Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Thelma i Thermofor

Tajemniczy numerek w dowodzie osobistym....HELP!

Polecane posty

Głowię się nad pewną sprawą.... Nie wiem, czy wiecie (część pewnie tak), ale w nowych dowodach osobistych jest tak, że kiedy spojrzycie na odwrót swojego dowodu, na samym dole są 3 rzędy numerków, które kończą sie dzióbkami >>>>> W środkowym rzędzie po tych dzióbkach, przy prawej krawędzi jest taka \"samotna\" cyfra. Oznacza ona, ile osób z polskim obywatelstwem posiada takie samo imię i nazwisko, co Wy. To jest stwierdzenie faktu. A teraz moje pytanie: otóż, gdy byłam panną, miałam tam cyferkę \"5\". Oznaczało to, że poza mną jest jeszcze 5 osób noszących to samo imię i nazwisko. A kiedy wyszłam za mąż i \"dołożyłam\" sobie do swojego nazwiska nazwisko męża (mam teraz nazwisko podwójne), na nowym dowodzie osobistym ze zdumieniem odkryłam cyfrę... 2!! Oznacza to, że 2 osoby mają takie samo imię i podwójne nazwisko, co ja!!! Wydaje mi się, że ze statystyczno - logicznego punktu widzenia jest to niemożliwe! Nie mam popularnego imienia typu Anna, a żadne z nazwisk nie jest popularne jak Nowak czy Malinowski. Jakim cudem było nas tylko 5 z pojedynczym nazwiskiem, a z podwójnym są 2??? Kiedy oglądam dowody innych koleżanek z podwójnym nazwiskiem, każda ma \"0\"!!! Czy to możliwe, że popełniono błąd?? Czy Urząd mógł się pomylić? Jak to zweryfikować?? Nie żeby była to kwestia żyia i śmierci, ale coś mi tu nie pasuje..

To raczej jest niemożliwe bo ja mam bardzo rzadkie nazwisko i imię też nie taki popularne a mam cyfrę 8

w dowodzie mam cyferkę 6 ;) bo na tej stronce wpisywałam tylko nazwisko :D

No właśnie tak się to wydaje dziwne, ale np. moja koleżanka o imieniu Dąbrówka i dość nietypowym nazwisku też miała 3... O tej cyferce przeczytałam kiedys w gazecie, coś w rodzaju \"Wprost\", \"Polityki\" albo \"Newsweeka\", nie pamiętam gdzie - a może to oni się mylili??

jak na tej stronce wpisałam imię i nazwisko to mi napisało,że Nie znaleziono nazwiska do podanych parametrów! Proszę spróbować z innym zestawem liter

to dziwne bo wg tej stronki mnie nie ma.. nie istnieje.. nie istnieje tez nikt z mojej rodziny.. dobrze jestesmy zakonspirowani :D

o mamo, sprawdzilam dowód mojej siostry i ona ma tam liczbe 47 (ale faktycznie ma dosc popularne nazwisko po męzu)... a ja mam tylko dwójeczkę :D

Wyliniała tchórzofretko ---> piesek nic nie przeskrobał tylko non stop łapie zapalenie pęcherza i męczy się wtedy strasznie więc jak jest bardzo zimno to chodzi w tym na polko :P i od razu zaznaczę, że absolutnie jej to nie przeszkadza, biega w tym jak wariatka tzn tak jak zawsze a lepiej żeby 3 razy dziennie miała na sobie coś takiego niż miałaby potem wyć z bólu podczas sikania :P

hehe, ale się dyskusja wywiązała:D Teorio - bo tam się nie wpisuje imienia:) Jeśli wpiszesz imię, to wyjdzie Ci, ile jest osób o nazwisku takim, jak Twoje imię:) oh well - mnie też nie ma:)

Thelmo ---> aha ;) ale ciekawa jestem czy faktycznie 6 osób w Polsce ma tak samo na imię i nazwisko jak ja :D w sumie może to być prawdą skoro takie nazwisko ma aż 4,5 tysiąca Polaków więc 6 dziewczyn statystycznie może miec na imie Joanna spośród tych 4,5 tysięcy ;) heh ciekawe jakie one są :P :D :P :D

Gość troche mi soe to nie zgadza
bo jesli np autorka tematu zmienila nazwisko i tym samym dowod, to rowniez wszystkie osoby o tym samym nazwisku powinny byc zmuszone do jego zmiany, a tak przeciez nie jest (?)

nas jest aż 4562 😭 😭 a zawsze mi mówili, że mam dosyć oryginalne nazwisko :P :P :D

Ta ostatnia \'samotna\' cyfra wcale nie oznacza, ze tyle osob w Polsce jest o takim nazwisku.

hehe kija z tego zrozumiałam :P jakieś ilorazy , reszty dzielenia phi :O :O

Troche dziwne by było, bo osób o moim nazwisku w Pl jest 81390. Imienia zbyt wyszukanego tez nie mam. A w dowodzie na koncu mam 4. Taniej senscji szukacie

Gość kartkaaaaa
a ja znalazlam tam liczbe 48. a w dowodzie mam 6 ! o matko ! a moj tata ma 0 - skubaniec!!

raczej watpliwa sprawa z ta cyfra poniewaz mam 0 a moje imie i nazwisko jest dosc popularne ;)

Gość sniezynka123
a u mnie 242 ludzi z tym samym nazwiskiem (wg stronki) i 4 z tym samym imieniem i nazwiskiem(wg dowodu)

Gość sniezynka123
hm nazwisko mam malo popularne ale imie bardzo

Ale numer!!! No to mnie uspokoiłyście:) Co prawda nadal nie wiem, co oznacza ta samotna cyferka, ale kwestia \"ilość osób o tych samych personaliach\" tam nie padła, więc to nie to:))) Dziwi mnie tylko, że gazeta o ogólnopolskiej renomie może sobie ot, tak wydrukować jakąś bzdurę.. kurczę, może się dokopię do tego, co to było konkretnie... co do tego, że osoby o moim nazwisku panieńskim musiałyby też zmienić dowód, to sądziłam, że to nie jest takie ważne i po prostu dostałyby inną cyferkę przy kolejnej zmianie (to samo odnośnie osób, które umarły w międzyczasie). A ktos jest w stanie powiedzieć mi łopatologicznie, co oznacza ta cyfra? Przez to tłumacznenie nie przebrnę :P