

dzieki Samaro, jakas taka dzis jestem jakas otepiala, ze dopiero jak napisalam, co to jest ta sizalowa to wpadlam na to, zeby w google wrzucic:P kofi--> to sie ciesze, ze piszesz, ze przejdzie:) bo juz nie moge patrzec na siebie:)

Samara---mozliwe, ja tez bralam t.anty, ale nie tylam, za to zrobily mi sie jakies zmiany w piersiach. Bo inaczej to dziwne ze nie spadlas. Ja mialam mnostwo pokarmu, musialam odciagac, bo maly nie nadazal z zjadaniem i zrobiloby mi sie zapalenie. Mialam tez potworny apetyt. Pamietam jak w nocy wstawalam i zjadalam po 5 serkow danio. Jadlam dwa razy wiecej niz w ciazy, a chudlam. Nie wiem dlaczego Tobie sie nie udalo. Moze tym razem bedzie inaczej. Nie ma co sie przejmowac na zapas, lepiej miec wiecej cialka niz wiszaca skore na brzuchu. Nie jestesmy juz nastolatkami i musimy wygladac jak kobiety!

Koffi masz rację, peeling z kawy polecam ! Parzy się \"fusiatą\" kawę, odlewa wodę, łączy z oliwką i robi peeling, tylko że łazienka wtedy wygląda koszmarnie :D:D:D Ja też nie wiem, czemu nie schudłam, miałam taką nadzieję. Ale nie ja jedna - moja znajoma też wazy jak młody hipopotam, a małą długo karmiła piersią. Chyba zalezy od indywidualnego metabolizmu kobiety, ja zawsze miałam tendencje do tycia. Poza tym własnie, boję się, że może mi się już teraz nie chciec skóra na brzuchu \'wstąpić\" i nalesników na wysokości biustu :-0 Orientuje się ktoś, czy w ciąży można stosować kremy ujędrniające do biustu ? Np. Eveline ? talerzyk :D nie ma problemu :D Moje google sa googlejsze :D