Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZADZIORNA

Co się dzieje z moimi paznokciami ???

Polecane posty

Gość ZADZIORNA

Zaczynam się poważnie martwić.. najpierw zauważyłam, że w miejscu wyrastania paznokcia (u nasady tuż przy skórze) paznokieć wyrasta taki jakby rozwarstwiony - zaczęłam oczywiści dłubać i wydłubałam połowę :o wygląda to teraz tak, jakbym miała ściągniętą część nawierzchniej płytki . Boję sie czy to nie jest jakaś choroba :( Innymi słowy jest to rozdwajanie się paznokcia tyle, że od przeciwnej strony.

Gość może grzybica paznokci
trzeba iść do dermatologa

moze to byc spowodowane bakteriami psoriasis lub niektorymi antybiotykami. koniecznie skonsultuj sie z lekarzem.najlepiej dermatologiem.

Gość ZADZIORNA
Dodam, że nie zażywam ani dawno nie zażywałam żadnych leków, antybioyków, anty - nic. Pracuje w takich godzinach, że dermatolog nie przyjmuje a z pracy nie mam szans się zwolnić a tym bardziej dnia wolnego :( czy mogę zapobiegawczo kupić na razie jakiś krem albo cokolwiek co mołoby ewentualnie zapobiec/pomóc/leczyć?

Gość ZADZIORNA
Dodam, że nie zażywam ani dawno nie zażywałam żadnych leków, antybioyków, anty - nic. Pracuje w takich godzinach, że dermatolog nie przyjmuje a z pracy nie mam szans się zwolnić a tym bardziej dnia wolnego :( czy mogę zapobiegawczo kupić na razie jakiś krem albo cokolwiek co mołoby ewentualnie zapobiec/pomóc/leczyć?