Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocurka12345

ZAPALENIE ZATOK, PORADŹCIE

Polecane posty

Gość kocurka12345

Najpierw mialam anginę, moja Pani doktor nie dała mi antybiotyku, potem pojawił sie silny ból głowy i gęsta wydzielina na gardle, okropnie gęsta wysoko....W koncu dostałam antybiotyk DALACIN.Głowa nadal boli (również tył głowy), kataru nie mam a wydzielina nadal jest. Może ktoś miał takie objawy i jakoś skutecznie te zatoki wyleczył? Czy przy zatokach zawsze jest katar???Obłed bo głowa boli juz 2 miesiace.

nasmaruj sobie kark i ramiona w odległości 10 cm od środka szyi z tyłu , tam są takie dwa punkty które nasmarowane denaturatem , spirytusem lub amolem się rozgrzeją i wszystko z zatok szybko schodzi( jak naciśniesz te punkty to będziesz czuła ból). Po nasmarowaniu trzeba trzymać w cieple. Powodzenia.

Gość kocurka12345
wielkie dziekujeeeeeee na pewno tak zrobie

cze.ja mam identyczne objawy,a masz jeszcze taki dziwny szum w uszach???i czasami wirowania,zawroty głowy??

Gość kocurka12345
niestety tak mam zawroty głowy i.....zatykane uszy, słuchaj jak sie leczysz????

ja mialam zawalone zatoki chcieli mi zrobic punkcje ale sie nie zgodzilam. powiedzialam ze sie sama wylecze. robilam sobie co wieczor inhalacje - na leżąco w łóżku - i potem juz z niego nie wylazilam do rana. robilam inhalacje z AMOLU albo olejek \"do inhalacji\" kupiony w aptce. dobrze tez jest zrobic woreczki ze solą. rogrzane polozyc na zatoki. one dlugo trzymaja cieplo. mi pomogly systematyczne inhalacje.

a jak te inhalacje na laeżąco???i jak ro bilas te woreczki z solą??? a co do objawów to mam wszystko to samo co ty!! ale ja obecnie jestem za granicą i dzisiaj bylam u lekarza i dala mi zniw to samo-amoksycyline,nie wiem czy pomoze jutro ide gdzies indziej zobacze co tamta mi powie a ty jak sie leczysz???

Gość karina0347
witam ja tez mam problemy z zatokami.rozgrzewam je dobrze jest zakraplac mocz zakraplaczem,po kilka kropel do kazdej dziurki nosa.mi to pomaga.pozdrawiam.

chcialabym, zebyscie zwrocily uwage na to, czy nie macie czasem alergii. Ja bylam pewna na bank,ze mam chore zatoki, a moj laryngolog sie upieral,ze to tylko w nich sluzowka nabrzmiewa i ze to reakcja alergiczna. Antybiotyki nic mi nie pomagaly, a male skromne tableteczki na alergie likwidowaly ucisk w zatokach i bole glowy! Zatoki bolaly faktycznie nawet przy pochylaniu, ale jak doktor je opukiwal, to nie bolalay ani troszke - to jedno, a dwa, po prostu zajrzal do noska i mowi,ze obrzmiala sluzowka jest charakterystyczna dla uczulenia. Idzcie do dobrego laryngologa, lub zrobcie na wszelki testy na alergie. Ja bylam tez u alergologa (laryngolog mi kazal), niestety panstwowo i po obejrzeniu mnie zza biurka powiedziala,ze kazdy ma jakies uczulenie i mi testow nie zrobi. A ja takie bole tych zatok mialam, prawie jak migreny. Do tego zapalenie krtani - i tez pomagaly tabletki na alergie, a antybiotyki NIC. Pani alergolog podwazala kompetencje laryngologa (starszy pan z tytulem profesora , leczyl mnie SKUTECZNIE i bez antybiotykow). Do tej pory nie zrobilam testow, czasem dopadaja mnie te bole. Podejrzewam kota i kurz...

Gość karina0347
myrna dziekuje za twoje porady,so bardzo cenne.zat;ki to bardzo powazny problem.byc moze to faktycznie alergia.jeszcze raz pozdrawiam,dziekuje i zycze nam wszystkim zdrowia.

Gość danutasob
Myślałam tak prawdę mówiąc o kilku aparatach jak szukałam inhalatora ale musiałam wybrać jeden, więc postawiłam na Sanity i ich produkt Simple. W obsłudze bardzo wygodny, do stosowania z różnymi rodzajami leków. Szybko pracuje, kompresor w miarę cichy, także pod tym względem wszystko oki. Cała rodzinka z automatu korzysta i powiem szczerze że ostatnio urządzenie regularnie jest w ruchu.

Gość daross
Polecam inhalator Alergia STOP

Gość gość
Cześć. Długo się zastanawiałam z mężem jaki inhalator kupić dla synka ale stanęło na polskim Baby i jak na razie możemy powiedzieć że to był trafiony wybór. Dopasowany do potrzeb maluszka model, z wygodnymi bezpiecznymi końcówkami – zwłaszcza mam tutaj na myśli smoczek.

Gość gość
Baby produkuje na tyle małą cząstkę leku że można stosować też przy niższych partiach dróg oddechowych. Ja sobie chwalę. Przy zapaleniu płuc zdał egzamin bardzo dobrze. Prosty w obsłudze, można sobie dopasować wdech do pracy samego kompresora.

Gość gość

Dobrym zakupem był inhalator Novama Familino Pro to jest w zasadzie zestaw, bo poza inhalatorem jest też irygator. Urządzenie jak najbardziej rodzinne, z wygodnymi szczelnymi maseczkami dla młodszych i dla starszych. Kompresor chodzi cicho, wydajnie, nie mam jakiś strat leku tutaj podczas inhalacji.

Gość Marek
Dnia 28.12.2018 o 11:03, Gość gość napisał:

Dobrym zakupem był inhalator Novama Familino Pro to jest w zasadzie zestaw, bo poza inhalatorem jest też irygator. Urządzenie jak najbardziej rodzinne, z wygodnymi szczelnymi maseczkami dla młodszych i dla starszych. Kompresor chodzi cicho, wydajnie, nie mam jakiś strat leku tutaj podczas inhalacji.

Też polecam ten inhalator