Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzialalalala

błagam niech ktos spróbuje zrobic to zadanie z matematyki

Polecane posty

Gość madzialalalala

sposobem układów równan w sklepie zs pamiątkami w krakowie turysta kupił 11 albumów i 5 figurek smoka wawelskiego za 40 zł. Następnego dnia zauważył że zene figurek obniżono o 15 zł. Dokupił jesczez 4 albumy i 2 figurki płacąc tym razem 12 zł. Ile kosztował album? prosze o pomoc

Gość a dobrze przepisałaś dane

Gość kiszka matematyczna
Brak logiki w treści: obniżono cenę figurek o 15zł.??? Tzn, tych pięciu figurek, które kupił? Raczej powinno byćnapisane o ile spadłą cena jednej figurki, lub wyraźnie podkreślone że cena zakupionych przez niego figurek dzisaij byłaby niższa o 15zł. Czy to jest równoznaczne z tym, że cena jednej figurki spadła o 3zł. zasztukę????????????????????????????? Bo skoro upust wynosił 15zł. na pięciu sztukach, to wychodzi że 3 na jednej. Nieczytelna treść, pewnie jakaś radosna twórczośc pani/pana psora:-P

Gość co za banal..
w sklepie z pamiątkami w krakowie turysta kupił 11 albumów i 5 figurek smoka wawelskiego za 40 zł. Następnego dnia zauważył że cenę figurek obniżono o 15 zł. Dokupił jeszcze 4 albumy i 2 figurki płacąc tym razem 12 zł. Ile kosztował album? x - cena albumu y - cena figurki smoka 11x+5y=40 4x+2(y-15)=12

Gość album kosztowal 33zł

Gość kiszka matematyczna
NO akurat, album kosztował 33zł., to powiedz mi jak on w pierwszy dzień kupił za 40zł: 11albumów i 5 figurek smoka??? Przynajmniej tak wynika z treści.

Gość bigupbigup
ja to zrobie ale dane nie sa dobrze przepisane

Gość kiszka matematyczna
A może cenę obniżono o 1,5zł.?? zazdwoń do koleżanki i sprawdź. p.s. -to zadanie z ksiązki????????

Gość kiszka matematyczna
nOCNY CZYTELNIKU - a może (5y -15) Może chodzi o to ża suma wszystkich zakupionych figurek byłąby niższa o te 15zł.?

Gość dama bez mleczyka
hehe wychodzi na to że pierszego dnia sprzedawca dołożył jeszcze kupującemu za to że kupił coś u niego minimum 35 zł:P błąd jest w zadaniu - krakusy to centusie, prezentów nie robią:P

Gość madzialalalala
dzeki juz rozwiązałam powinno byc 11x+5y=40 4x+2(y+15)=12 dzeki za pomoc i do tych którzy mówia ze nieumiem rozwiązywac umeim ale owszem tresc jest dosc neizrozumiała niewiadomo czy wszytsko kosztowało 40 zł czy tylko te smoki i niewiadomo czy obnizono cene wszytskich figurek o 15 zł czy jednej pogmatwane ale jakos mi wyszło ;)

kiszka matematyczna>>>>nie sadze,gdyby to byl kazus z prawa to jak najbardizej bym tak obstawial ale z racji iz jest top zadanie z matemati to raczej nie.mozna by policzyc i zobaczyc co wyjdzie ale leniwy dzisiaj jestem a wyniku od razu nie widac.

Gość madzialalalala
i sory niemiało byc 15 zł tylko 1.5 zapomniałam kropeczki ;p taka jedna mała kropka mogła popsuc cały sens i wynika zadania...

Gość madzialalalala
ze co???

Nocny...> nie musisz się ukrywać:P Nie do twarzy Ci wtych ciuchach!!:P:D:D:D

Gość madzialalalala
minus ma byc:P slpea jestem lub zmeczona przepraszam....;)

dzeki za pomoc i do tych którzy mówia ze nieumiem rozwiązywac umeim ale owszem tresc jest dosc neizrozumiała niewiadomo czy wszytsko kosztowało>>>>>raczej masz klopoty z czytaniem i pisaniem a nie z rozwiazywaniem;););)

Gość madzialalalala
moze i mam kłopoty moje kłopoty moja sprawa :)

Gość dama bez mleczyka...
nocny co ty taki leniwy :P 🖐️ nd 🖐️ znowu jakieś ścierwo sie przyplentło :O

O zmianie nicka:P myślę,że wiesz, ale to Twoja sprawa.

moze i mam kłopoty moje kłopoty moja sprawa>>>>po tym jak myslimy nad Twoim zadaniem to juz nie tylko Twoja;) p.s. nie przejmuj sei nie tylko ty masz z tym problemy;):D:D

Gość dama z łodygom od mleczyka
:P gupie i nienażarte ścierwo:P:P:P ile mi ich jeszcze zeżresz?? papieru toaletowego se nakup lepiej na wszelki wypadek:P