Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinowaRusalka

.__. Choroby psychosomatyczne .__.

Polecane posty

Gość MalinowaRusalka

" Choroba psychosomatyczna w medycynie to taka choroba somatyczna w której powstaniu główną rolę odgrywają czynniki psychiczne. " - - - - - Od wczoraj mam grype.Nie pojawila sie nagle.Od 2 dni mialam obnizona temperature i jak mi sie wydaje (a tak sobie zakodowalam ale nie wiem czy to prawda) zwiekszona podatnosc na zachorowanie. Od ponad pol roku bylam zdrowa, bez stresu swiat byl piekny.Biegalam po miescie w cienkiej bluzeczce bez szalika kiedy termometr pokazywal 8stopni i nic mi nie bylo. Przez ostatnie dni dostalam taka dawke stresu, takie nerwy byly ..i hop siup grypa od ucha (doslownie) do ucha. Mieliscie tez kiedys ze pojawila sie jakas dziwna choroba przy okazji trudnej sytuacji w domu pracy albo szkole? Jak sobie z tym radzic ?

Gość llllaa
ja bylam dwa lata chora, dziwna choroba sie mnie trzymala jezdzilam po calej polsce do leakrzy,az tu jeden madry pan spojrzal na mnie zadal kilka decydujacych pytan i stwierdzil ze tomoja depresyjna osobowosc, neurotyzm -moze -nie oznacza to ze musi wplywa wlasnie na moj stan zdrowia. Teraz cierpie na wypryski i nic nie pomaga obawiam sie ze najlepszym srodkiem na pozbycie sie problemow zdrowotnych u ktorych nie mozna znalezs zrodel to psycha, najwyzszy czas zainwestowac w psychoterapeute, ot co. W moim przypadku