Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bon appetitt

Co kolekcjonujecie?

Polecane posty

Gość bon appetitt

....zbieracie, czyli jakiego macie konika i czy w ogole? ;)

Gość bon appetitt
wspolczuje pijawo gryzoni nie lubie, wole koniki jednakowoz ;)

Gość bon appetitt
Myrevin- tez wspolczuje, schowaj jezyk ;) chyba jednak masz hobby ale o tym nie wiesz- internet :)

Głównie książki. I muzykę folkową - zaraziłam w dzieciństwie od mamy i śpiewam pieśni ludowe w ponad 10 językach, niektóre z nich znam słabo i szkolę się, tłumacząc teksty :) Mam też kota na punkcie tańców etnicznych: korzystam z każdej okazji, żeby nauczyć sie czegos nowego, przynajmniej kilka razy w roku jeżdżę na różne warsztaty. Zaczęło się od czterech lat flamenco, potem bretońskie, taniec brzucha i tańce w kręgu, no i poleciało z górki... Niektóre tańce nie odpuszczam sobie po fakcie, bo nie kręcą mnie aż tak bardzo. Ale lubię wiedzieć jakie są podstawy ruchu w każdym z nich i \"jak to się je\".

Gość bon appetitt
Ondyna- i to sie chwali :) ludzie, ktorzy maja swoja pasje sa znacznie ciekawsi, barwniejsi :) zycze wytrwalosci w rozwijaniu hobby ktos jeszcze? ;)

Gość bon appetitt
:D kolekcjonuje gadzety z chartami, w kazdej postaci, muzyke oczywiscie, perfumy, ksiazki, troche porcelane villeroy&boch i takie tam

Gość bon appetitt
ciekawe, nie podchodze do tego w ten sposob, znam wielu nie bardzo ulozonych ludzi, ktorzy cos tam sobie kolekcjonuja ;)

Kolekcjonowanie takiej porcelany może być bolesne dla portfela :D Chociaż piękna jest, bez dwóch zdań... Po głębszym zastanowieniu mogę dorzucić jeszcze buty i torby, chociaż nie zbieram ich świadomie. Same się jakoś tak mnożą. Przez pączkowanie, czy co? :)

Zioła w herbarium, książki, gadżety z krowami, starocia, ale nie takie gotowe z desy, tylko poluję na sztuki w stanie agonalnym, a potem przywracam je do życia :) Oprócz drobnych eksponatów (ceramika, odlewy żeliwne) pożądanie moje szczególne budzą stare meble ...

Gość bon appetitt
bolesne- ale jak sie nad tym przestaje panowac ;))) starocie, od niedawna tez coraz bardziej mnie fascynuja farmerko- wyrazy uznania za zglebianie sztuki renowacji :))) W nowym Roku zycze Wam wszystkiego najlepszego !

Gość bon appetitt
Ondyna- jak sie dobrze zastanowic i buty i torebki tez bardzo lubie ;) :D

Gość bon appetitt
Myrevin- dobrze, ze zalapales ;) w koncu Ty tez sie mozesz lepiej poczuc, czyz nie?

Gość bon appetitt
tak jak mnie ;) ale jak tu z Nowym Rokiem zachecic kogos np takiego jak Ty do dyskusji? optymistycznej raczej? jak nie poprzez formule stereotypowa :D

Mogę dorzucić jeszcze wariactwa mojej rodziny: - mój ojciec kolekcjonuje pierwsze wydania XIX-wiecznych klasyków literatury rosyjskiej i kamienie półszlachetne - mój brat jest DJ-em i kolekcjonuje muzykę mocno ekscentryczną /jeździ po świecie i przywozi różne dziwne rzeczy, np. pop irański z lat 60-tych/, potem urządza imprezy i puszcza tę muzyczkę - mój Połówek jest historykiem i malarzem-batalistą, zbiera materiały źródłowe /od archiwalnych wykazów kwatermistrzowskich z czasów napoleońskich do amatorskich filmów dokumentalnych z II wojny światowej/, takoż broń /moglibyśmy we własnym zakresie odeprzeć atak Złotej Ordy/, a dla relaksu klei żywiczne modele historyczne i pojazdy pancerne 1:35 - mój syn gromadzi zestawy do różnego rodzaju eksperymentów typu młody chemik, młody technik, młody fizyk i jest niebezpieczny dla otoczenia :D

Gość zamruczana
a ja zbieram koty po przejściach :P uzbierałam pięć sztuk i ma nadzieję, że to koniec kolekcji :)

Gość karioka*
a ja zbieram gipsowe anioły.. nie mam ich zbyt wiele, bo nie kupuję wszystkich, które wpadną mi w ręce. m.in. musza być urocze i pasować do reszty kolekcji. niemniej jednak tutaj pozdrawiam wszystkie aniołki :*

Gość nie zona
facetow

Gość panna z daleka
żaby :P w każdej postaci, prócz żywych

Świeczniki - tylko szklane z czystego szkła, bez ozdobników typu szlify czy barwienia. Mam kolekcję entomologiczną i kolekcję szyszek ale to zboczenie zawodowe ;-)

Gość zbieram
wszystkie starocie,tzn.meble,zastawy stolowe,recznie wyszywane obrusy.....