Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie wiem

2 DYSKI TWARDE - PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość jeszcze nie wiem

prosze o pomoc ogoś kto ma wieksza wiedze o wnetrzu komputera niż ja :P wiec sprawa jest taka: kiedyś odłączałam swoj dysk i podłączałam na innym komputerze w miejsce stacji CD (żeby zrzucić dane z mojego na ten drugi) a teraz kupiłam sobie nowy dysk, nie ma na nim systemu moje pytania: 1 od płyty głównej wychodza dwie taśmy: do jednej sa podłaczone stacje płyt, do drugiej mój stary dysk. gdy wymieniałam dane z innym komputerem podłączałam drugi dysk tak jak mówiłam w taśme od CD, czy chcac miec dwa dyski mam go podłaczyć do taśmy do ktorej jest podlaczony tez stary dysk? czy nie bedzie wtedy problemu z ktorego dysku wystartuje komp? 2 wlasnie wogole nei wiem czy chcac miec dwa dyski musze instalowac na tym drugim system, jesli bedzie startować ze starego? :P skoro na 1 dysku moze byc windows a na 2 linux, to hyba nei ma znaczenia? czy ma? :P instaowac? :P prosze o pomoc grzecznie :P wiecie, nei chce skopcić kompa :D

Gość jeszcze nie wiem
up

Gość jeszcze nie wiem
niech ktoś pomoże :(

Gość jeszcze nie wiem
ej no niech ktoś odpowie nawet nie wiem jak ustawić żeby nowy dysk był slave wzgledem starego :P

Gość aaa a
spytaj sie w google : jak podłączyć 2 dyski

Gość podłącz
master ze slave

Gość jeszcze nie wiem
aaa a - jest taki temat na forum chipa ale neistety strona nei działa

Gość aaa a
wybierz zakładke grupy dyskusyjne....

Gość jeszcze nie wiem
dobra powiedzcie tylko jedna rzecz i sobie pojde :P nowy dysk podlaczylam jako slave taśmą ta co stary jest podlaczony. wiec sie zapytam glupio: mam wystartowac kompa z nowego dysku jako master zeby zainstalowac na nim system i podzielic na partycje i potem juz podłączyc jako slave i bedzie ok?

Podepnij nowy dysk jako SLAVE na tą taśmę ze starym dyskiem, i to już właściwie wszystko co musisz zrobić. System wystartuje z dysku MASTER, czyli na starym Windowsie i spod niego sobie sformatujesz nowy dysk i podzielisz go na partycje :)

Gość jeszcze nie wiem
wielbiciel 70B - dzieki dobry człowieku