Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

acha26

Mam Problem z dzieckiem

Polecane posty

Mała ma 7 miesięcy. Kilka dni temu pod paszką wyrósł jej pod paszką guz wiellkości 35 na 25 mm. Przestraszyliśmy się że to może węzeł chłonny ale w badaniu USG wyszło że wszystko jest wporządku z węzłem a jednoczęsnie to badanie nie potrafiło wyraźnie określić co to jest, badania krwi też nic nie wykazały, jak i prześwietlenie klatki. To nie jest wyraźnie wyodrębniony guz, tak jakby mięsień stwardniały. Małej to wogóle nie boli. Daje dotykać i masować. Nic poza tym nie wskazuje że jest z nią coś nie tak. Je i śpi dobrze. Lekarze nie wiedzą co to. Chcą jej wyciąć. Ale ja sie boję dać od razu na operację. Może to jest związane z mięśniami? może coś naciągnęła? Czy Ktoś się z czymś takim spotkał. Proszę o rady.

Gość ze sie wtrace
to jest poszczepienne od szczepionki na gruzlice-zniknie

Gość ze sie wtrace
jest pod lewa paszka -prawda?

Dzięki za odzew. Tak to jest pod lewą paszką, ale od szczepionki to byłby węzeł powiększony. (Tak mi powiedzielu lekarze) a węzeł jest ok. to jest obok węzła.

Gość ze sie wtrace
mi chirurg tak powiedział-i to nie był wezeł ale po szczepieniu "costam" ja niedopytywałam dokładnie bo kamien z serca ze to nie było nic powaznego

A czy to było u Twojego dziecka duże? Gdy podniesie się rączkę pod paszką pojawia się taka gulka. Gdy rączkę opuści ta \"gulka \"przechodzi trochę z przodu. Cały mięsień jest napięty. Czy Twojemu dziecko długo się to utzrymywało?

Gość ze sie wtrace
było z przodu -ale nie bardzo \duze-wyczuwalne pod palcami chyba znikneło-starałam sie tego nie ugiatac

Gość ze sie wtrace
zauwazyłam jeak synek miał 4m-ce-teraz ma 6 i nic nie wyczuwam

U mojej to nie tylko jest wyczuwalne pod palcami, to jest bardzo widoczne i to bardzo, dlatego się martwię. Tak jakby pod pachą po podniesieniu rączki pojawia się takie jajko kukułcze. Dzięki za rady.