Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczęściara28

Rodzimy we wrześniu 2007r.

Polecane posty

Gość olkinia
na początek gratulacje dla wszystkich dziewczyn już po:) i szybkiego i spokojnego dla oczekujących:) wskoczyłam na wasz topik i mam nadzieje że mnie nie pogonicie znalazłam tutaj dziewczyne z bielska białej i mam do niej pytanie:) TOFIKOWA jak już dojdziesz do siebie i bedziesz jeszcze tu zaglądac to napisz mi prosze gdzie rodziłaś i jaka jest twoja opinia na temat tego miejsca??? ja mam termin na 19.09 wiec juz na dniach. Z góry dziekuje!

GRAKO96 🌼 :)) no tak- to-tylko-ja urodziła, u mnie się prędko poród nie zapowiada, to mogę Wam uzupełniać do końca września, bo ja przenoszę się do topiku październikowego:( Mamusie tulące już swoje maleństwa 1. Magda7184.........chłopiec............22.08......SN.......Michałek 2. Wiśniowa...........dziewczynka.......24.08.....CC.......Zuzia 3. Szczęściara28.....dziewczynka.......26.08.....CC.......Patrycja 4. Aniołekjg............dziewczynka......27.08...CC.......Basia 5. Azalia................chłopiec............27.08...SN..... ..Karolek 6. Daria123............chłopiec............30.08...SN....... Marcel 7. dzidzia1975........dziewczynka.......30.08...CC.......Joasia 8. Diana24............chłopiec.............31.08...CC....... Dawidek 9. balbi72.............chłopiec.............31.08...SN........ Hubert 10. Justme..............chłopiec..............1.09...CC.......Konrad 11. kamyczek80.......chłopiec..............1.09...SN.......Karolek 12.syska................dziewczynka.........2.09...???.. .....Natalia 13. Eve81..............chłopiec...............3.09...CC.......Szymon 14. Peepetti...........chłopiec...............3.09...CC.......Michałek 15. Pola40..............chłopiec...............4.09...SN....... ????? 16. Konwalia10........chłopiec...............5.09...SN........Pi otruś 17. Natalia_-...........dziewczynka.........?????...???........Luiza 18. Lukrecja..........dziewczynka..........5.09...CC.......Yasmina 19. Tristeza...........dziewczynka..........5.09...CC.......Zosia 20. koffi...............dziewczynka..........6.09...SN. .......??????? 21. Kasiak.............chłopiec...............7.09...SN ........Kubuś 22. Laura28...........dziewczynka.........8.09...CC..... ..Oliwia 23. Anja2525.........chłopiec..............10.09...CC....... Maksymilian 24. Miśka26...........chłopiec..............10.09...CC........Mateuszek 25. Ziarnko_piasku.dziewczynka.........10.09...SN........Julka 26. jolla25 ............dziewczynka........10.09...SN.........Natalka 27. Azazella...........dziewczynka........11.09...SN..... ...Hania 28. Małagocha333....dziewczynka.......13.09...SN.........Wiktoria 29. Tofikowa..........dziewczynka.......13.09...CC........Dominiczka 30. Vanilam.............chłopiec............14.09...CC........Szymonek 31. To-tylko-ja.........chłopiec............15.09...???. .......???????????? 32. Aneta76............chłopiec.............17.09...CC........Antek Aneta76 oczywiście 🌼G🌼R🌼A🌼T🌼U🌼L🌼A🌼C🌼J🌼E🌼 katusia 🌼 :)) Co do mojego KTG- tetno maluszka prawidłowe, oczywiście jak zwykle mała przycięła sobie komara, więc położna mi ją \"budziła\" potrząsając brzuchem:)) skurcze bidne- raz podskoczylo do 60%, tak około 2-3 min i spowrotem brak skurczy. Ale powiem wam dziewczyny, że jestem zaskoczona. Chodzę do prywatnej przychodni i za wszystko płacę- a położna mówi do mnie, że jak jestem po terminie to KTG należy mi się jak psu zupa i...powiedziała, że nic nie płącę. W związku z tym poszłam i za całe 20zł kupilam sobie brzoskwiń, bananków i winogron... no dobra kupiłam jeszcze paczkę ciastek czekoladowych:)) bo nie mogłam się oprzeć:)) Asik1984 ale szok!! powodzenia kochana, trzymam kciuki- życzę, żeby było szybko i w miarę bezboleśnie:)) shiva24 🌼 balbi77 teraz już będzie tylko dobrze:))

hmmmm chyba wszystkie poszłyście rodzić... tylko ja ciągle w dwupaczku:((

Fabia no to czekamy razem. Chociaż odchodzi mi czop - to słyszałam że to może być na dwa tygodnie przed porodem, więc dotrzymam ci towarzystwa. O 15 wyjeżdżam do lekarza, aż się boję. Dam znać jak wrócę.

shiva24 🌼 wiesz co patrzę na tą naszą tabelkę- i albo jeszcze wszystkie się nie ujawniły, albo minęła połowa miesiąca a tu nawet połowa się jeszcze nie rozpakowała:))

no widzisz grako, to u Ciebie coś się dzieje a umnie to już zupelna stagnacja:((

To jeszcze o niczym nie świadczy. Ty masz bliższy termin, więc pogodzę się z tym jeśli będziesz pierwsza.

