Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wygadam sie po prostu

Skąd tacy MŁODZI ludzie mają tyle KASY??!!

Polecane posty

Pracuje w dosc ekskluzywnym salone z art. dekoracji wnetrz, sama jestem mloda i jeszcze studiuje, i zadziwia mnie fakt, skad mlodzi ludzie ktorzy do nas przychodza (20-25 lat), zazwyczaj sa to pary maja tyle kasy?! Kupuja co popadnie, placa 2 tys. i wychodza? Nie wiem co ja musialabym zrobic i gdzie pracowac zeby w moim wieku bylo mnie na to wszystko stac, mysle ze oni pracuja za granica. Powiem szczerze ze jak tak patrze na to wszystko to sama coraz czesciej mysle o wyjezdzie, ok studiuje na 1 roku, czyli przede mna jeszcze 4 lata, sa to studia zaoczne i jakos nie mam widokow zeby przez te 4 lata stac mnie bylo na usamodzielnienie sie wynajecie mieszkania itp. :( Co gorsze pracuje ze mna dziewczynya - po dziennych studiach - ekonomia- i co?! pracuje w sklepie bo nie mogla nigdzie znalezc pracy , mutne jest to wszystko, ale tak to wyglada. Jesdli zostane w Polsce to do 25 roku zycia minimum bede mieszkac z rodzicami8 bo nei bedzie mnie stac na samodzielnosc!

Gość powiesili juz go
trzeba bylo na studia za granice jechac...tam bys uczyla sie 3 lata a nie 5........

a skod takie zlosliwe odpowiedzi? po prostu przeraza mnie ten brak perspektyw! dorobic sie mozna chyba tylko majac wlasna firme, a ja chce w przyszlosci moc zapewnic swoim dzieciom byt, i nie martwic sie czy wystarczy mi do pierwszego

*skad mialo byc

byt dzieciom zapewnisz, w końcu one będą miały jeszcze ojca:) a póki co myślę, że sama na siebie zarobisz...Powodzenia;)

Gość Chemiczny ALi
Nie oglądaj sie na innych tylko sama szukaj dla siebie szansy. A w te bajki o ekskluzywnym sklepie w którym pracujesz jakoś Ci nie wierze. Nie powinnaś się wstydzić swojej pracy na kasie w Biedronce. :classic_cool: Najważniejsze że nie kradniesz. :P

w dzisiejszych czasach pensja ekspedientki w \"eksluzywnym\" sklepie jest porównywalna do pensji tej z biedronki... i myślę, że w żadnym z tych wypadków nie ma się czego wstydzić

Gość O rany rany
W wieku 20 lat 99% młodych rozbija sie za kase swoich rodziców!!!!!!! ja mam 25 jestem po studiach(w tym roku) od 1,5 roku pracuje i w styczniu kupuje mieszkanie (z rynku wtórnego w Poznaniu - prawie całość za gotowke!!) Skąd??? 4 razy wakacje zagranicą plus rok w pracy w zawodzie Jak siechce to można tylkotrzeba mieć ambicje i głowe na karku!! Za kasą w tesco albo na promocjach sie nie dorobisz!!

Gość chce oddac
Wiesz , taka kasa jest albo ze złodziejstwa rodziców albo ich samych, albo z zagranicy ( w co wątpię), bo każdy zarobiony grosz za granicą jest szanowany , albo z prostytucji. Nie myśl, że w tym kraju dorobisz się uczciwą pracą.

dorobić może nie, ale zwyczajnie żyć można, nawet za kasę z promocji... i zawsze w wakacje można wyjechać za granicę do pracy, podobnie jak zrobił to Pan wyżej:)

dokładnie, pracuje na 1/2 etatu i moja pensja naprawde nie jest rewelacyjna, a to ze pracuje w takim sklepie tylko mnie doluje, bo cholera stac mnie chyba tylko na kubek :(

przecież jesteś jeszcze na pierwszym roku, wszystko przed Tobą, możesz jeszcze wyjechać, jeśli tu nie widzisz przyszłości

Gość Martisha**
tez mnie to zastanawia spotykam bardzo duzo mlodych chlopakow jezdzacych drogimi WLASNYMI samochodami,w najlepszych ciuchach, jezdzacych na wakacje do cieplych krajow... nie wiem czy oni kradna czy co:O

a swoją drogą jak się chce, to można wszystko... także mieć kupę kasy, tylko jakim kosztem?? od rana do wieczora w robocie, to samo w weekedny, wakacje świątki itd.

to nie chodzi o to ze ja zazdroszcze, tylko jestem zdziwiona? skad to wszystko?

