Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoska albinoska

Czy samoopalacze szkodzą cerze?

Polecane posty

Gość kokoska albinoska

Mam jaśniutką cerę, od niedawna zaczęłam stosować samoopalacze, bo uważam ze na pewno są lepsze od słońca no i solarki, ale czy całkowicie bezpieczne i nie nieszczące cery?wiecie coś na ten temat?

Gość kokoska albinoska
Dawajta!

Gość zapychaja pory

mogą np. wysuszać skórę, dlatego trzeba ją dobrze nawilżać. a poza tym, jak każdy inny krem...

Gość ghtyytyuu
kurcze ja mam też jasna cerę dodatkowo jestem typowa zimą, czyli: ciemne włosy, ciemna oprawaiczu i jasna karnacja. Słońca zazywam raczej dlazdrowia czyli w bardzo małych dawkach z wysokim filtrem, solarki nei uznajęod kilku lat, a samoopalacz-jakiego bym nie używała to zawsze kończy sie wysypem trądziku na twarzy-smaruje się raz na 3 dni. Czy tojakiśksąłdnik tak działa?? może poelcicie mi coś dobrego? miałam autohelios wchusteczce La Roche Posay miała dawać odcień naturalnejopalenizny a tu nagle byłąm ciemna aż starch, czy to znaczy że tak bym się opaliąl a ten jasny odcien skóry jest nie naturalny czy jak?? w sumei dobrze że wypróbowałam bo chciałam kupić calą butelke i szybko szukłabym komu to odsprzedac... tego użyłam tylko raz więc nei wiem jakby to było z tradzikeim Czy coś robię źle??

Gość ghtyytyuu
przepraszam za literówki *czy tojakis składnik tak działa?*

Gość do ghtyytyuu
nie masz pojęcia jak ci zazdroszczę twojego typu urody nie rozumiem po co smarujesz się jakimś gównem (to porównanie jest idealne jeśli chodzi o efekt wizualny) jeśli masz kształtne rysy twarzy to musisz być piękną kobietą nie rób z zsiebie szkapy z ryjem jak siodło zobaczysz że w wieku >40 lat będziesz miała piękną twarz za to te solarówki będą wyglądać jak chłopki jeszcze kilkadziesiąt lat temu jasna cera świadczyła o arystokratycznym pochodzeniu - spalone słońcem były żony rolników zapieprzające na polu jak ktoś opala się naturalnie, bo taką ma urodę - to wygląda to ok. ale jak ktoś używa samoopalaczy albo solarium to wygląda to tragicznie - wsiowo po prostu

Gość wanka rocka
nie , tylko jak jestes tak jasniutka, to niestety moze tak wyjść. ja ci proponuje jakis krem nawilzający z dodatkiem samoopalacza, ktory tylko delikatnie ozłoci Twoją cere , nada jej zdrowy kolor, a nie bedzie jakiegos znaczącego efektu opalenizny. Bo to masakrycznie wyglada, ciemna buzia, białe uszy , szyja, podstawowy zresztą błąd młodych dziewczyn, które fluidami chcą sobie przyciemnic buzię. A tu lepiej za mało przyciemnic jak za duzo. Proponuję żebys weszła na wizaz i tam wsrod kremów z dodatkiem samoopalacza wybrała , po przeczytaniu opini cos dla siebie. Oczywiście biorąc pod uwage to, że co dobre dla innych nie musi byc dobre dla ciebie. Ale przynajmniej będziesz miałą jakies rozeznanie. Moze próbki dostaniesz?

Gość ali....
jasne-tylko od lat są ci co uważają że jasna to piękna i ci co jasna to trup. Tego nie zmienisz. Widzialem na Mundialu na żywo Natalię Oreiro(siedziala obok) i wszyscy się na nią gapili nie dlatego że znana, tylko dlatego że wyglądała jak chora na bialaczkę.Co z tych pięknych piersi, włosów, skoro wyglądała poprostu niezdrowo, nieapetycznie. Wszyscy byli naturalnie muśnięci słońcem a ona jak z domu Adamsów. Należy wypośrodkować-nie chodzi tu o nagminne opalanie się, ale promyk słońca czy 8 minut w solarium raz na 5 tygodni nikomu nie zaszkodzi-a witamina ze słonka poprawi nastrój.

Gość ghtyytyuu
dzięki za komplement... ale jest on mocno na wyrost, nie jestem piekną kobietą i pewnie nigdy nie będę ;-) a samoopalacza używałam bo podobno moja cera wygląda nie zdrowo, nienaturalnie blado... ja sama tego nei widze, owszem jest jasna ale nie wydajemi sięjakoś bardzo szara itp Poza tym mam bardzo dobre wyniki krwi, ob morfologia, nie ma anemii i anoreksji (o c owielu mnie posądza bo jestem szczupła...) nigdy nei chciałam być mocno opalona, chodzilo mi o ciut ciemniejszy odcień skóry i tyle... samoopalacze odpuściłam sobie jakis czas temu... ale uzywam na codzień ciut pudru brązującego i różu co by nie mieć takiej "płaskiej" jasnej skóry

Gość do ghtyytyuu
to Ci mówią zazdrośnice ze spaloną twarzą Nie używaj nic brązującego - błagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na pewno jesteś piękna - a jak jeszce szczupła to miodzio zapytaj facetów co o tym sądzą

Gość do ghtyytyuu
ojej ale się narobiło z tymi wykrzyknikami myślałam że się samo rozdzieli na linijki :(

Gość ghtyytyuu
mówisz o holiday skin czy tym z garnier skóra muśnieta słońcem???mam jakieś bardzo ograniczone zaufanie do takich kremów z dodatkiem samoopalacza... Do zwykłego samoopalacza bym zrobiła pelling przed i tyle, a tu przy codziennym stosowaniu mozna łatwo zrobić sobie smugi na buzi... kurcze nie wiem, może wypróbuję... albopokocham swojąskórę taką jaka jest

Nie szkodzą,obecnie samoopalacze są dobrej jakości i działają jak krem nawilżający.Jeśli pojawi się uczulenie to prawdopodobnie przez jakiś składnik,do tego dojść możesz metodą prób i błędów,posmaruj ręke kilkoma rodzajami samoopalaczy i poobserwuj. Zamiast brązującego pudru proponuje jakiś róż w odcieniu koralowym lub lekko różowym,podkreśli łanie delikatną skórę.Pozdrawiam.

Gość ghtyytyuu
nie musze pytać... mój mąż zawsze mówiże jestem piekna nawet ze swoja jasną karnacją... tyle jego opinia to mało obiektywna jest!innych jakoś nei mam ochoty pytać Często jednak słyszę u kosmetyczki czy fryzjera że ciut solarium czy inna fryzura i byłoby super...haha

Gość ghtyytyuu
różu używam różowego oczywiście

Gość ghtyytyuu
a i bardzo dziękuję za obronę mojej jasnej cery... ja teżnie lubięzbyt mocnoopalonych dziewczyn bo to postarza paskudnie

Gość ghtyytyuu
dzieki za ten link

Gość gość
Samoopalacze są bezpieczne, ja używam He-Shi i jestem super zadowolona bo są naturalne, bez parabenów i alkoholu.

Gość gość
samoopalacze są szkodliwe, nadmiernie wysuszają skórę i mogą przyczynić się do raka !