Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Netulka87

Pytanie do ginekologa i nie tylko

Polecane posty

Gość Netulka87

Mam 19 lat, i bardzo bolesne miesiączki, dosłownie konam z bólu w pierwszych dniach, a okres wypada mi dokladnie w dniu mojej studniówki:( Chciałabym sie porządnie wybawić i właśnie tu jest problem,bo prze różne tabletki przeciwbólowe nie pomagają. Czy jest jakiś sposób żeby opóznic miesiączke?? Pewnie powinnam z tym iść do ginekologa ale prosze o odpowiedź czy nawet lekarz moze spowodować opóźnienie miesiączki?? A może inne panie miały taki problem?? Bardzo mi na tym zależy. Prosze o wypowiedzi. Z góry dziekuje

Gość kotka czarna
ja mialam miec na tego sylwestsra ale przesunelam go jeszcze 2 miesiace temu. tylko ze ja mam antytabsy:( idz do lekarza jak maszx bolesne miesiaczki. napewno Ci cos poradzi

Gość Netulka87
no tak, a ja właśnie nie biore tabletek:(:(:(

Gość kotka czarna
tak czy siak powinnas isc do ginekologa z tymi bolesnymi miesiaczkami., tez takie mialam i bylam glupia, ze sie meczylam tyle czasu. jak mialam jakies21 lat przeszlo. ale bole zmialam takie ze nagle na ulicy bylam zgieta w pol i ani rusz. nie ma co sie meczyc i ladowac w siebie apap im szybciej pojdziesz do gina tym szybciej Ci pomoze i tym wekszazansa ze dasz rade prezsunac okres

Jak nie bierzesz tabletek to chyba nie ma metody na przesuniecie okresu, bo najlepiej brac tabletki anty i wtedy tez nie ma sie tak bolesnych miesiaczek. Jesli na stale nie chcesz brac tabletek to idz do lekarza zeby ci przepisal i bierz chociaz na razie, i potem odrazu nastepne opakowanie zeby nie miec okresu na studniówce.Potem mozesz przestać.

Gość oonnaa
kotka czarna! i jak bralas te tabsy? bo ja tez mam taki problem:-(

Gość kotka czarna
ale z czym masz problem??

Gość oonnaa
mi na dodatek wypada jeszcze w sylwka!!!

Gość kotka czarna
ja przesuwalam sobie wzesniej... z powodu sylwestra tez ale wyjezdzala jeszcze i przesunlam wtedy i tak sie zlozylo ze na sylw. nie ede miec.. byleby pozniej dostac:P tak na "juz" bez antykoncepcji hormonalnej to hcyba nic nie przesunesz:(

Gość oonnaa
jak je brac??? dzisiaj powinnam zrobic ta siedmio dniowa przerwe ale zaczelam brac nastepne opakowanie, i jak dlugo mam je teraz brac? kiedy zrobic ta siedmiodniowa przerwe?

Gość kotka czarna
bierzesz dopoki nie chcesz zeby miec miesaiczke. wszystko masz dokladnie napisane na ulotce, pozniej robisz 7 dni przey i zaczynasz nowe 21tabsowe opakowanie:)

Gość oonnaa
wlasnie przejrzalam swoja ulotke kilka razy i nie ma nic na ten temat:-( czyli jesli wezme 7 tabletek to te 14 pozostalych bedzie juz do wyrzucenia a kupuje nastepne 21???

Gość Netulka87
No to chyba rzeczywiście jestem zmuszona isc do gin chociaz tak bardzo nie chce. Wlaśnie też mam takie bóle jak Ty czarna kotko,ze czasem to nawet z łozka nie moge wstac tylko leze skulona i czekam az przejdzie

Gość oonnaa
ja biore tabsy a miesiaczki mam nadal bolesne:-(

No wtedy będziesz musiała tamte wyżucic, bo przepadna chyba ze bedziesz mieć na następne przesuwanie, ale jak tak to lepiej wziąść już to całe opakowanie i potem zrobic 7 dniowa przerwe i brac już normalnie, nic sie nie zmarnuje przynajmniej:)

