Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tanczac w ciemnosciach

jakie sa perspektywy po hiszpanistyce/hinduistyce ?

Polecane posty

zamierzam zlozyc podania na te kierunki, tzn. wlasciwie jeszcze sie zastanawiam...co moglabym potem robic? znajomi mowia ze tlumaczy hiszpanskiego jest duzo, a mi sie nie za bardzo usmiecha byc nauczycielka potem. :O z kolei czy w Polsce jest praca po hinduistyce, czy raczej trzeba bedzie pakowac manatki do Indii? do czego jestem zreszta chetna :) moze ktos to studiuje, ciezko jest ? i czego tam sie uczy, sanskrytu czy jakiejs normalniejszej odmiany jezyka ? dodam ze skladam tez podania na uniwersytety w anglii...moze tam sa lepsze perspektywy pracy po tych kierunkach... za wszelkie info bylabym wdzieczna :) 🌼🌼🌼

Gość kalalala
hiszpanistyka -jest cos takiego? iberystyka chyba predzej ,alew ja nie wiem ,bo studiuje mechanike.

Gość leonora to ty
perspyktriwior;) andale,andale;) Nie mam pojecia:D:D

Gość ja ona xxxxxxxxx
zero perspektyw

Na nic się nie nadajesz jak jesteś taka ciemna;/ Hindiustyka a cóż to jest?:D

Np po iberystyce moglabyś pracować w dziale eksportu w jakiejś większj firmie. Język bywa wtedy ważniejszy, niż marketingowe wykształcenie. Nie przejmuj się tylko idź śmiało na to co lubisz. Za 5 lat sytuacja na rynku pracy może być całkiem inna i może się okazać że akurat po tym kierunku będzie najłatwiej znaleźć pracę. Sama poszłam na marketing, wymęczyłam się jak nie wiem co, bo mnie to w ogóle nie interesowało (moim marzeniem była anglistyka), ale postanowiłam iść na \'rozsądny kierunek\'. Jak skończyłam studia, okazało się że najwięcej bezrobotnych jest właśnie po tym kierunku, a absolwenci anglistyki mają super.

jak masz studiowac iberystyke to ja Ci radze wyjedz od razu na ten polwysep iberyjski, nauczysz sie w mig jezyka i mozesz studiowac tam, z pewnoscia lepiej na tym wyjdziesz. na tych studiach to i w 5 lat sie nie nauczyc jezyka a na miesjcu w pol roku.

Gość coś zrozumiałam..
jesli jestes w czymś dobra i chcesz sie tym zajmowac zawodowo to zawsze na tym zarobisz....zawod wykonywany z pasja to jest to.