Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaniepokojona111

płyn ejakulacyjny!!

Polecane posty

Gość gosiaczek25
A tam głupio gadacie. Jasne ze sa szanse. Tez z facetem uprawiałam seks bez zabezpieczenia i on sie nie spuścił a co potem bylo to sie domyślcie. On nie wie kiedy i ja nie wiem kiedy wiec co wy na to!!!!

Gość Grand
widocznie masz faceta bez wyczucia..ten płyn naprawdę nie może zapłodnić...ponieważ plemniki w nim są albo martwe albo nie sprawne ruchomo i nie mogą zapłodnić..i w 100% zgadzam sie z Panem seksuologiem. jeżeli wytrysk nie dostanie sie do pochwy to nie ma obaw do tego aby sie martwic czy dziewczyna jest w ciąży.

Gość inter/net/rible...
... a i jeszcze, zgadzam się w pełni, że stosunek przerywany to najgorszy rodzaj antykoncepcji /z racji właśnie kropelkowania/, przy odpowiednio "mocnej" spermie ma ona wystarczającą siłę i ilość aby w sprzyjających warunkach doprowadzić do ciąży, choć istotnie jest to trudne /stąd przeświadczenie obiegowe o skuteczności tej metody/ więc proszę nie wyciągać wniosków z mojego tekstu, że tego typu zabawy są całkowicie bezpieczne. Chciałem tylko zwrócić uwagę na proporcje - należy zachować zdrowy rozsądek i analizować spokojnie "niebezpieczne zajście'". Bo czym innym jest pełna penetracja nawet bez wytrysku, a czym innym opisana przez pewną dziewczynę sytuacja: "...byłam w majteczkach i on też w majtkach, coś mu się przez te majtki przesączyło a ja to dotknęłam, czy mogę być w ciąży ?" . Świadczy to o naprawdę poważnym problemie - nie tylko braku wiedzy w tej jakże ważnej dziedzinie, ale o niesłychanie rozbieżnych i skrajnych opiniach dotyczących podejmowanego tematu. Rozbieżności są natury statystycznej: ogromna większość tego typu sytuacji kończy sie pomyślnie /dla obawiających się ciąży/ są jednak przypadki /o różnym podłożu / które kończą sie inaczej i to ten ułamkowy procent przypadków sieje ów blady strach na forach poruszających problem antykoncepcji i ciąży.

Gość Kumono
Ja mam pytanie... a raczej prośbe bo musicie mi coś wytłumaczyć. Jestem nieostrożnym gówniarzem ale ostatnio gdy byłem z dziewczyną u mnie i się "zabawialiśmy" to doszlo u mnie do wycieku ze dwa razy tego plynu i wytarlem go palcem z końcówki penisa.... ręke zawsze o coś wytarłem niestety potem tą samą ręke wsadziłem dziewczynie w pochwe .... czy jest możliwe że doszło do zapłodnienia?

Gość master_of_disaster
Odpowiedzcie chłopakowi, bo jest przerażony!

Gość ilcia1
Ten przerażony chłopak pytał miesiąc temu

Gość MAcieks
Czy jesli dziewczyna zalozyla mi odwrotnie rpezerwatywe (nawet nieiwem czy plyn ejakulacyjny sie wydobyl)a nastepnie poprawnie, potem zrobila lodzika i ja ja calowalem a nastepnie 2razy w nia wszedlem( ledwo co) jest szansa na niechciana ciązę?

Gość wanilliaxd
czesc mam pytanie... dzisiaj podczas zabawy z chlopakiem poczulam na palcach przezroczysta wydzieline.. czy mozliwe ze zaszlam w ciaze jesli sie z nim kochalam ?

Gość od poczatku....
Preejakulat Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre – przed + ejakulat) – wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Ilość wydzielanego preejakulatu jest zmienna osobniczo; niektórzy mężczyźni w ogóle nie produkują ejakulatu, a inni nawet ponad 5 ml. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdować się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży. To tyle z wiadomosci o preejakulacie.... natomiast co do ciazy to nie jest to mozliwe zebys juz odczuwala takie objawy w 2 dniu od zaplodnienia... jesli nawet by doszlo do zaplodnienia to zarodek jeszcze sie nie zagniezdził wiec te Twoje objawy to ogromny stres przed ciaża a nie ciążą... wyluzuj sie.... P.s. i pamietaj zawsze jest tabletka do 72h po mozesz ją wziasc dla swietego spokoju im wczesniej tym lepiej.

Gość szakal0105
a wystarczylo poczyctać wikipedie troszeczke... Płyn ejakulacyjny "Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe"

Gość kawciu02
hej.dzieki za to stwierdzenie..tylko kazdy pisze co innego niestety albo maja brak wiedzy:/

Gość Panna Marianna 29
dziewczyno, nie panikuj, zwłaszcza, że uspokajała Cię lekarka... powiem tak - w dni płodne używamy prezerwatyw,a w bezpieczniejsze - stosunku przerywanego. od 10 lat tak nie zaszłam :P ale cykle mam regularne i umiem obserwować swoje ciało, to też ma coś do rzeczy. od przyszłego miesiąca przerzucam się na plastry anty, ale to tylko dlatego, że nie chcę, żebyśmy "przerywali" w trakcie :)

Gość zbitaztropu
Witam mam pytanie. Jestem na wakacjach w turcji z moim chlopakiem i przez caly miesiac kochalismy sie z prezerwatywa. ostatnia miesiaczke mialam 24 lipca wiec termin wypdal na 20 sierpnia. tego dnia zrobilismy to bez prezerwatywy i nastepnego tez. nie spuscil sie do srodka. czy jest jakakolwiek szansa na zajscie w ciaze??

Witam! Mam 18 lat i pewien problem . Otóż kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia , troche dziecinne i nieodpowiedzialne ,ale czasu nie cofniemy , juz sobie cos obiecalismy . Nastepnie po jakims czasie "1 h" zachciało nam się wiecej pieszczot "czyli tak zwanego seksu przerywanego" . Oczywiście nie spuscił sie we mnie ,ale martwi nas plyn preejakulacyjny. To nie koniec historii . Mianowicie wiem,ze jest ryzyko ciązy, po przez ten płyn ,ale przy pierwszym razie nie miał go , nastepnie dowiedziałam sie też ,ze masturbował sie dzien wczesniej , czytałam ,ze najwiecej spermy jest ,gdy zrobi sie 3 dni przerwy , nie wiem czy to prawda . Nastepnie zanim doszło do drugiego razu poszedł sie wysikać do tego 2 razy , czytałam ze mocz wypłukuje i oczyszcza z resztek spermy . Najbardziej martwi nas plyn poeejakulacyjny , czy jest ryzyko ciaży , jesli tak to jak wielkie? Czy mamy powody do obaw ? strasznie sie stresujemy.