Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laka12

lek??

Polecane posty

Gość laka12

Siemka:: Mam 12 lat i niechce zabardzo włóczyć sie po lekarzach:/ chciała bym abyście poleciły mi jakiś w miare skuteczny lek, który i wam pomógł. KIedyś myślałam o leku typu,,Benzakle'' czy ktoś już go używał i jakie miał efekty?? i czy nastolatki mogą go używać???

Gość laka12
I chodzi o trądzik:/

Gość laka12
prosze...chodzi mi o jakis lek na trądzik, który i wam pomógł:P

Trądzik leczy się tylko u lekarz bo więcej można sobie zrobić krzywdy niż pożytku. I chodzi Ci o maśc \"Benazacne\"?

Gość laka12
:D:D pomożecie:P:P

Gość bardzo podobny...
do Benzacne jest Brevoxyl, ale dla mnie zdecydowanie lepszy. Widzę, że to początek Twojej ciężkiej drogi...

Chodzi Ci zapewne o Benzacne. Są w kremie, 5% i 10%. Mi pomogły, ale nie był to jakiś wielki trądzik tylko parę pryszczy na dekolcie. Ale uwaga-odbarwia ubrania i niezby ładnie pachnie, dlatego ja stosowałam na noc. Pomyśl o zmianie diety. Niestety nie znam się na tym, ale w internecie możesz znaleźć na ten temat informacje.

Gość laka12
Kurde tylko nie lekarz:P Narazie nie mam duzo krostek, bo przemywam rumiankiem:) tylko boje sie jak to sie wnowi co robić

Gość laka12
ile moze kosztować to ,,benzacne''?

Gość bardzo podobny...
Tylko ostrożnie! Zarówno Benzacne jak i Brevoxyl bardzo wysuszają cerę, więc nie możesz zapomnieć o nawilżaniu jej dobrym kremem!

Gość bardzo podobny...
Benzacne kosztuje coś ok. 5 złotych

Dokładnie, benzacne wysusza cerę, dlatego ja używałam punktowo, na pojawiające się syfki. Nie jest drogi, nie pamiętam ile, ale mniej niż 10 zł. Może 5-8 zł :)

Gość Laska12
hm...a nic mi sie niestanie z cerą?? Bo ja mam tak, że czasem jak mi niepomoże ot sie wnerwiam i daje tego bardzo durzo na cere:/ Wkońcu czy to jest dla nastolatek?

Ja używałam go mając 16-17 lat. Nie radzę dużo nakładać, a jak dużo to tylko punktowo :)

Gość Laska12
A tka wogle to pozatym moze używać jakiś żel punktowy? Bo ostatnio miałam z avonu i nawet pomagał...

Gość bardzo podobny...
Oczywiście, że może być stosowany przez nastolaków. Benzacne jest maścią na trądzik, a to głównie (choć nie zawsze) przypadłość ludzi młodych. Zgadzam się z Ilmare - dla własnego dobra nie nakładaj grubej wartswy tej maści. Wysuszysz cere na wiór i pryszczy będzie jeszcze więcej...

Gość Laska12
hm...a jaki podkład mode stosować...narazie stosuje taki naturalny antybakteryjny....

Gość bardzo podobny...
Nie polecałabym stosowania jakiegokolwiek podkładu, chyba że na specjalne okazje. Ale jeśli już musisz to zostań przy tym antybakteryjnym. Ja używam tylko prasowanego pudru, czuję się z nim lepiej niż z podkładem.

Gość Laska12
Źle sie czuje bez podkładu, chociarz w mojej klasie dziewczyny mają pryszcze i nieurzywają żadnych podkładów...boje sie ze te pryszcze mi nie zejdą:(

Gość bardzo podobny...
Jeśli Twój trądzik będzie się nasilał i wkońcu poczujesz się z nim bardzo źle musisz odwiedzić dobrego dermatologa. Dobierze odpowiednie leki i powinno być wporządku. Jeśli narazie nie jest tak źle wypróbuj takie leki jak właśnie Brevoxyl, Benzacne, dobry jest też Tormentiol. Podkład zamaskuje tylko problem, nie wykluczone, że może trochę nasilić trądzik ( mimo, iż jest antybakteryjny cera nie lubi tego typu kosmetyków).

Gość laska12
Wyprobuje ktoryś z tych lekow mam nadzieje ze pomoze...a czy moze kosmetyki z under twenty są dobre.. obecnie to tylko przemywam twarz rumiankiem i czasem takim tonikiem:/

Przyznam szczerze, że ja używałam kremu Bambino, gdyż posiada cynk i łagodzi podrażnienia. Z pozoru tłusty, ale po jakimś czasie się wchłania i twarz wygląda ok :) Ja na twarzy pryszcze miałam sporadycznie, większym problemem są dla mnie wągry.

Aha, używałam też serii Pure Zone z l\'oreal i Nivea Young, ale one tylko wysuszały mi cerę, a żadnych efektów nie widziałam.

Gość bardzo podobny...
Takie kosmetyki jak Under Twenty, Clerasil, Clean&Clear czy z Avonu służą tylko do pielęgnacji cery trądzikowej i raczej nie załatwią całego problemu. Chociaż jeśli masz nie duży trądzik możesz spróbować używać całej serii np. Nivea Visage Young czy L'oreal Pure Zone (czy jakoś tak:P). Chodzi mi tu o żel, tonik i krem, oraz peeling czy jakąś maseczkę. Nie próbowałam nigdy całych serii bo raczej nie uznawałam zbytnio takich produktów ale może Tobie pomoże:)

Gość laska12
ja w tamtym roku też używałam kremu bambino:/ teraz przezóciłm sie na oliweke z żelu...tylko ostatnio jej nieużywam, poniewaz wchodzi w gre fluid...pozatym to czym różnią sie wągry od krostek???

Gość bardzo podobny...
Wągry (inaczej zaskórniki otwarte) to taki czarne punkty, najczęściej występując na nosie lub na policzkach (za cholerę nie mogę się ich pozbyć:P).

Gość laska12
Pozatym, to kolerzanka mowi ze nakłada sobie paste do zębów czy smaryje spirytusem, lae nigdy niewidizałam jej bez makijarzu:( Ja myśle, że to by tylok wypaliło te krostki i by sie zrobiły czerwone

Wągry to takie czarne punkciki na twarzy, wypełnione łojem. Nic przyjemnego, ale na pewno lepsze niż pryszcze i na dobrą sprawę prawie ich nie widać. Może, jeśli masz kasę, spróbuj kosmetyków Vichy, koleżanka bardzo sobie zachwalała ich działanie. No ale to wydatek kilkudziesięciu złotych za jeden produkt.

Gość laska12
ja nemam tych ,,wągrów'', ale kiedyś miałam i go wydusiłam i posmarowałam kreme i posprawie..kiedyś zdrapałam sobie strupka z krostki i dałam dużo na to kremu, aby krew nieleciała...czy można tak robić czy to zatyka pory jak mowi moja babcia??

Gość bardzo podobny...
Zarówno spirytus jak i pasta do zębów są silnie wysuszające. Na pojedyńcze krostki może i dobra jest pasta (nie próbowałam:P) ale całej twarzy nigdy nią nie smaruj! Spirytus też raczej odradzam, chyba że chcesz zdezynfekować pryszczyka po wyciśnięciu.