Witajcie. Gratuluję kolejnej Mamusi. Ja nadal 2w1 i nic nie zapowiada żeby to się zmieniło. Jutro wizyta zobaczymy co usłyszę - ale stresik już łapie. Wierzę jednak że wsyzstko będzie dobrze. Pozdrawiam wszystkie bardzo sredecznie

miśka_26 👄 Kochana moja Ty mam nadzieje, ze wszystko jet dobrze, bo musi byc, Maksik tuli i caluje Mateuszka bardzo bardzo calym ❤️ jestesmy z Wami i wierzymy ze wszystko bedzie jak najlepiej

🖐️ dziewczynki nie zapominajcie ze ja nie mialam ZADNYCH objawow zapowiadajacych porod a pamietacie chyba jak szybko mi poszlo ;) zycze Wam wszystkim takiego porodu jaki sama mialam :) my dzisiaj bylismy na pierwszym spacerku i zarejestrowalismy Julke, drugie imie dostala po siostrze bo wierze ze Ania patrzy na nia z gory i opiekuje sie mlodsza siostra... dziewczyny, czytam Was regularnie ale nie zawsze mam czas cos napisac - zreszta niedlugo same sie przekonacie jak to jest :) acha, to-tylko-ja miala nazwac chlopca _Kacperek ale nie jestem pewna czy nie zmienili bo w smsach jakos nie przewinelo sie jego imie, ale jutro ma wyjsc ze szpitala jak wszystko bedzie ok wiec moze napisze na forum pare slow Pozdrowionka dla Was wszystkich! ❤️

Cześć! Ja juz po wizycie w szpitalu. Pokazałam wyniki KTG lekarzowi- stwierdził że nie jest źle, ale dla pewności kazał jeszcze jedno zrobic. Wiec sie naczekałąam. Ale i tak juz w 2 h wzieli mnie na patologie i poza kolejka zrobili. Hihihi. A tak jeszcze 3 babki były przede mną. No i lekarz popatrzył i stwierdził, że wszytko dobrze. Za tydzień mam przyjść znow na KTG. I po co było sie denerwować:) Teraz to szczęsliwa jestem że wszystko dobrze. Przyjechałą mam do mnie, bo sie wystrachałam, że mnie do szpitala wezmą. Kochana mama w razie czego mogę na nią liczyć.

ksemma bardzo sie ciesze kochana ze jest wszystko ok:)) ❤️ tak jak pisalam albo maluszek sie zle ukladal, albo aparat szwankowal:)) buziaki

Asik 1984 powodzenia!! Ale juz pojechałąś to nie wiem czy przeczytasz:) 🌼 Balbi77 trzeba wierzyć że wszytko juz dobrze. Całuski dla Ciebie, bo swoje wycierpiałaś. 🌼 Shiva24 myslałam nad tym olejkiem do masażu ale w końcu go nie kupiłam, a teraz to chyab już za póxno,. No nic pozostało ćwiczyć mięśnie Kegla. A kuzynka na prawde biedna. Oby wszytko sie jakoś ułozyło. 🌼 fabia22 ciesze sie, że KTG masz dobre. to że dzidzia sie spóźnia nic nie znaczy. Lepiej niech sobie dojrzewa jeszcze w brzuszku. I smacznego!! Mi mama też kupiła pakę ciastek z dynia ale pyszne:) 🌼 Dotex pozrowienia🌼 Anja2525 🌼 ziarnko_piasku Ty farciaro:) 🌼 Czy układacie materaz w łóżeczku dziecka ciut wyżej? Bo tak gdzieś czytałam ale sama nie wiem.