Gość kotka czarna
mnie pomagaly 2 apay naraz (mozna tak brac) i herbata mietowa. tez nie chcialam isc do gina (i bylam dopiero w tym roku a mam juz 23latka) ale z perspektywy czasu zauje ze tak sie meczylam szczegolnie przez pierwsze 3 dni. poza tym tak kolo Twojego wieku i tak przydaloby sie sprawdzic czy TAM swzystko jest ok:) jakas cytologia badanie i tyle. lepiej teraz niz pozniej panikowac i sie leczyc badz ile. nie ma sie czego bac ginekolodzy sa delikatniejsi niz internisci ze szpatulka do gardla juz nie wspomne o dentystach!!!!!!

Gość kotka czarna
do onnaa: mi wlasnie powracaja bardziej bolene miesiaczki z tym i reszta moich rodnychproblemow" wybieram sie po sesji do gin. narazie jej nie ma a pozniej ja nie mm czasu:(

Onaaa Jesli przesuniesz okres tylko o 7 dni to po pierwsze rozregulujesz sobie cykl calkiem a po drugie stracisz kase... Najlepeij jest przesuwac okres o caly cykl, czyli jak zaczelas to opakowanie to je bierz do konca, potem przerwa, i kolejne.

Gość oonnaa
no ja tez nidlugo sie wybieram do gina bo mi sie recepta powoli konczy no i trzeba jakies badania zrobic czy mi te tabsy nie zaszkodzily albo cos

Gość kotka czarna
fakt. ja pzesunelam rowne 2 tygodnie zeby sie pozniej w dniach polapac ale mialam plamienia przez 2 tyg. wiec mialam okres 3 tyg:) juz nie eksperymentuje

Do autorki: Właśnie mi się przypomniało, że mi kiedyś ginekolozka moja wypisala taki środek przeciwbólowy, specjalny dla kobiet mających bolesny miesiączki, to bylo troche dawno(teraz juz nie mam takich bolesnych) wiec nie pamiętam nazwy, ale działalo super...jedyny minus, to to, że to było w czopkach...Jakos na h chyba... Moze by Ci Twoj lekarz cos takiego wypisal?

Gość Netulka87
no tak czarna kotko,wiem ze to juz wiek na problemy i zmartwienia. Kiedys juz bylam u gina mialam zapalenie czegos tam nawet dokladnie nie wiem czego, ale strasznie sie denerwowałam i zapomniałam powiedziec o bolesnych miesiaczkach, a potem to juz nie chcialam isc specjalnie z tym noi dalej sie mecze. Tez właśnie biore po 2 a nawet 3 tabletki jak juz nie wytrzymuje. Na chwile przechodzi a potem meka od nowa. A kurde nie chce isc do gina bo jeszcze nie mialam stosunku i kurde badanie przez odbyt nie za bardzo mi sie uśmiecha:(

Gość oonnaa
czyli mowicie cale opakowanie??? oki tak zrobie oby tylko mi nic nie bylo:-)

Gość Netulka87
do nieni: najbardziej zależy mi na tym zeby jeden jedyny dzien nie bolało:( Biore od jakiegos czasu Vegentagin H to sie chyba nazywa, o tym myślisz może??

Gość oonnaa
moja kumpela tez bierze jakies czopki przeciwbolowe bo tylko one jej pomagaja

Gość Netulka87
Sorki "Vegentalgin H" ale to są tabletki a nie czopki

Onaaa..nie martw się nic Ci nie będzie...juz szybciej bys sobie zaszkodzila takim przesuwaniem o tydzien tylko... Ja tak robilam(tzn, o caly cykl przesuwalam) i nie bylo zadnych komplikacji:) Pozdrawiam!

Gość oonnaa
dobry jest jeszcze ketonal! a ta kumpela bierze czopki pyralginum

Gość kotka czarna
ketonal jest na recepte. apap nie:D a najlepiej gin wie:D ale zrymowalam:P

Gość oonnaa
nienia... fajnie ze jest z kim o tym pogadac i sie poradzic. dzia:-)