Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bon appetitt

Co kolekcjonujecie?

Polecane posty

Zamruczana ja na razie mam \"tylko\" 3 w kolekcji ;) Oprócz tego drewniane kotki, pocztówki i pieniądze (banknoty i bilon) z \"odległych\" krajów :)

Gość martuśkaaaaaa
a ja kolekcjonuje zdjecia, ktore zrobilam podczas przeroznych wyjazdow. Uwielbiam pstrykac fotki i musze sie pochwalic, ze nawet niezla w tym jestem, a co! :D

Gość suszone mrowki
:D

Gość Asta Lavista
butelki w każdej postaci puste bo po wcześniejszym opróżnieniu mam ich cały balkon mama się drze że wygląda to jak u cyganów najbardziej mnie rajcują te kolorowe malutkie bądź duże baniaki w różnych dziwnych kształtach uwielbiam zbierać suszone kwiaty stare koperty wszelkiego rodzaju pismo wzory pism czcionki długie kolczyki mam ich 56 par bransoletki i koraliki mam nie powiem co na tym punkcie świeczniki i latarenki muszelki które zajmują mój cały sufit są poprzyklejane kiedyś w nocy mi spadła taka zajebis~~ duża rozgwiazda na głowe..cóż zadarza sie:P wszelkiego rodzaju gażdżety związene z morzem obrazki latrnie morskie z gipsu puszki po fasoli w których trzymam kredki pisaki tusze pędzle stare zdjęcia

takie darmowe pocztówki które można znależć z reguły przy ubikacjach w knajpach :) z całego świata! a co ;)

i oczywiście buty i torebki też, ale tak jakoś nieświadomie... ;)

marijka--- witamy w klubie. Buty i torebki zbierają się same :P

Gość hubert z chlewika
Pluszowe misie. Serio :(

Gość aaa a
zbieram foty nagich kobiet z www, sciagam na dysk , i powoli zapominam co mam , bo niechce mi sie przegladać ......

Gość rosa mundka
Wieczne pióra, długopisy i ołówki automatyczne oprawne w drewno. I puszki na herbatę z wizerunkami kotów :P

Podobizny kotów. Właściwie to chyba podświadomie. ;) Mam w swoim pokoju pięć drewnianych kotków, kalendarz z kotami, kilka kotów-pluszaków, pocztówkę z kotami Steinlena, wielki plakat Chat Noir tegoż plastyka, na wewnętrznej stronie drzwi szafy zdjęcia kotów, komiksy z Garfieldem i fakultatywnie żywego kota na fotelu - chociaż łatwo się pomylić że nieżywy, bo mało się rusza. :)

Zbieram też 1-groszówki, biorę je na śluby znajomych i obrzucam państwa młodych garściami przed kościołem. Dodając \"jak nie wyzbieracie wszystkich, to 7 lat nieszcześcia murowane\". :)

Zbieram przyprawy i banknoty oraz monety z całego świata. Muzykę filmową i jazzową.... Koraliki i kamyczki.... Córka zbiera aniołki wszelakie,stojące,leżace,wiszące - ma kilka unikatów.

Gość a ja tak kolekcjonuję
kochanków :P

Gość yta
kiedyś zbierałam pocztówki, bilety kolejowe, PKS, z koncertów (na pamiątkę), papierki po cukierkach, papierki po czekoladach i mydle (to były lata 80 i początek 90. Mam to do dzisiaj.

