Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buniaaannn

skróty na gg czyli slang internetowy...

Polecane posty

Gość buniaaannn

jakie znacie skróty jakich uzywacie? ja uzywam tych popularnych czyli zw- zaraz wracam bp-bede później nmzc-nie ma za co afk- away from keyboards ( z dala od klawiatury) a wy podzielcie sie wiedza i piszcie tłumaczenia bo ktos moze niewiedziec co to znaczy :)

BTW - By the Way - ...a swoją drogą... IMHO - In My Humble Opinion - W mojej skromnej opinii ROTFL - Rolling on the Floor Laughing - Śmiać się turlając po podłodze (leżę i nie mogę :D) LOL - Lot of Laughing - Kupa Śmiechu RTFM - Read the Fu***** Manual - Od czego jest instrukcja?! ;]

:-) - uśmiech ;-) - uśmiech z przymrużeniem oka :-( - smutek, zły nastrój :\'( - płacz :-D - śmiech B-) - buźka w okularach :-O - zaskoczenie :-I - ktoś znudzony :-P - pokazanie języka :-* - całus :-Q - buźka, która wymięka :-> - podstępny uśmieszek ;-> - j.w. z przymrużeniem oka @->->-- - kwiatek *->->-- - inny kwiatek B4N - Bye For Now - na razie BRB - Be Right Back - zaraz wracam BTW - By The Way - przy okazji (a propos) CU - See You - do zobaczenia CUL8R - See You Later - do następnego razu DWBH - Don\'t Worry Be Happy - nie przejmuj się OIC - Oh I See - rozumiem ILY - I Love You - (chyba nie trzeba tłumaczyć :-) L8R - Later - później LAB&TYD - Life\'s A Bitch & Then You Die - życie jest parszywe, a potem idzie się do piachu NP - No Problem - nie ma problemu PMFBI - Pardon Me For Butting In - przepraszam, że się wtrącam ROTFL - Rolling on The Flor Laughing - tarzanie się po ziemi ze śmiechu SMOn - Serious Mode On - teraz na poważnie SMOff - Serious Mode Off - a teraz \"dla jaj\" TGIF - Thanks God Is Friday - dzięki Bogu, już piątek TIA - Thanks In Advance - z góry dziękuję TTFN - Ta-Ta For Now - to na razie W8 - Wait - poczekaj

Gość jjjjjjjjja
zenada

Gość Hieronim Wrona
DRRK - dziś rano robiłem kupę PKR - popieram koalicję rządową

Gość Akatchos
a wicie co oznacza \m/

Gość Senddis
Właśnie ostatnio na gg, podobnie jak wszędzie indziej w sieci dominują angielskie skróty językowe jak chociażby lol - http://ibeauty.pl/co-to-znaczy-lol/ . Ich znaczenie niby jest dla nas oczywiste, przynajmniej tych kilku podstawowych, ale nie zaszkodzi czasem sprawdzić skąd właściwie te skróty się wzięły, żeby się nie narazić na jakieś nieporozumienia....