Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingggaa

skutecznosc propagandy komunistycznej w prlu-kiedy największa?

Polecane posty

Gość kingggaa

Bardzo Was prosze o rade-musze napisac prace o skutecznosci propagady komunistycznej i mam wybrac jakiś okres z dziejów Polski Ludowej .Kiedy propaganda odniosiła największe efekty?jakie lata i wydarzenia wybrac?

Gość kingggaa
moze okes rzadów gierka -propaganda sukcesu?kurde pomozcie bo juz sama nie wiem :(

Gość Gierek 1971-74
tzw. propaganda sukcesu. maly fiat dla kazdej rodziny (obiecany), wczasy dla każdej rodziny, coca cola w sklepach, akceptacja zachodniej muzyki i ciuchów (wczesniej komuna zwalaczała), budowa trasy Warszawa Katowice (nie wiem kiedy skonczyli), nasi piłkarze zdobyli 3.miejsce na MS i zrobiono z tego sukces komuny. No i ludzie ufali Gierkowi (na początku), że zbuduje dobrobyt

Gość za madry temat jak na kafe
;)

Gość kingggaa
baaardzo dziękuje :) więc myslicie ze najlepiej skoncentrowac sie na gierku?na tej propagandzie sukcesu?najchetniej pisałabym ogólnie o propagandzie calego okresu Polski Ludowej no ale niestety musze zawęzic temat i wybrac jakis konkretny okres :o

Gość kingggaa
no szczerze mówiąc obawiałam sie własnie ze bedzie zero odzewu na moj temat :( pewnie gdybym napisała cos nardziej pikantnego :P to byłby od razu odzew :P no ale dalej Kochani,licze na Was!!!

Gość kingggaa
tez chetniej pogadałabym o dupie marynie :D no ale niestety-czasem obowiazki wzywaja :)

Gość kingggaa
rzućcie jeszcze jakieś pomysły!!!plis!

Gość Gierek 1971-74
Gomułka 1956. Wyglosil slynne przemowienie na Pl. Degilad, jakies setki tys. ludzi go sluchaly, uwierzyly w koniec represji i "sopcjalizm z ludzką twarza". Przez pare lat potem Gomulka byl pododbno uwielbiany. Wyrzucil z Polski sporo soweickich opficerow (siedzili na najwyższych stanowiskach w poslkich mundurach) i duzo wojsk radzieckich (chociaz sporo zostalo). I dlatego mu wierzyli, zresztą byl wieżiony za Bieruta

Gość kingggaa
dziękuje za kolejną radę..chmm tez sie nad tym zastanawiałam :) i wciąz prosze o kolejne propozycje

Gość Gierek 1971-74
Jeszcze? Litosci nie masz. Co ty wlasciwie piszesz ksiązke czy co :)

Gość kingggaa
piszę prace która ma byc taka mini-pracą licencjacką..bede więc potrzebowac sporo zródel no przede wszystkim dobrej tematyki :) gdyby to miało byc cos w stylu referatu na kilka stron to nie było by takiego problemu... a ja musze zapisac wiele,wiele stron :) no prawię ksiązkę piszę :D

Gość Gierek 1971-74
Jak piszesz o skutecznosci propagandy to sprobuj znalezc jakies badania opinii co ludzie lubili, mysleli wtedy (chociaz watpie czy sa wiarygodne). No i pewnie nastroje spoleczne sa opisane w opracowaniach, ale tytulow nie znam. Na forum kafe sie przeciez nie powolasz