Hej Mamutki, Podpisuje liste : Dee 2 w 1 Podpis Czytelny .... lista podpisana. Wiecie co , mojego malzunka tez juz to czekanie chyba powoli zaczyna denerwowac. Swoje gniazdo czyt. samochod juz ladnie wyszykowal, z zewnatrz i wewnatrz, nawet nowe wycieraczki i swiatla zainstalowal (!), fotelik tez juz w autku, tapicerka, dywaniki poprane, tylko nowego pasazera brak ... Niby dzisiaj u mnie 38+5, ale jak pisalam wczesniej nastawilismy sie na wczesniejsze rodzenie, takze prawde mowiac czuje sie jak przeterminowana. grako96 - tak to jest Kochana z tymi humorkami w ciazy i nic na to nie poradzimy. Trzeba sie dzielnie trzymac bo ja czytalam, ze przed samym porodem emocje siegaja zenitu. Hormony szaleja jeszcze bardziej, a tu jak jeszcze trzeba poczekac na niespieszaca sie niunie ... Ehhhh ... pisz tu jak najwiecej, bo ja i pare innych dziewczyn w tej poczekalni koncowrzesniowej ciagle siedzimy i rade na rozne troski znajdziemy zawsze jakas :) Ksemma - daj znac, co tam gin powiedzial :) Katusia - ciesze sie, ze z sunka lepiej :) Powiedz mi, swoja droga, czy przygotowujecie ja jakos specjalnie na przybycie nowego domownika ? Ja troche sie matrwie, zeby moja czekoladka (brazowa labradorka) nie poczula sie odtracona. Brzmi to moze tak, jakbym przesadzala, ale wiesz jak to jest jak tylko jeden piesek jest w domciu - oczko w glowie calej rodziny, a teraz uwage trzeba bedzie dzielic na dwoje z pierszenstwem bobasia of course. Fabia22, Wrzesniowka, ewciau,sisterone, shiva24, dotex - buziale i pozdrowienia (dalej kwiatkow nie umiem robic :( Asik1984 - powodzenia, 3mam kciuki, badz dzie3lna i jak najszybciej podziel sie dobra nowina :) Aneta76 --- mamusko kolejna !!!! GRATULACJE !!!!! Jak dojdziecie juz do siebie opisz wszystko ze szczegolami :)

Ksemma - wlasnie doczytalam, ze wszystko ok z twoim dzidzilukiem :) Ciesze sie bardzo, ze wszystko sie wyjasnilo :)

*** Dee dziękuje bardzo. Masz jeszcze 1,5 tyg do terminu więc nic na siłe. Ja tak sobie zaczynam mówić. Pozdrawiam. A te kwiatki i inne bajery to w nawiasach[ ] wpisac co sie chce. Ja juz sie nauczyłam🌼

Matko, co jak napisalam ... mialo byc DZIDZIULKIEM zamiast dzidzilukiem :) Przepraszam za taka wstretna literowe :(

Sprawdzam tylko, bo nie moge czytac waszych wypowiedzi. cos mi sie topik zablokowal :(

Witajcie🌼 Niestety nie zdążyłam nadrobić jeszcze zaległości w czytaniu ale widzę, że nasza mamusiowa tabelka prężnie się rozwija:)Wszystkim mamusiom jeszcze raz gratuluję🌼 a za brzuchatki mocno trzymam kciuki👄 My byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerku, pogoda zrobiła się super więc trzeba korzystać. Ten spacer chyba bardziej był mnie potrzebny bo po 2 tygodniach siedzenia w domku zupełnie zszarzałam.Więc słoneczko dodało mi energii:) Piotruś jest kochanym dzieckiem, w nocy budzi się co ok.1,5-2 godziny, ładnie je więc nie mogę narzekać.Dzisiaj rano głośno płakał więc byłam cała w stresie, ale jak tylko zrobił kupkę wszystko minęło:) Jak to na wszystko trzeba zwracać uwagę! Byliśmy dzisiaj też na pierwszej wizycie u pediatry, jest wszystko OK, ładnie przybiera na wadze więc tylko się cieszyć. Jedyne co mnie jeszcze męczy to moje nagłe zmiany nastrojów, często jestem płaczliwa i to bez powodu.Czasami stresuję się opieką nad Maleństwem, ale mam nadzieję, że wszystko minie wraz z okresem połogu. Trzymajcie się cieplutko, postaram sie częściej tutaj zaglądać!!Buziaczki dla wszystkich 👄

Witam ! Chcialabym sie pochwalic ze 13 wrzesnia o godzinie 2.35 w nocy urodzilam przez cc cudownego synka Mateuszka, ktory wazyl 4.100 i mierzyl 59 cm. Wczoraj wrocilismy do domu i powoli poznajemy siebie nawzajem :) Pozdrawiam wszystkie mamusie i te ktore juz niebawem nimi zostana :)

