Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyyytam bo nie wiem

Od kiedy wozi się dziecko w foteliku samochodowym?

Polecane posty

Gość pyyytam bo nie wiem

w samochodzie :-)

Gość klara 82
od urodzenia!

Jak masz fotelik tzw kołyske, taki dla dziecka od 0 do 13 kg to możesz właśnie takie dziecko w nim wozić :) Niektórzy wożą noworodki i małe niemowlaki w pozycji leżącej - w gondoli wózka na tylnym siedzeniu i to też jest dobry sposób, kto wie, czy nawet nie lepszy, niż fotelik :)

Gość pyyytam bo nie wiem
Takiego maluszka? Po porodzie zaraz? Serio?

Gość od samego poczatku
przecież po to robia foteliki od 0 do 13 zeby dzicko od urodzenia móc wozić w w foteliku dla jego bezpieczeństwa i wygody

Gość 11111111111111111
od urodzenia:) malutkie tyłem do kierunku jazdy a dla takich siedzących można już fotelik przodem montować

Gość pyyytam bo nie wiem
aha. dzięki :-) A w gondoli wolno tak od strony przepisów?

Wolno oczywiście, tylko gondola musi być przypieta pasami. Niektórzy producenci robią nawet gondole już z otworami na pasy :)

Gość od samego poczatku
ja ze szpitala wiozłam córeczkew gondoli bo jeszce nie miałam fotelika..na sczescie nie zatrzymała nas policja bo chyba tak nie wolno..i jest niebezpieczne..w razie wypadku dziecko wraz gondola moga poleciec do przodu albo niewiadomo gdzie..a w foteliku jest przypiete i bezpieczne..

Gość werda
troszke odbiegne od tematu-ale-- jesli nie mamy samochodu a koncerny taxi nie zapewniaja fotelikow to jak mam przewiezc dziecko? kupowac fotelik jak wykorzystam go moze raz jadac samochodem???

Gość ja powiem moze tak
w taxowce nie obowiazuja foteliki samochodewe przewozisz wtedy maluszka na reku ps. przeciez ty tez w taxi nie zapinasz pasow :)

Gość werda
powaznie?nieobowiazuja??

zgodnie z prawem w gondoli NIE WOLNO w samochodzie przewozić dziecka... a producenci zrobią to na co jest popyt, również w innych krajach, bo nie wszędzie na świecie jest obowiązek wożenia maluchów w fotelikach... a ja wiozłam ponad godzinę synka ze szpitala w foteliku (korki - godziny szczytu) i wszystko było ok, miał wtedy 3 dni... zresztą są specjalne wkładki dla noworodków do tychże fotelików

W gondolach nie wolno, musi byc fotelik. Wyobraźcie sobie, że samochód ma zderzenie czołowe. W foteliku cały nacisk rozkłada się na plecy dziecka. Co dzie4je sie z dzieckiem w gondoli mozna sobie tylko wyobrazić. W taksówkach faktycznie fotelikw nie trzeba, chyba berzes ie to stąd, że wtedy byłoby dużo mniej klientów.

Od początku. Ja mam super fotelik ze specjalną wkładką dzięki czemu można wozić dzieci od 0 do 36 kilogramów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.