Gość dedf435tr5tr4tf4
HMM, mioznaby powiedziec ze dlugopisy, chociaz zwykle to jest tak, ze jak jakis mi sie znudzi to go potem oddaje i zostawiam tylko faworyty, takze jak jedne kupie to innych sie wyzbede, wiec nie wiem czy to moznaby nazwac kolekcja, ale gdyby tak zebrac te wsztystkie, ktore ptrzynajmniej w ciagu ostatniego roku kupilam to juz moznaby to nazwac kolekcja:P Przez 5 lat podstawowki zbieralam breloki i mialam ponad 200sztuk, a potem zrobilam z nich wielka zrzutke na paczke dla biednych dzieciakow (ciezka byla chalera:). Zaluje troche Nigdys to i pocztowki zbieralam ale jak pozapychalam nbimi pudla , a pudlami cala polke od gory do dolu jak wysoka i szeroka to sie wkurzylam i wszysto szusnelam do kosza swieczniki tez zbieralam ale przeszlo, chwala Panu, bo od tego dusznego powietrza w domu mozna bylo jeszcze oczadziec na dobre Wcinswtie zbieralam jeszcze kartki do segregatorow z rysunkami, i takie male bloczki z karteczkami co sie nimi wymienialo z kumpelami:) Za to moj tata nalogowo zbiera opakowania po maśle... Wracajac do mnie- moznaby powiedziec ze blytszcki i pmadki bezbarwne ale ostatnio przeszlam wielkie olsnienie i chyba wielka mania mi tak nagle przeszla No i nie wiem co by tu jeszcze...

Anusia ja tez zbieram 1 groszowki i wrzucam do szklanych flakonikow , fajnie to wygląda.Poza tym książki szczegolnie Stephena Kinga mojego ulubionego autora. pozdrawiam:)

Oprócz rzeczy już wymienionych zbieram sny :) Wypytuję wszystkich znajomych /dorosłych i dzieci/, czy śniło im się coś niezwykłego. Najciekawsze spisuję - niektóre są naprawdę niesamowite...

Gość dedf435tr5tr4tf4
Oj apropos Ksiazek Stephena i w ogolole, mam taka jedna szajbnieta cioteczke co ona zbiera wszystkie ksiazki nalogowo i ma CALY POKOJ niczym gabintet, z samymi regalami w ksiazkach. Jak do niegoo wejdziesz tro scena prawie jak z filmu, tylko ze ten pokoj nie jest duzy, ale te regaly z ksiazkami robia wrazenie! W syumie to by mi bylo nawet na korzysc, bo moglabym od niej sobie pozyczac, gdyby nie fakt, ze ona mieszka za granuica;]

ded....., całe nasze mieszkanie tak wygląda. Łącznie z łazienką :D A mojego ojca książki niedługo wyprą z domu... zamieszka sobie na balkonie :P

Gość kolekcjonuje wszystko
i to jest nieszcescie bo juz zawalilam rzeczami wielki dom.Ksiazki, stare meble, porcelana, dziwne drobiazgi, fotografie ,stare kartki pocztowe, stare roczniki pism,smieszne szmatki z lumpexu ( hafty, koronki), torebki, buty,im dziwiniejsze tym lepsze, materialy malarskie, muzyke na dvd,ciekawą posciel . Wlasciwie wszytkiego, co w jakis sposob ciekawe szkoda mi wyrzucac a i nie moge oprzec sie kupnu. Mysle ze to juz choroba, bo sie w tym gubie. Czasem gdy ogladam mniejsze muzea czy wystawy, mysle - ilez takich, wielotematycznych , moglabym urządzic...

Gość dedf435tr5tr4tf4
z łazienką? No to się pewnie nie nudzicie podczas posiedzeń na sedesie?:) W syumie ciekawy pomysl, z trzymaniem lektur w kibelku:]

Gość dedf435tr5tr4tf4
ach zapomnialabym, kolekcjonuje gazety! To bardzo wazne bo jzu mi miejsca na nie braknie:P Glownie cos typu National Geographic, wysokie obcasy, kupa gazet z przychodni dentystycznje, w ktorej czesto goszcze;))) No i glamury bo tam sa ladne modelki w srodku;]

Gość dedf435tr5tr4tf4
Apropos modelek z gazet to jescze czegos zapomnialam, a to chyba druga powazna mania pod wzgledem wielkosci jest. Kolekcjonuje zdjecia ladnych aktorek i modelek, i czasem aktorow. Mam ich juz tyle ze nie wiem gdzie teraz to zaczac skladac;)

ded.... biblioteczka w łazience to nie jest nowy pomysł - prekursorem był... Oscar Wilde :D Słowo honoru!