Gość O rany rany
Pomimo tego że nieźle mi sie żyje to zazdroszcze tym młodzikom (sam 26 l) Ale oni teraz robią np. na czarno za granicą przez 5 lat i sie dorabiają na te samochody. Ty studiujesz i za 4-5 lat to Ty bedziesz miała kase i wszystkie składki na strość opłacone do emerytury a oni co???????? W wieku 50 lat będą dalej jeździć za granice zarabiać na zbiorach ogórków czy truskawek?? TAK MI SIE WYDAJE NO ALE MOGE SIE MYLIĆ:D

pieniądze to nie wszystko ;-p studiuje dwa kierunki, a ciagle nie widze siebie w Polsce:-/ wyjeżdzam zagranicę, ale nie stac mnie na odkładanie tych pieniedzy, muszę na bieżaco wydawac, na zwyczajne utrzymanie siebie..

marzę o wyjeździe, ale się go boję

Gość przyjechali teraz na swieta
do Polski i wydaja tu kase zreszta spora grupa woli kupowac dalej rozne rzeczy w Polsce niz za granica bo u nas sa tansze a czesto tej samej jakosci

Gość bo sie puszczają
za kasę ;)

Gość ale mnie wkurzają
teksty nieudaczników, którzy święcie wierzą w cos, co usprawiedliwia ich lenistwo i nieudolność zyciową!!!! że dorobić się można tylko bedąc nieuczciwym lub mieć porządne plecy, albo kasę rodziców!!! ja i mój brat pochodzimy ze wsi, nasi rodzice nie mają żadnych znajomości ani nadmiaru pieniędzy. Po skończonych studiach prawniczych brat założył firmę w Warszawie (600km od domu) a niedawno kupił z narzeczoną mieszkanie za 400tys. Ja też skończyłam studia i rok temu założyłam własną fimę (póki co malutką) i pracuję w zawodzie. Żeby coś w życiu osiągnąć trzeba działać a nie siedzieć na tyłku i czekać aż ktoś coś da!

Gość puszczasz sie
więc się wkurzasz :P

Gość ale mnie wkurzają
jestem dziewicą!!! ależ z ciebie debil!! az żal, że tak zycie marnujesz na marudzenie i miernotę

Żyjesz szybko ,umierasz młodo -oto dewiza wielu z nich .Oczu nie macie narkotyki ,ciemne interesy siedzą w tym młodzi lubiący łatwą kase.Żyją szybko ,intensywnie i niestety bardzo często krótko!Znam to z autopsji!

Gość bo ja nie wiem
ano taka jest prawda, że dorobili siępewnie sprzątając albo pracujac jako kelner za granicąi sądumni i obrośli w piórka. Myslą że świat zawojowali. A tu nie ma sieczym chwalić. Tylko że u nas w kraju non stop przechwalają sięrodzice swoimi dziećmi jak to zarabiająi mieszkająza granicą. Tylko w jakich warynkachh,jakim kosztem (zdrowia np) i bez godności. Wyczynem jest odnieść sukces w polsce, tutaj skończyćstudia i miećdobrze płatnąi przyjemną pracę. Wolęzyćskromniej ale myćgarów w Anglii nie będę. A ci którym zazdrość d** ściska o czyjąś kasę niech lepiej strawi tę energię na naukę ;)

Gość acha czyli
mamy rozumieć że już nie żyjesz tak???

Gość puszczasz sie
"...jestem dziewicą!!!..." W takim razie puszczasz sie oralnie albo analnie :P . Hehehehehe, nie ma to jak powkurzać jakąś narwaną panne :P .

Gość ale mnie wkurzają
ja za granicą nigdy nie pracowałam... ale nie potepiam tych, którzy pracuja - przynajmniej cos robią, działają a nie siedzą i miałczą, że nic w życiu nie mają

Gość ale mnie wkurzają
niestety nie jesteś w stanie mnie wkurzyć... tego typu uwagi swiadczą tylko o Tobie i o tym, że nic ciekawszego nie masz do powiedzenia. żałosne

Gość miernoty jesteście i tyle
można coś osiągnąć, ale jek jest się takimi miernotami jak większość z was to wątpie, ale życze sukcesów. i cóż... nie wina tych co mają kase, choćby kase rodziców. nie wasza wina że wasi rodzice to miernoty i nie stać ich żeby wam kupić jakieś autko czy coś fajnego. żal mi WAS. PRZEGRALIŚCIE ŻYCIE