Mamusie tulące już swoje maleństwa 1. Magda7184.........chłopiec............22.08......SN.......Mi chałek 2. Wiśniowa...........dziewczynka.......24.08.....CC.......Zuzi a 3. Szczęściara28.....dziewczynka.......26.08.....CC.......Patry cja 4. Aniołekjg............dziewczynka......27.08...CC.......Basia 5. Azalia................chłopiec............27.08...SN..... ..Karolek 6. Daria123............chłopiec............30.08...SN....... Marcel 7. dzidzia1975........dziewczynka.......30.08...CC.......Joasia 8. Diana24............chłopiec.............31.08...CC....... Dawidek 9. balbi72.............chłopiec.............31.08...SN........ Hubert 10. Justme..............chłopiec..............1.09...CC.......Ko nrad 11. kamyczek80.......chłopiec..............1.09...SN.......Karol ek 12.syska................dziewczynka.........2.09...???.. .....Natalia 13. Eve81..............chłopiec...............3.09...CC.......Sz ymon 14. Peepetti...........chłopiec...............3.09...CC.......Mi chałek 15. Pola40..............chłopiec...............4.09...SN....... ????? 16. Konwalia10........chłopiec...............5.09...SN........Pi otruś 17. Natalia_-...........dziewczynka.........?????...???........L uiza 18. Lukrecja..........dziewczynka..........5.09...CC.......Yasmi na 19. Tristeza...........dziewczynka..........5.09...CC.......Zosi a 20. koffi...............dziewczynka..........6.09...SN. .......??????? 21. Kasiak.............chłopiec...............7.09...SN ........Kubuś 22. Laura28...........dziewczynka.........8.09...CC..... ..Oliwia 23. Anja2525.........chłopiec..............10.09...CC....... Maksymilian 24. Miśka26...........chłopiec..............10.09...CC........Ma teuszek 25. Ziarnko_piasku.dziewczynka.........10.09...SN........Julka 26. jolla25 ............dziewczynka........10.09...SN.........Natalka 27. Azazella...........dziewczynka........11.09...SN..... ...Hania 28. Małagocha333....dziewczynka.......13.09...SN.........Wiktori a 29. Tofikowa..........dziewczynka.......13.09...CC........Domini czka 30. _Justys_...........chłopiec.............13.09..CC.......Mateuszek 31. Vanilam.............chłopiec............14.09...CC........Sz ymonek 32. To-tylko-ja.........chłopiec............15.09...???. .......???????????? 33. Aneta76............chłopiec.............17.09...CC........An tek _Justys_ oczywiście G🌼R🌼 A🌼T🌼U🌼L 🌼 A 🌼 C 🌼 J🌼 E🌼

Witam wszystkie Wrześnióweczki - zarówno te 2w1 jak i rozpakowane🌻 Gratulacje dla nowych mamuś: Małagocha333 🌻 Vanilam 🌻 To-tylko-ja 🌻 Aneta76 🌻 Dziękuję też za wszystkie gratulacje. Dzisiaj wróciliśmy ze szpitala. Niestety z mojej córci jest straszny \"wrzaszczek\", więc niestety nie będzę zaglądała tu za często. Dominika jest przekochana i za jej bezzębny uśmiech dałabym się pokroić. Ale kiedy płacze zupełnie nie wiem, co robić, żadne metody uspakajania na nią nie działają. Dodatkowo mam problemy z karmieniem, bo cesarka opóźniła mi laktację. Na szczęście z każdym dniem jest lepiej. Ale muszę sztucznie dokarmiać. Co do porodu, niestety nie było lekko - w środę o 23.20 odeszły mi wody, o 00.10 byliśmy w szpitalu. Nie miałam żadnych skurczy, a rozwarcie tylko na 1 cm. Od godz. 2.00 zaraz po lewatywie zaczęły się skurcze. Do godz. 4 nad ranem jeszcze jakoś się trzymałam, ale mimo to rozwarcie nie zwiększyło się. Potem było tylko gorzej - nie przypuszczałam, że potrafię miotać tyloma przekleństwami w obcych ludzi ;) Cała akcja zatrzymała się na 9 cm rozwarciu i skurczach partych. Niestety główka Dominiki nie wstawiła się dobrze do kanału i tak od 6 nad ranem do prawie godz. 9 usiłowałam urodzić siłami natury. Jednak lekarze zadecydowali, że nie mam szans na poród naturalny i zrobili mi cesarkę. Kiedy wieźli mnie na salę operacyjną kazali powstrzymywać parcie, w efekcie czego skurcze nasilliły się i były już co minutę. Przy wkłuwaniu znieczulenia do kręgosłupa dostałam jakiejś trzęsawki, a na dodatek anastezjolog nie zdążył wkłuć się między skurczami. Buziaki dla Was i Waszych dzieciaczków 👄 A dziewczynom w dwupaku życzę lekkich i szybkich porodów ❤️