Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studniowka

sukienka dla osoby która nie ma zgrabnej fizury

Polecane posty

Gość studniowka

Ostatnio przymierzałam wiele sukienek(szukam na studniówke) i wszystkie lezały na mnie beznadziejnie.Mam dosc mały biust(bo miseczka B) i troche szerokie ramiona...biodra zreszta tez dosc widocznie.Sukienki pasuja na mnie z reguły 36/38.Niestety wygladam w nich tragicznie.Wiekszosc podkresla albo moje biodra(wydaja sie wówczas wieksze) albo tez ramiona.Zdecydowałam sie na tego typu sukienke: http://www.we-dwoje.pl/suknie;wieczorowe;firmy;fracoise,artykul,1425.html?foto_id=11 http://www.allegro.pl/item146429071__bcbg_maxazria_polka_dot_w_grochy_jedwab_r_2.html Mysle ze beda one podkreslac moje ramiona...ale wole chyba to niz zeby dodawały mi w biodrach.Niestety nigdzie nie moge znalezc dla siebie tego typu sukienki.Pozostaje mi jedynie szycie...tylko nie wiem z jakiego materiału uszyc taka sukienke zeby sie ładnie układała(nie chce swiecacej satyny)-jak myslicie?Z koleii nie chciałabym pójsc w spudnicy i gorsecie...ale przy mojej figurze bedzie to chyba jedyne wyjscie.BEDE musiałą kupic chyba oddzielnie góre i dół, w tym typie: http://www.allegro.pl/item151452691_turkqoisebrown_stylish_36.html

Gość studniowka
up

Gość open here
Ja miałam bardzo podobny krój sukienki na studniówce, tyle że czarna i bez ramiączek :) (dołączam fotke żebys sobie zobaczyła w praktyce jak to wyglada na zgarbionej 36/38 ;) ). Też mam troche szerokie biodra i niezbyt wyjściowe nogi- powiem Ci że taka długość to chyba najlepsze rozwiązanie. Dobrze się czułam. Ta tasiemka na talii ładnie podkreśla sylwetkę. Ja raczej nie mam szerokich ramion (na tych zdjęciach generalnie nie byłam w szczytowej formie jeśli chodzi o wagę ;) ) ale myslę że w takiej sukience jak ta + ramiączka będzie Ci akurat :). Nie wiem co to za materiał ale moge sprawdzić na metce czy coś jest napisane. Jest ciut sztywny ale matowy. PS. Gorset przy sukience jest strasznie wkurzający i co chwila trzeba go poprawiac. Nawet na tej fotce widać że mi się trochę zsunął ;).

Gość ładna jest
Podoba mi sie Twoja sukienka, miło, że sa jeszcze dziewczyny, które potrafią sie odpowiednio ubrać na studniowkę. A jak poszła matura, co teraz robisz, jeżeli możn azapytać?

Gość open here
matura całkiem dobrze :). Z niektórych przedmiotów poszło mi gorzej niż się spodziewałam, z innych lepiej ale generalnie jestem zadowolona. Studiuje zarządzanie i własnie zasiadam powoli poważniej do ksiazek przed sesją ;)

Gość ładna jest
To tak jak ja, niedlugo pierwsza sesja.

Gość studniowka
ładna sukienka.Mozesz podac mi jaki to materiał? Mysle zeby uszyc sobie tego typu sukienke...bo niestety nie moge na siebie znalezc rozmiaru...36 zamałe w biograch(przyciasne) a 38 za duze w talii

Gość studniowka
widze ze miałas sukienke wiązana z tyłu(tzn ta kokarda)...ja sie tylko zastanawiam czy uszyc sobie taka rozkloszowana(juz od pasa) czy tez zrobic tak zeby troche ponizej pasa(np od bioder) zaczynała sie 'rozszerzac'.Nie chce zeby mnie pogrubiała...poza tym zastanawiam sie nad materiałem.Mysle ze satyna to nie jest dobre wyjscie...lepiej twardszy materiał matowy.A ty ta sukienke kupiłas czy szyłas?

Gość studniowka
up

Gość studniówka
upupupu

Gość sttuudniowkaa
podnosze